Elämäni hyvinvointiaakkoset

Syyskuu meni ja lokakuu tuli. Lokakuu on yleensä ollut ihan tavallinen kuukausi, jolloin ei ole tapahtunut mitään ihmeellistä. Matkailun osalta lokakuu on yleensä hyvin hiljainen kuukausi muutenkin ja sitä se tulee olemaan tänäkin vuonna. Lokakuu menee arjen pyörteissä, mutta hassumpaa ei ole sekään. Koska matkailun saralla ei ole tapahtumassa loppuvuodesta (ehkä) kovinkaan paljon, on luvassa vanhempia matkailutarinoita tältä vuodelta. Tällä kertaa luvassa on pitkästä aikaa henkilökohtaisempi juttu.

Yhtenä päivänä lenkillä pyörittelin päässäni erilaisia aakkoslistoja. Tähän on kyllä todettava, että olisi ihanaa kuulua siihen sakkiin, joka kuuntelee fiksuja ja opettavaisia podcasteja lenkkeillessään. Itse en siihen pysty, vaikka kyseessä olisi kuinka viihdyttävä podcast.  Sain kuitenkin muodosteltua hyvinvointi-ja matkailuaakkoset. Tässä ensimmäinen osa. Oli jopa yllättävän vaikeaa jopa valita kirjaimille sanat. 

A= Aamut. Olen aina ollut aamuvirkku ja aamuihminen. Saan asioitua tehtyä eniten aamuisin ja tuottavuuteni on ennen puoltapäivää parhaimmillaan. Aamupala on mielestäni se päivän tärkein ateria ja siihen tulee panostettua. Usein syön eniten aamupäivän aikana ja ateriat kevenevät iltaa kohden. 

B= Bodyattack. Olen aloittanut taas jumppapirkkoilun ja bodyattack suorastaan vie mennessään. Paras tunti saada ajatukset nollattua. Olen aina tykännyt jumpista ja jopa aerobic-tunneista.

C= Chili. Tekee ruoasta tulista ja pitää vatsan virkeänä.

D= D-vitamiini. Haluaisin saada tätä tarpeeksi auringosta, mutta syön sitä myös purkista.

E= Erinomainen. Erinomaisesta seuraava askel on täydellinen ja sitä kukaan ei voi olla. Koulussa olin erinomainen, kirjoitin kirjoituksissa E-kirjaimia ja haluan olla asioissa, työssä kuin harrastuksissa erinomainen, mutta en täydellinen, sillä kaikki tekevät virheitä. 

DSC_0132.JPG
DSC_0138.JPG
DSC_0134.JPG
DSC_0146.JPG
DSC_0147.JPG
DSC_0149.JPG

F= Fenkolitee. Teen juominen kuuluu iltarutiineihin. Juon iltaisin aina fenkoliteetä, joka rauhoittaa ja rentouttaa. Raahaan tätä aina Keski-Euroopasta mukanani.

G= Gin. Yksi G&T hyvässä seurassa tekee iloiseksi. 

H= Hedelmät. Syön hedelmiä melkein joka aterialla. Lemppareita ovat nektariini, mango ja omena. 

I= Intohimo. Se, miksi tämän blogin nimikin on yhä intohimo elämään johtuu siitä, että täällä eletään vain kerran. Eletään sen mukaan hyvin ja onnellisesti.

J= Juoksu. Juoksu on aina ollut joko-tai harrastus. Joinakin vuosina en juokse metriäkään ja toisina voisin tehdä sitä monesti viikossa. Todella tylsä harrastus, jos ei laita itselleen tavoitteita. Toinen vaihtoehto J-kirjaimelle olisi ollut jäätelö. Eat ice cream, be happy. 

K= Kahvi. Tietenkin. Minut tuntevat tietävät läheisen rakkaussuhteeni kahviin ja sen mitä tapahtuu, jos sitä ei aamulla (ja aamu- ja iltapäivällä) saa.

L= Luonnonkosmetiikka. Nykyisin kylppärin kaapista löytyy oikeastaan vain luonnonkosmetiikkaa, joka näyttää sopivan hyvin sekaiholleni. Madaralta on suurin osa purnukoistani.

M= Metsä. En käy ihan joka päivä metsässä kävelemässä, mutta monesti viikossa kuitenkin. Metsässä olo rauhoittaa mieltä ja nollaa ajatukset. M-kirjaimen toinen vaihtoehto olisi voinut olla marjat, joiden suursyömäri olen. Kolmantena olisi tullut musiikki. En vie edes roskista ulos ilman, että kuuntelen musiikkia.

N= Nesteytys. Pitää juoda tarpeeksi, jotta jaksaa. Juon päivittäin ainakin 3 litraa vettä. Jos juon liian vähän, alkaa päätä särkeä ja huimata. Kannan vesipulloa aina mukana. 

O= Onnellisuus. Kirjain, jolla on iso merkitys elämässäni.

P= Portaat. Valitsen aina portaat hissin sijaan, paitsi jos olen minireissaajan kanssa liikenteessä.

Q= Quality. Laatu korvaa määrän. Aina.

R= Ryhti. Äitiys on tehnyt kovasti hallaa ryhdilleni. Yritän kiinnittää huomiota siihen, miten seison ja istun. Hyvä ryhti kertoo myös mielestäni ihmisestä. 

S= Selkä. Selkäni on ollut kipujen ja vaivojen aiheuttaja aina pienestä tytöstä alkaen. Todella tärkeä kehonosa, josta haluan pitää huolta. Hierontaan voisi yrittää mennä useammin.

T= Tasapaino. Elämä on mielestäni hyvää, kun asiat ovat tasapainossa. Myös itse kehon tasapaino on tosi tärkeä asia, jota kannattaa harjoittaa.

U= Uni. Valtavan tärkeä asia jaksamista ajatellen. Olen nukkunut yli 6h putkeen viimeksi viime vuoden marraskuussa. Hyvää ja palauttavaa unta vain tarvitsee, että jaksaa. En halua nykyisin valvoa myöhään, jotten tee itsestäni väsynyttä seuraavalle päivälle.

V= Viherkasvit. Voisin ostaa niitä asuntoni täyteen (jollei joku pienillä käsillä käpälöisi niitä ja söisi). Vihreys lisää hyvinvointia ja tekee kodista kodikkaan. 

X= X-asento. Iltaisin, kun minireissaaja tuhisee, makaan lattialla X-asennossa silmät kiinni ja harjoitan mindfullnesia. Kuuluu nykyisin iltarutiineihin.

Y= Ystävät. Elämän sokeri, pippuri ja omenavarasto.

Z= Zen. Ajatuksenjuoksun rauhoittaminen. Eläminen ilman turhia mietiskelyjä. Se on todella vaikeaa välillä.

Å= En edes yrittänyt keksiä tähän mitään hauskaa. 

Ä= Äitiys. Opettavainen tunnetila ja pysyvä fyysinen ja henkinen tila, joka on tehnyt minusta ihan erilaisen ihmisen. 

Ö= Öljy. Ruoanlaitossa käytän nykyisin monia eri öljyjä. Laitan öljyä myös hiuksiin ja naamaan. Argan- ja jojobaöljy ovat käytetyimmät ihoöljyt.

Tällaiset olivat minun hyvinvointiaakkoset. Matkailuaakkoset luvassa myöhemmin.

Postaukset kuvat ovat otettu minulle eniten hyvinvointia tuottavasta paikasta eli kesämökiltä.