Yllätyksellinen Genova

Kapeita kiemurtelevia kujia, keskiaikainen keskusta, iso aukio, herkullisia ravintoloita, viinibaareja ja kaduilla viliseviä turisteja. Kuulostaa ihan italialaiskaupungilta. Genova on Italian merkittävin satamakaupunki, jonka kaduilla voi hämmentyä kaupungin vanhanaikaisuudesta ja likaisuudesta, mutta myös kauneudesta ja kiinnostavista yksityiskohdista. Ihmiset ovat ystävällisiä ja kiinnostuneita siitä, mikä turisteja Genovassa viehättää. Niin moni, kun sanoo Genovan olevan myös tylsä ja harmaa, jota se ei suinkaan ole.

Kesälomareissun viimeinen vuorokausi vietettiin Genovassa, jossa yllätyimme kaupugin menosta positiivisesti. Genova on yksi Italian merkittävimmistä satamakaupungeista ja nykyisin erityisesti sen kaduilla kävelevät risteilyturistit. Meille Genova oli kätevä tukikohta ennen paluuta Milanoon ja matkaa kotiin. Minua kiinnosti nähdä omin silmin, olisiko tämä kaupunki niin tylsä ja ruma kuin sanotaan. Eihän se ollut. Verrattuna Milanoon, tykkäsin Genovasta paljon enemmän. Kaupungista tulee mieleen myös vähän mieleen Napoli.

P1000799.JPG
P1000795.JPG
P1000802.JPG
P1000784.JPG
P1000787.JPG
P1000785.JPG
P1000772.JPG
P1000773.JPG
P1000825.JPG

Majapaikkamme oli aivan Genovan rautatieaseman Piazza Principen kyljessä, josta on reilun kymmenen minuutin kävelymatka keskustaan. Minireissaajan vedellessä sikeitä kävelen keskutaan ihmettelemään Piazza de Ferrarin ympärilä viliseviä ihmisiä, kauhistelen ostoskadun vilinää ja istahdan terassille seuraamaan kaupugin meininkiä. Minireissaajan herätessä suuntaamme Genovan akvaarioon, jossa meillä meneekin muutama tunti. Sieltä suuntaamme satama-alueen kävelykadulle leikkimään.

Genovan kaduilla suuntavaistoni pettää useampaan otteeseen, mikä saa minut hymyilemään. Vaikka kuinka käyttäisi Google mapsia tai sitä omasta mielestäni kehittynyttä suuntavaistoani, on Genovan kiemurtelevilla kaduilla yllättävät kaarteensa. Päädymme minireissaajan kanssa pariin otteeseen aina samalle jäätelökioskille, josta lähdettiin. Arvaattekos, miten siinä käy? No, otetaan yhdet pistaasi-jogurtti-jätskit vielä.

Vuorokauden aikana Genovassa askeleita tulee otettua helposti paljon keskiverto reissupäivää enemmän. Mielestäni kuitenkin yksi vuorokausi riittää Genovaan, vaikka sen rosoisilla kaduilla jaksaisikin ihmetellä. Me näemme minireisaajan kanssa tarpeeksi kaupungin vilinää. Tänne voisin kuitenkin palata joskus nauttimaan lasillisen viiniä ja aperitivoa kaikessa rauhassa ennen suuntaamista muualla Liguriaan.

Lisää Italian reissutarinoita voit käydä lukaisemassa täältä.