Reissurontin kotiinpaluu

Huhhuh. Nyt se taitaa olla jo loppumaisillaan, nimittäin mielettömän mahtavan upean kreisi kesäloma! Neljä viikkoa on tuntunut kolmelta kuukaudelta. En oikein osaa vielä prosessoida tätä kaikkea, mitä ollaan ehditty tekemään ja näkemään. En tiedä vielä myöskään, mistä aloittaisin kertomaan reissutarinoita. Muistot pomppivat DMZ:n vierailusta Kotorin viulunsoittajiin ja Taipein yömarkkinoihin. Macausta jo ehdinkin kertomaan. Sarajevosta minulla ei ole oikein mielipidettä. Yksi kesäloman kohokohdista, kuumailmapallolento, saa minut vieläkin hymyilemään! 

Mt. Hallasanin huipulla

Mt. Hallasanin huipulla

Loputon määrä dim sumeja Taipeissa

Loputon määrä dim sumeja Taipeissa

Kuumailmapallolento Helsingin yllä

Kuumailmapallolento Helsingin yllä

Upea auringonlasku Dubrovnikissa

Upea auringonlasku Dubrovnikissa

Suukko palmun alla Jejun saarella

Suukko palmun alla Jejun saarella

Tunnelivierailu Sarajevossa

Tunnelivierailu Sarajevossa

Junalla Pohjois-Koreaan?

Junalla Pohjois-Koreaan?

Heinäkuisessa kesälomafiilistelypostauksessa kerroin etten tänä vuonna halunnut suunnitella liikoja. Halusin mennä kuin tuuliviiri. Ja voin kertoa rakkaat lukijat, että juuri niin minä tein. :D Kesälomalla parasta on ollut hetkessä eläminen ja se ettei ole tarvinnut suunnitella mitään. Mentiin aika takki auki ja se tietenkin välillä näkyi extempore-päätöksinä.  Kaikki ei välttämättä ihan mennyt putkeen, mutta mitä niistä murehtimaan. 

Missä me sitten kesälomalla seikkailtin? Monet ovat seuranneet menojamme Instagramin puolella ja tietävät, että ehdimme tekemään kaksi eri reissua. Vietimme 17 yötä Aasiassa ja 8 Euroopassa. Aasiassa olisimme voineet olla vaikka koko kesäloman, mutta onneksi tehtiin se päätös, että tultiin välissä hengähtämään kotona ja suuntasimme sen jälkeen Balkanille. 

Reissureittimme Aasiassa: Etelä-Korea- Taiwan- Macau - Hongkong

Reissureittimme Euroopassa: Kroatia - Montenegro - Bosnia-Herzegovina

Eilen kävimme vielä fiilistelemässä Tallinnan upeutta päiväreissulla. Kiinnitimme huomiota erityisesti siihen, miten paljon ulkomaalaisia (ei vain suomalaisia) turisteja oli Tallinnassa. Toivottavasti suurin osa näistä turisteista tulee myös Helsinkiin.

Lomaan mahtui:

 • Kimchin syöntiennätys
 • Mt.Hallasanin valloitus
 • DMZ:lla vierailu
 • 7 luettua kirjaa
 • Monta ihmeellistä ja upeaa auringonlaskua
 • Hulluja bussikuskeja ja paikallisbussisuhailua
 • Överimäärät jäätelöä
 • 9 lentoa
 • Paikallisherkkujen maistelua
 • Selfiekepin hajoaminen
 • Kameran hajoaminen x 2 (toinen saatiin henkiin)
 • O:n lomaparran kasvatusennätys 
 • ja monta muuta ikimuistoista hetkeä..

Noiden kahden reissun jälkeen minulla on pitkästä aikaa fiilis, ettei tee mieli mennä lentokentälle. Nyt on tullut matkustettua ja lenneltyä. Aasian reissu oli aikamoista ravaamista ympäriinsä ja kävelimme puhelimen appsin mukaan keskimäärin 20km joka päivä. Balkanin lomalla kilometrejä ei kertynyt ihan niin paljon. Vaikka salikortti on ollut kesäloman ajan kuivumassa, niin ei tässä ole tullut kyllä paikoillaan oltua. Kiipesimme niin monelle kukkulalle ja nousimme niin monet portaat loman aikana, että kyllä pohkeet ja takamus kiittää. 

Matkatarinoita kesälomaltamme on luvassa koko syksyn ajan. Tätä lomaa ei voi olla fiilistelemättä. Lomaan mahtui yksinkertaisesti niin paljon kaikkea, etten voi kuin sanoa, että tämä oli ehkä kaikkien aikojen kesäloma (heti viime kesän häämatkan jälkeen). 

Pysykääs siis kuulolla! 

Ps. Jotta saat viimeisimmät postaukset tietoosi, muistathan seurata blogia myös Facebookissa.