Matkailijan TOP 6 sielunmaisemat

Toisille se on sininen kimmeltävä meri, toisille hotellin aamiainen tai näkymä lentokoneen ikkkunasta. Jotkut taas syttyvät palmuista, hiekkarannoista tai erämaista. Nämä ovat esimerkkejä maisemista, jotka lämmittävät monen matkailijan silmää matkoilla.

Olen monesti suitsuttanut omaa rakkauttani järvimaisemiin. Järvisuomessa kasvaneen sielunmaisema on järvi, eihän siitä ole kahta sanaa. Mutta! Kun rupesin oikein miettimään kaikkia niitä maisemia, joista tulen onnelliseksi, niin listalle muitakin kuin järviä. Kauniiden luonnonmaisemien lisäksi sytyn suurkaupunkien neonvaloista, katulampuista ja silhueteista. 

On vaikea laittaa maisemia, joista tulen onnelliseksi, tärkeysjärjestykseen. Alla listaa maisemista, joista minä tulen onnelliseksi. Tällaisten kohteiden ja maisemien perässä tulee ehdottomasti eniten juostua maailmalla.

1. Järvet

Kauniit järvimaisemat ovat vain niin upeita ja luovat seesteistä tunnelmaa. Ehkä kotoisin ja kaunein järvimaisema löytyy Suomen Saimaalta. Jos tarkaksi ruvetaan, niin kesämökin laiturilta löytyy minun sielunmaisemani. Kotijärveni maisemat lämmittävät aina mieltä. 

Kauniita järviä löytyy ulkomailtakin. Erityisesti Genevejärvi Sveitsissä ja Plitvice Lakes Kroatiassa ovat sykähdyttänyt maisemillaan. Genevessä järvimaisemiin yhdistyivät kauniit vuoret. Järvet ja vuoret ovatkin sellainen kombo, joka ei voi mennä pieleen.

DSC_4286.JPG
DSC_0145.JPG

2. Vuoret

Haluan vuosittain Alpeille laskemaan jo sen vuoksi, että saan ihastella kauniita lumisia vuoren huippuja. Etenkin lumisissa vuorissa vain on sitä jotain! Olen monesti miettinyt, että jos asuisin Keski-Euroopassa, niin kyllästyisinköhän alppimaisemiin. Voiko vuoriin mitenkään kyllästyä?

Olen ehkä enemmän tähän asti mieltynyt lumisiin vuoristomaisemiin, mutta viime kesän Sveitsin reissulla sydän meinasi pakahtua onnesta vihreitä Alppeja ihmetellessä. Olisi kivaa päästä heittämään joku vaellusreissu esimerkiksi Dolomiiteille kesäaikaan. Kesäaikaan tunnelma vuorilla on aivan erilainen kuin talvella. Aktiivilomailua voisi muutenkin lisätä vuoristomaisemissa. 

DSC_0385.JPG
DSC_0418.JPG

3. Vihreät maisemat

Lempivärini on vihreä ja luonto on minulle tärkeä. Olen myös henkeen ja vereen kesänlapsi, joka heinä suussa hyppelee vihreillä niityillä (ainakin lapsena näin tein). Oli sitten kyseessä niitty, puisto, ruohikko tai metsä, niin vihreät sävyt miellyttävät silmääni missä vain. Ei ihan turhaan hehkuteta, että erityisesti vihreä luonto lisää hyvinvointia ja rauhoittaa mieltä. Sitä vihreät sävyt ja luonto nimenomaan tekevät.

Vihreyttä Jejun saarella

Vihreyttä Jejun saarella

Mt.Rigin vihreitä maisemia

Mt.Rigin vihreitä maisemia

Vihreitä maisemia Skotlannissa

Vihreitä maisemia Skotlannissa

4. Suurkaupungit iltaisin

Kaupunkien valot ja rakennukset näyttävät iltaisin erilaisen puolensa. Suurkaupungeissa voi vain kävellä kaduilla aistimassa kaupungin tunnelmaa. Jokaseissa kaupungissa tunnelma on uniikki. Aasian suurkaupunkien sykkeessä olo tuntuu muurahaiselta. Euroopan kaupungeissa puolestaan iltaisin on kiva ihastella historiallisia rakennuksia, teattereita tai parlamenttitaloja, jotka näyttävät omasta mielestä paljon kauniimmilta juuri ilta-aikaan.

Iltavalaistus Kiotossa

Iltavalaistus Kiotossa

Pakollinen selfie Victoria Peakilla Hongkongissa

Pakollinen selfie Victoria Peakilla Hongkongissa

DSC_0180.JPG

5. Kukat

Kuka ei tykkäisi kukista! Kauniista kukista voi vain tulla onnelliseksi ja ne ilahduttavat aina. Aina silloin tällöin käyn kukkakaupassa ihastelemassa kauniita kukkia, sillä ne tuovat hymyn huulille. 

Matkoilla harvemmin tulee etsimällä etsittyä kauniita kukkaketoja, mutta tänä vuonna sillekin on aika ja paikka. Tänä vuonna olen ensimmäistä kertaa lähdössä ihastelemaan tulppaaniloistoa Hollantiin. Olen aivan liian pitkään haaveillut Keukenhofin tulppaanipuistosta. Jonain vuonna aion myös toteuttaa reissun Japaniin kirsikankukka-aikaan. Se vain vaatii vähän enemmän budjettia.

IMG_20170424_214153_845.jpg
Kirsikankukkaloistoa Tukholmassa

Kirsikankukkaloistoa Tukholmassa

Kukkia merimaisemalla Ischian saarella

Kukkia merimaisemalla Ischian saarella

6. Auringonlaskut

Auringonlaskun maagiset värit ja rauha tuovat päivään ansaitun päätöksen. Olen aina ennemmin ollut auringonlaskujen kuin -nousujen ystävä. Auringonlaskuissa on tavallaan jonkilaista symboliikkaa. Kun aurinko laskee, on aika tehdä jotain muuta kuin mennä paikasta toiseen. Päivä alkaa olla ehtoopuolella ja on aika rauhoittua. Auringonlaskukuvia tulee otettua ihan liikaa. Usein voisi vain keskittyä ihastelemaan maisemia ja pistää kameran laukkun.

Auringonlasku Jejun saarella

Auringonlasku Jejun saarella

Auringonlasku Sorrentossa

Auringonlasku Sorrentossa

Millaisesta maisemista sinä tulet onnelliseksi?