I niin kuin Italia

Tiedättekö, mikä se nelikirjaiminen sana on, mikä eilen näkyi monessa eri sosiaalisen median kanavassa? Monilla suomalaisilla alkoi eilen #kesäloma ja niin myös minulla poikkeuksellisesti. Yleensä kesäloman viettoon olen suunnannut vasta heinäkuun lopussa / elokuun alussa, mutta tänä vuonna testataan, miltä tuntuu olla lomalla heinäkuussa (aivan uusi juttu).

Niin paljon on elämässä tapahtunut sitten edellisen kesäloman. Vauhtia, muutoksia ja myllerryksiä on riittänyt. Viime kesän kesäloma oli sellainen seikkailu, että vieläkin ihmettelen, miten paljon asioita voi neljään viikkoon mahtua. Halusin silloin mennä kuin tuuliviiri ja niin tein. Tänä vuonna reissuintoni ei ole hiljentynyt yhtään, mutta ehkä tahtini puolestaan on. Lomalla haluan nauttia hetkistä, ruoasta, seurasta sekä maisemista ja ehkä levätä päivän pari. 

Keväällä aloimme pohdiskella, mihin tänä vuonna suunnattaisiin lomalla. Jälleen kerran mielessä pomppi kaksi maanosaa: Eurooppa ja Aasia. Hinku Kiinaan oli kova ja myös Balkan vilahteli mielessä. Tein lopulta kolme matkaesitystä powerpointilla O:lle, joista kaksi kohdetta sijaitsi Euroopassa ja yksi Kiinassa. Reissubudjetti oli suht sama kaikkiin kohteisiin, joten lopulta arpa ja lennot ratkaisivat pelin. Otsikosta varmasti jo tiedätte, mikä kohde voitti. Enkä voisi olla tyytyväisempi.

Italiassa seikkailimme viimeksi kolme vuotta sitten kesällä. Tuolloin vierailimme muun muassa Bergamossa, Milanossa, Venetsiassa ja Firenzessä. Viimeisen kolmen vuoden aikana olen useasti miettinyt, että pitäisi päästä Italiaan. Italia on Slovenian lisäksi maa, jolle sydämeni erityisesti sykkii Euroopan maista. En tiedä, miksi Italia viehättää. Aionkin lähteä ottamaan siitä selvää. 

Ennen kuin pääsemme Italiaan asti, menemme käväisemään Berliinissä. Voitteko kuvitella, etten ole koskaan vielä käynyt siellä? :D Berliinistä lennämme Roomaan ja sieltä matka jatkuu aina Amalfille asti. Tuttuun tyyliin lähdemme reissun takki vähintään puoleen väliin auki eli reissusuunnittelu on sitten kuitenkin taas jäänyt. Jos tulee mieleen hyviä vinkkejä Amalfin seudulle, niin otan kaikki vinkit ilolla vastaan. :) 

Kaikki postauksessa otetut kuvat ovat viime Italian reissulta. Silmissä siintelee jo gelato. Ihan ensimmäisenä meinaan Italiassa syödä jäätelöä. Pelkään kyllä, että noita lomakiloja saattaa tulla jokunen :D Överimäärä gelatoa siis, kiitos!

Blogi hiljenee tuttuun tyyliin kesäloman ajaksi. Parhaiten meidän kesälomaa pääsee seurailemaan Instagramista: @jennaasi, @ollilehtonen ja @familylehtonen. Snapchatista minut löytää @jennaasi nimimerkin takaa ja O:n @ollilehtonen.