Matkahaaveilijan realiteetit

Realiteetit. Ne palauttavat usein (viimeistään) innokkaan matkakuumeilijan takaisin maanpinnalle. Aika, raha, työ, lomat ja tärkein asioiden priorisointi vaikuttavat pitkälti siihen, miten paljon matkoja on mahdollista toteuttaa vuosittain. Toisille matkaksi riittää yksi pidempi loma vuodessa, kun toisille taas reissuja pitää olla tasaisesti ympäri vuotta. Meitä matkailijoita on niin moneen lähtöön.

Itselleni vuoden ensimmäiset kuukaudet ovat olleet arkisia. Ne ovat olleet sellaisia, joista ei ihan hirveästi ole ollut kerrottavaa tänne blogin puolelle. Arki ei kuitenkaan ole millään tavalla huono juttu. Paljon todella kivoja juttuja on tapahtunut ja kaikkea mukavaa on puuhasteltu niin arkena kuin viikonloppuina. Matkoja on tehty, mutta ne ovat olleet pieniä tuttuja mikroseikkailuja Suomessa. Suurin osa mikroseikkailuista on tehty kotikaupungin rajojen sisäpuolella. Tällaisista mikroseikkailuista saa kuitenkin eniten energiaa arkeen. Vähemmän on enemmän, kun ei ole aikaa matkustaa kauas. 

Photo 18.2.2018 10.08.20.jpg
Photo 18.2.2018 9.57.19.jpg
Photo 4.3.2018 9.04.24.jpg
Photo 4.3.2018 9.53.05.jpg
Photo 4.3.2018 10.03.04.jpg
Photo 17.2.2018 16.14.56.jpg
Photo 24.2.2018 8.29.27.jpg

Tänä talvena meillä Suomessa on ollut kunnon talvi. On ollut lunta ja pakkasta. On ollut lumipyryjä ja liukkaita teitä. Jos kuitenkin jokin jää tästä talvesta mieleen, niin kauniit aurinkoiset talvipäivät. Kun ensi vuonna muistelette, millainen talvi tämä oli, niin palauttakaa mieleenne aurinkoiset talvipäivät, joista viimeisen kuukauden aikana on päästy nauttimaan. 

Jos jokin vaikuttaa matkahaaveilijan arkeen, niin tuo sää. Kun on kylmää ja tuuli läiskii jäistä ilmaa pitkin kasvoja, tulee väistämättä mieleen, että miksi ei voisi loikoilla palmun alla, Mutta kappas, kun aurinko paistaa ja talvi näyttää parhaat puolensa, niin ei tule mieleenkään mitkään reissut. Juuri näiden aurinkoisten talvipäivien voimin, sitä onkin jaksanu odottaa tämän vuoden ensimmäisiä matkoja.

Vaikka haaveilenkin matkoista, niin tällä hetkellä arkiset kujeet vievät tehokkaasti ajatukset irti matkustamisesta. Syy tähän on realiteetit. Arkisin ei ole ollut aikaa haaveilla tai suunnitella. Meille on tulossa kivoja reissuja tänä vuonna, mutta paljon on vielä suunnittelematta. Siinä missä viime vuonna kotona ollessa sain vielä läppärin avattua iltaisin, niin nyt se on pysynyt visusti kiinni. 

Ovatko sitten realiteetit hyvästä vai pahasta? Mielestäni eivät. Kun on tietty määrä aikaa, rahaa, lomaa ja mahdollsuuksia, on suunniteltava matkailuvuosi niiden mukaan. Jos kaikkea olisi äärettömästi käytössä, elämästä tulisi jotenkin tylsää. Kaikki olisi mahdollista.

Ei, en ole kadonnut ruuhkavuosien arkisiin hetkiin kuitenkaan kokonaan. Nyt on vain luodaan pohjaa, että voi taas matkustaa. Vuoden 2018 matkat vielä odottavat vielä itseään hetken aikaa.

Iloista viikonloppua! :)