Hurmaava Utrechtin kaupunki

Utrechtin kaupunki Hollannissa on yksi kaupunkikohteista, johon ei tarvitse ladata etukäteen mitään odotuksia. Kaupunkiin kannattaa matkustaa ja yllättyä. Näin itse tein ja tykästyin tähän Hollannin neljänneksi suurimpaan kaupunkiin. 

Edellisessä postauksessa kerroin, kuinka Hollannin suunnitelmat elivät reissun päällä. Ensin oli tarkoitus mennä Keukenhofiin ja sieltä Utrechtiin, mutta tehtiinkin toisin päin ja päätettiin minireissaajan kanssa ottaa ihan rennosti koko aika Utrechtissa. 

Majoitus oli etukäteen varattu Park Plaza Utrechtista, joka oli kätevän matkan päässä keskustasta ja lähellä rautatieasemaa. Schipholin kentältä junamatka Utrechtiin kesti reilun puoli tuntia. Hollannissa, kuten muuallakin Keski-Euroopassa välimatkat ovat tosiaankin lyhyitä. Jotenkin se vaan aina pääsee unohtumaan. Jos Amsterdamista haluaa tehdä päiväretkin jonnekin muualle, niin Utrecht on varteenotettava vaihtoehto.

EUcbySf3Qk+Q0V+qa%RsLA_thumb_2761.jpg
Utrecht
Utrecht
utrecht kanaali
utrecht kanaali
utrecht talot
utrecht talot
äiti tytär

Utrechtissa itse päänähtävyys on ihastuttava keskiaikainen keskusta, joka on kanaalin halkoma. Keskustassa tunnetuin nähtävyys on tuomiokirkko, jota ei voi olla huomaamatta. Itselleni riitti Utrechtin nähtävyyksistä keskustan tunnelman fiilistely ja herkuttelu hyvän ruoan parissa. Utrechtissa osasin pysähtyä kuulostelemaan ja aistimaan kaupunkia. Istuttiin ihmettelemässä puluja ja kuunneltiin kanaalin veneistä kuuluvia torvien törähdyksiä sekä vierailtiin pienissä putiikeissa. 

En oikein tiedä, miksi halusin tähän kaupunkiin. Kaupunki on tuttu yliopistokaupunki ja ehkä nimi olikin jäänyt mieleen jonkun vaihtotarinoista. Hollannin kaupungeista tämä tuntui kotoisalta ja viihtyisältä vaihtoehdolta, sillä en oikein innostunut Amsterdamista. Kaupungista tuli mieleen vähän Tampere tai Turku, jotka ovat kauniita suomalaisia kaupunkeja ja joissa kannattaa vierailla, jos haluaa nähdä muitakin kaupunkeja kuin Helsingin.

MIkä olisi (taas jälleen kerran) vinkkini tähän kaupunkiin. Menkää ja haahuilkaa. Utrecht on helposti käveltävissä, mutta jos haluaa lähteä kauemmas tutkailemaan, niin pyörän vuokraus on edullista ja kätevää. Jos linnoja haluaa ihmettelemään, niin parinkymmenen kilometrin päästä löytyy De Haarin linna

Utrecht jäi mieleen kauniista kaupunkikuvasta, mutta ennen kaikkea siitä, että meillä oli minireissaajan kanssa täydellinen äiti-tytär päivä. Kivaa fiilistä ei päässyt pilaamaan edes edellispäivänä sattunut haaveri, jonka vuoksi minireissaajan sormi oli paketissa. Vietettiin aikaa yhdessä ilman aikatauluja ja kävin myös ainoan kerran tällä reissulla ravintolassa syömässä taaperoni kanssa. Herkuteltiin ja tilattiin alkuruokakin. Lopulta pieni sateinen sää ajoi meidät hotellihuoneeseen, jossa ilta meni leikkiessä. Matkailu kaksin taaperon kanssa ei ole sitä kaikista helpointa, mutta tällaiset upeat reissuhetket ovat todellakin kaiken sen väärti <3