Kaupunkien puistoissa matkailijan mieli lepää

Kaupunkilomilla päädyn usein paikkaan, jossa on vihreää ja rauhallista. Minulle yksi mieluisa nähtävyys ovat kaupunkien kauniit puistot. Hongkongin, Berliinin, Tokion, Pariisin ja Tallinnan kaupunkeja yhdistää yksi sama asia. Niiden puistot ovat olleet minulle mieluisampia paikkoja ja nähtävyyksiä.

Mikä niissä sitten viehättää?

Viime Tallinnan reissulla Kadriorgin puistossa ihastelin puiston rauhallisuutta, komeita puita, kukkaistutuksia ja ennen kaikkea sitä tunnelmaa. Siinä tunnelmassa on vain sitä jotain. Kesän Berliinin reissulla vietin minireissaajan kanssa aikaa Tiergartenissa, missä vaan haahuiltiin ja istuttiin puiston penkillä hämmästelemässä pieniä ihmeitä. Nuo minireissaajan silmät kun näkevät kaiken niin tarkasti ja erilaisesti kuin minä.

Tokion hulluus ja hupsuus hävisi mielestä, kun kävelin Yoyogi parkiin ja istahdin nurmelle kärventymään auringossa. Hongkongissa Kowloon park oli vihreä keidas keskellä suurkaupunkia. Roomassa sulattelin ajatuksia Villa Borghesen upeassa puistossa, jossa hetkeksi aikaa myös nukahdin penkille. En osaa sanoa, mikä on lempipuistoni maailmalla. Monet ovat niin kauniita ja kivoja. 

Suurkaupunkien syke vie mukanaan ja siinä on jotain koukuttavaa, mutta mikään ei voita kävelyä kauniissa puistossa kaupunkilomalla. Pariisi on erityisesti tunnettu upeista puistoistaan, jonne pariskunnat, perheet ja kaveriporukat suuntaavat viettämään aikaa yhdessä. Ehkä siinäkin on joku juju, että noissa puistoissa ihmiset nauttivat elämästä ja viettävät aikaa yhdessä. 

Pariisi ei ollut minun kaupunkini, mutta sieltä löytyi yksi lempipaikka, jonne voisi palata. Buttes Chamountin puistoon ei voi olla ihastumatta. Se oli Pariisia, johon ihastuin. Näimme vaivaa, että pääsimme sinne kävelemään ja se kannatti. Se oli aivan ihana paikka, josta tämän postauksen kuvatkin ovat. Uskomatonta muuten, että tuostakin reissusta on jo kaksi vuotta.

DSC_0305.JPG
DSC_0293.JPG
DSC_0290.JPG
DSC_0294.JPG
DSC_0296.JPG
DSC_0301.jpg
DSC_0302.JPG
DSC_0314.JPG

Euroopan kaupunkien puistot ovat toki erilaisia kuin Aasian kaupunkien puistot. Aasiassa voi löytää itsensä harrastamassa aamutaijia tai mietiskelyä muiden joukosta. Siellä puistohengailua harrastetaan ihan eri mittakaavassa kuin Euroopassa. 

Voi, pääsisipä johonkin kiinalaiskaupungin puistoon ihmettelemään ja rupattelemaan joutavia ja syömään papujätskiä. On meillä kyllä kivoja puistoja Espoossakin, onneksi.

Tykkäätkö vierailla kaupunkilomilla puistoissa?