Tyttöjen viikonloppuloma Genevessä

Toukokuun alussa tehty Sveitsin matka ei ollut vain juoksulle pyhitetty matka, vaikka koko reissun kruunasikin puolimaraton helteisenä sunnuntaina. Mukaan matkaan lähti itseni lisäksi kolme ystävääni (jäljempänä kutsutaan meitä tytöiksi, sillä me kolmekymppiset näemme vielä tyttöinä) ja tietysti minireissaaja, jolle tyttöjen reissut ulkomailla ovat jo tuttuja. Luvassa oli ystävysten yhteistä laatuaikaa aurinkoisessa ja kuumassa Genevessä. Mikä olisikaan parempi tapa nähdä ystäviä pitkästä aikaa kunnolla kuin lähteä reissuun yhdessä?

Photo 5.5.2018 10.02.08.jpg
Photo 5.5.2018 6.46.09.jpg

Yövyimme Genevessä Airbnb:ssä, sillä se oli ehdottomasti hinta-laatuystävällisin vaihtoehto. Ihan kommelluksitta ei kuitenkaan varaus mennyt, sillä tammikuussa buukattu kämppä peruuttiin kaksi viikkoa ennen reissua putkivahingon takia. Airbnb hoiti homman loistavasti ja saatiin rahat takaisin ja päälle vielä hyvitystä 100€, koska tällä varoitusajalla oli enää vaikea löytää fiksun hintaista vaihtoehtoa. Löysin kuitenkin meille loistavalta sijainnilta asunnon, jossa oli koko asunnon kiertävä kattoterassi. Ainoa miinus asunnossa oli asunnon likaisuus, joka sai siivousfriikin "hiukan" nyrpistelemään nenää.

Pidennetyn viikonlopun aikana ehdimme nauttimaan Gevenenjärven maisemista risteilemällä Genevestä Lausanneen. Botskimatka kesti 3,5h ja kustansi 45€. Rentoon päivään oikein sopiva aktiviteetti. Lausannessa nautittiin terassilounaasta, jäätelöstä, järvimaisemista ja kävimme totta kai Lausanne olympiamuseossa pyörähtämässä. Tämä museo on vain niin siisti paikka!

Photo 5.5.2018 10.41.48.jpg
Genevenjärvi
Photo 5.5.2018 17.15.28.jpg
Photo 9.5.2018 9.09.01.jpg
Photo 5.5.2018 17.29.14 (1).jpg
Photo 6.5.2018 18.12.16.jpg
Photo 7.5.2018 10.06.34.jpg
Geneve
Photo 7.5.2018 11.06.28.jpg
Photo 7.5.2018 10.51.59.jpg

Lisäksi viikonlopun viettoon kuului syömistä, jäätelön metsästämistä, rentoilua, terasseja, puistoilua, kävelyä ja hiukan shoppailuakin. Oman juoksuni jälkeen kannustimme muita juoksijoita ja maratoonareita. Tuntui, että ehdimme ottaa kaikesta ajasta ilon irti. 

Olen vieraillut Genevessä kahdesti enkä vieläkään oikein tiedä, mitkä kaupungin viralliset nähtävyydet ovat. Moni puhuu museoista, mutta itse en niistä välitä. Minulle Geveven päänähtävyys on upea järvi sekä Jet D'Eau eli suuri suihkulähde, jota ei voi olla huomaamatta. Myös Geneven pieni vanhakaupunki on sympaattinen ja Parc de la Perle on aivan ihastuttava paikka kävellä.

Matka, jossa voi yhdistää ystävien kanssa reissaamisen ja juoksemisen, on vallan loistava yhdistelmä. Näitä lisää!