Okinawa Churaumi Aquarium

Aina ei tarvitse mennä merelle nähdäkseen isoja vonkaleita. Taifuunin tuomat sateet ja tuulet sotkivat hetken aikaa säätä Okinawalla, joten päätimme lähteä päiväretkelle kehuttuun Okinawa Churaumi aquariumiin luoteisosaan saarta. Churaumi on yksi maailman suurimmista akvaarioista, jonka lähiympäristössä riittää nähtävää vaikka koko päiväksi.

SAM_1970.JPG
IMG-20140807-WA0020.jpg

Yritimme mennä bussilla hotellilta akvaariolle. Olimme katsoneet, milloin bussi lähtee ja tajuttiin jopa mennä oikealle puolelle tietä sitä odottamaan. Yleensä bussit kulkevat säntillisesti missä tahansa päin Japania. Hetken aikaa pysäkillä pällisteltyämme paikalle suhautti taksi, jonka kuski melkeinpä heti arvasi, mihin olemme matkalla. Kuskin mielestä bussit eivät kulkeneet lainkaan, joten päätimme hypätä hänen kyytiinsä hintaneuvottelujen jälkeen. Taksilla matkustaminen ei mitään halpaa Japanissa ole, mutta emme jaksaneet lähteä kikkailemaan bussien kanssa ajan juostessa. Sitä paitsi, taksilla pääsi suoraan akvaariolle ja tämä tyyppi jäi odottamaan meitä paikan päälle ja heitti meidät lopulta kotiinkin. Taloudellisina matkailijoina tämä tuntui jotenkin hassun ylelliseltä, mutta hei häämatkallahan me oltiinkin :D Ei ihan jokapäiväistä herkkua.

Tässä vaiheessa täytyy jo todeta, että voikun meillä olisi ollut kansainvälinen ajokortti, jonka avulla oltaisiin saatu vuokrattua auto! Auto on ehdottomasti kannattavin kulkuvälinen Okinawalla. Joten jos menette sinne, vuokratkaa auto (ja omistakaa kansainvälinen ajokortti). Autolla pääsee huristelemaan kätevästi ympäri saarta muiden yhteyksien ollessa huonoja.

Akvaariolle maksoi sisään 1290 yeniä eli reilu 9€. Paikan päällä oli paljon väkeä, mutta onneksi aluekin oli todella iso, niin suuri väkimäärä ei haitannut. Ja voi jestas, oli siellä kyllä sitä nähtävääkin! En nyt lähde tässä erittelemään, mitä mieltä olen delfiinien pitämisestä pienessä altaassa, mutta delfiinejä siellä oli paljon. Samoin isoja merikilpikonnia, sammakoita, valaita, haita, haamukaloja yms yms yms. Suurin akvaario oli mielettömän iso ja todella vaikuttavan näköinen. Ihmeteltiin altaassa uiskenteliva isoja vonkaleita useampi tovi.

SAM_1984.JPG
CYMERA_20140807_181015.jpg
CYMERA_20140807_181212.jpg
CYMERA_20140807_181431.jpg
DSC_0189%2B2.JPG
DSC_0196%2B2.JPG
DSC_0226%2B2.JPG

Ihmeteltävää riitti myös Japanin maantieteessä ja luonnonrikkauksissa. Tietous kyllä karttui! Aika hirvittävää oli myös nähdä ja lukea siitä, miten paljon ROSKAA merestä löytyy ja mitä se aiheuttaa kaloille ja mereneläville. Ihmiset ovat sikoja ja välinpitämättömiä hyvin monissa asioissa.

Akvaario oli oikein hyvä vaihtoehto väliin jääneelle snorklaukselle. Nähtiin kaiken maailman mereneläviä, vaikka ei päästykään snorklausretkelle. Ehdottomasti suosittelen Churaumia. Akvaarion vierellä oli myös kiva ranta, jossa ei sään vuoksi päästy käymään.

DSC_0151.JPG