Mikä on tavallinen matka?

Asia, joka kerta toisensa jälkeen huvittaa minua, on matkojen tavallisuudesta puhuminen. Kysyessäni, miten Rooman reissu meni, saan vastaukseksi: "No, se oli sellainen tavallinen kaupunkiloma." Niin, anteeksi mikä? Tavallinen? Millainen on tavallinen kaupunkiloma?

"Kävin ihan basic Tallinnan reissulla. Vähän Kalamajaa, F-Hoonea ja oltiin Virussa yötä. Ei mitään kummempaa"

"Pariisin reissu oli ihan tavallinen. Bistroja, viiniä ja patonkia."

"Kreikan loma oli ihan jees. Ei mitään ihmeellistä. Tavallinen etelänloma."

"Mennään ihan vaan Phuketiin Thaimaassa. Sellanen tavallinen Thaimaan loma"

"Me tehtiin sellainen tavallinen maaailmaympärimatka. Tiedätkö, mentiin eka Aasiaan ja sieltä Ausseihin ja sieltä Jenkkeihin ja lopulta tultiin Nycistä takaisin Suomeen"

Kuuluuko tämä suomalaisten tyyliin vähätellä reissujaan? Jokainen varmasti odottaa matkojaan kuin kuuta nousevaa ja lomalle on aina kiva lähteä. Miksi siis kuvailemme reissuja, että ne ovat ihan tavallisia? Tietenkin eihän aina kaupunkilomat tai Tallinnan päiväreissut ole mitään tajunnanräjäyttäviä elämyksiä sisältäviä reissuja, mutta kai niitä voi jotenkin muutenkin kuvailla.

Rupesin sitten miettimään, että mikä on tavallinen matka. Onko se sellainen, mikä ei tosiaan ole mikään "ihmeellinen" ja sisällä jotain sellaista, jota jokainen kohteessa ollut ei olisi jo kokenut? Onko päiväreissu Tallinnaan jo ihan tavallinen reissu suomalaisille? Pitäsikö lähteä Nepaliin tai Afrikkaan, jotta tavallisesta reissusta tuli erikoinen ja jännä. Kaipaavatko kaikki ihmiset edes jänniä reissuja?

Moni kuvailee arkeaan ja itseään ihan tavalliseksi. Arki voi tuntua itsestä ihan tavalliselta, mutta toisen korvaan se voi kuulostaa kuitenkin ihan superkivalta. Ehkä käytämme sanaa "tavallinen" vähän turhan usein.

DSC_5613.JPG
IMG_20170905_172302_306.jpg
DSC_5625.JPG
DSC_5638.JPG
DSC_5626.JPG

Meidän viikkoa voisi kuvailla monella tapaa, mutta mielestäni se ei ollut ihan tavallinen viikko. Ehkä sitä voisi kuvailla tavalliseksi. Kävimme Lammassaaressa päiväretkellä, seikkailtiin Helsingissä, hengattiin kirjastossa, herkuttelin lounaalla Date+Kalessa (rakastan tuon ravintolan ruokaa NIIN paljon), käytiin Design Marketilla, tapasin ystäviä, kävin hieronnassa ja tein kaikkia pieniä projekteja. Teimme myös kaikkea viikko-ohjelmaan muutenkin kuuluvaa, kuten kävimme vauva-uinnissa ja muskarissa. Ei mikään tavallinen viikko.

Tällainen sunnuntaipohdinta.

Kertokaa, millainen on teidän tavallinen matka?