Vapaudenpatsasta ihmettelemässä Odaiballa

Olen nähnyt Statue of Libertyn New Yorkissa. Nyt olen nähnyt sen myös Tokiossa. Ja olisin kuulemma voinut nähdä vapaudenpatsaan kahdessa muussakin japanilaisessa kaupungissa, Shimodassa ja Osakassa. "New York - hetken" kokeminen upeissa maisemissa Odaiballa oli yksi mieleenpainuvimmista hetkistä Tokiossa.

DSC_0828.JPG
DSC_0816.JPG
DSC_0814.JPG

Odaiballe kannattaa ehdottomasti mennä Monoraililla (Shimbasin asemalta Yurikamome-line), joka menee Rainbow bridgen kautta saarelle. Todella siisti matka, suosittelen ehdottomasti. Matkan aikana näkee ihan eri tavalla Tokiota. Me menimme kuitenkin lautalla Asakusasta Odaiballe ja pois päin tuolla monoraililla. Lauttamatka Asakusasta oli myös todella kiva ja se rakettilautta erityisen viihtyisä matkustusväline (hinta Asakusasta Odaiballe oli 1500 yeniä).

Sanotaan, että Tokio osaa yllättää. Sitä se tosiaankin osaa. Odaiban saari, keinotekoinen saari, oli Tokion erikoisempia paikkoja. Sinne mahtui maailmanpyörää, ostoskeskuksia, robottikauppoja, vapauden patsas, kylpylä, yliopisto ja virastotaloja. Odaiban parhaimpiin nähtävyyksiin kuuluu mahtipontinen näkymä Rainbow bridgelle, tuo ihmetystä aiheuttava vapaudenpatsas, innovaatiomuseo Miraika ja mitä kaikkea. Myös Gundam-robortti Divercity ostoskekuksen edessä on suosittu kuvauskohde.

Daikanransha maailmanpyörästä (115 metrinen) olisi taatusti ollut huiput näkymät kaupunkiin. 

DSC_0861.JPG
DSC_0793.JPG
DSC_0810.JPG
DSC_0853.JPG

Odaiba on tunnettu vapaa-ajan viettopaikka tokiolaisille. Sunnuntaipäivänä lapsiperheiden määrä olikin....suuri. Toinen toistaan siistimpiin ostoskeskuksiin mahtui väkeä vaikka kuinka. Yksi erikoisimmista ostokeskuksista oli ehdottomasti Venus Fort, 1700-luvun eurooppalaiseen tyyliin koristeltu paikka. Siellä syyllistyin itsekin shoppailuun, kun Tommy Hilfigerin alet suorastaan kiljuivat minua menemään kauppaan. The Decks, rannassa sijaitseva shoppailu-ja vapaa-ajanparatiisi on käymisen arvoinen. Paljon leikki- ja pelipaikkoja, ravintoloita, kauppoja jne. The Decksissä suunnistimme Sizzlersiin syömään. Sizzlersin salaattibuffet on vain semmoinen, joka aina houkuttelee. Odaiban Sizzlers oli erityisen maukas ja hyvä. Jälkkäriosasto jäi erityisesti mieleeni ;)

Odaiballa on kaikille kaikkea. Me halusimme viettää rennon sunnuntain siellä. Päivä oli harmaa ja sateinen, joten ulkona ei tehnyt mieli seikkailla. Odaiba on kuitenkin todella hyvä kohde sateisenakin päivänä, sillä sisätiloissa riittää tekemistä (ja shoppailtavaa). Illan pimetessä oli ihana katsella Rainbow bridgeä The Decksin terassilta. Maisema oli upea. Ilta oli upea. Odaibalta jäi kyllä hienot fiilikset päällimmäisenä mieleen.

DSC_0827.JPG
DSC_0898.JPG
DSC_0869.JPG

Jos menette Tokioon, vierailkaa Odaiballa. Futuristinen ja vähän erilaisempi kohde Tokiossa. Ja nyt kun tätä kirjoitin, rupesi itselläkin tekemään mieli takaisin Tokioon. Oh no!