Bergenin vihreillä vuorilla

Olen aloittanut Bergenistä kertovan reissutarinan kirjoittamisen moneen kertaan. Olen ajatellut kertoa, kuinka idyllinen ja kaunis kaupunki Norjan toiseksi suurin kaupunki on. Olen fiilistellyt kaupungin Lilyhammer-henkeä, hämmästellyt aasialaisten turistien määrää tai miettinyt, miten paikalliset jaksavat sitä ainaista vesisadetta. Olen kirjoittanut ylös kaikkia niitä asioita, joista “viikonloppuloma Bergenissä” - postauksessa voisi kirjoittaa.

Voisin kertoa teille, mitä minä tein Bergenissä, miten sinne päädyin, mitä näin, söin ja koin. Lopputuloksena on aina kuitenkin ollut deletoitu teksti. Syy? Tämä reissu oli pitkästä aikaa sellainen, jossa heittäytymisen taito, hetkessä eläminen, ympärillä oleva luonto, vaihteleva sää ja mahtava fiilis tekivät koko reissusta sellaisen etten osaa pukea tätä reissua mitenkään sanoiksi. Taisin ihastua. Voisin vain sanoa, että voihan Norja minkä teit.

Silti haluan kertoa jotain. Tuskin tulee yllätyksenä, että sateenkestävä vaatetus oli tällä reissulla tarpeen. Vettä vihmoi ja tuuli heilutteli. Silti sää ei ollut este lähteä reilun 13km patikointiretkelle Mt Fløyenilta Ulrikenille. Vidden trail on yksi suosituimmista patikointireiteistä Bergenin läheisyydessä. Sateisenakin päivänä maisemat olivat mahtavat ja patikointipäivä oli aivan huippu. Se oli juuri sellainen, jolloin litimärät sukat tai kylmät kädet eivät haitanneet. Päivä vahvisti jo moneen kertaan todettua mielipidettäni siitä, että tällaiset aktiivilomat voimaannuttavat ihan älyttömästi.

Norjan vihreä luonto ja vuoret ovat olleet bucket listallani korkealla aina. Olen vieläkin niin fiiliksissä siitä, että pääsin vihdoin ja viimein näkemään pienen palan Norjan luontoa. Tänä vuonna on tullut tehtyä tosi monta kivaa reissua, mutta tämä reissu nousi kyllä kärkisijoille.

Ulkona on ihmisen hyvä olla.