Iso Vasikkasaari - Päiväretkellä Espoon saaristossa

Heinäkuisena sunnuntaina aurinko paistoi ja meri kimmelsi. Heräsin aamulla ja halusin lähteä heti ulos nauttimaan kesästä. Olin koko kesän miettinyt, että pitäisi lähteä tutustumaan Espoon saaristoon, koska en viiden vuoden espoolaistuuteni aikana ole vielä ehtinyt sinne. Kun aina on ollut näitä muita reissuja. Iso Vasikkasaari oli loistava esimerkki siitä, ettei aina kannata lähteä merta edemmäs kalaan.

Tuo sunnuntai oli täydellinen pieneen saaristoseikkailuun minireissaajan kanssa. Käväisin hakemassa kaupasta hiukan evästä ja hyppäsin Haukilahdessa saaristoveneen kyytiin ja suunnattiin Isoon Vasikkasaareen nauttimaan meri-ilmasta ja luonnosta. Saaristovene koukkasi Nokkalan kautta ja matka-aika saareen oli noin vartti.  Kesäaikaan Haukilahdesta lähti saaristovene lähes joka tunti (klo 9.30 alkaen). Menopaluu maksaa 5€. Not bad.

Minulla ei ollut hajuakaan, millainen saari meitä odottaisi. Etukäteen olin selvittänyt vain sen, että saaressa olisi ainakin kahvila, josta saisin loputtomaan kahvinhimooni kahvia ja sen, että lastenvaunujen kanssa saaressa olisi näppärää liikkua. Saaristovene olikin täynnä lastenvaunuja ja lapsiperheitä aamulla. Monilla seurueilla näytti olevan valtaisat piknik-nyssäkät mukana.

Saarella on varsin mukavasti nurmialueita, keittokatoksia, grillipaikkoja ja penkkejä, joilla tehdä ja nauttia omia eväitä. Saarella toimii myös kesäravintola Gula Villan, joka on niin ihanan näköinen ravintola. Sen pihalla pääsee myös silittelemään lampaita. Gula Villan on ehdottomasti ravintola, jonka haluan ensi kesänä testata. 

DSC_0029.JPG
DSC_0030.JPG
DSC_5000.JPG
DSC_0037.JPG
DSC_0039.JPG
DSC_0048.JPG
DSC_0050.JPG
DSC_0055.JPG
DSC_5026.JPG
IMG_20170730_123505_135.jpg
DSC_5036.JPG
DSC_5035.JPG

Lähdimme kiertämään saarta ympäri ilman sen kummepia suunnitelmia. Hyvin nopeasti huomio kiinnittyi pieniin sinisiin marjoihin, joita oli polun varret pullollaan. Keräsin pusakan sisään mustikoita ja istahdin välillä kannolle syömään niitä. Harmittelin, etten ottanut pientä ämpäriä mukaan. Minireissaaja popsi äidin keräämiä marjoja myös hyvin tyytyväisenä. Evääni nautin rannalla olevalla penkillä sillä aikaa, kun minireissaja veteli sikeitä. Sen jälkeen köllittiin ja leikittiin nurmikentällä. Kupposen kahvia nautin kesäkioskista ennen kuin oli aika palata takaisin mantereelle. Ihanan rento lorvimispäivä.

Ajattelin, että Vasikkasaaressa viihtyisi pari tuntia, mutta lopulta olimmekin siellä nelisen tuntia. Iso Vasikkasaari oli todella postiivinen yllätys. Saarella on puitteet kunnossa. On siistejä vessoja, lasten leikkipaikkoja ja kivoja uimarantoja. Leveillä poluilla on helppoa ja mukavaa liikkua.

Luulenpa, että syksyllä on vielä tulossa kauniita syyspäiviä, jotta voimme tehdä vielä yhden päiväretken Isoon Vasikkasaareen. Ihastuttava paikka.