Bumi Café: Pho-keitolla Punavuoressa

Ihan ensimmäisenä haluan sanoa, että olipas ollut ikävä aasialaisia ravintoloita! Helsingin parhaan kiinalaisen ravintolan metsästys on nyt jatkunut jo pari vuotta. Viime vuonna ei tullut testailtua uusia ravintoloita, saati sitten syötyä ulkona kovinkaan montaa kertaa (jollei nyt "muutamaa" lounasta lasketa). Loppuvuodesta tuli kuitenkin testattua pari hyvää aasialaista ravintolaa. Kiinalaisia ravintoloita ne eivät olleet, mutta ehkäpä tänä vuonna voisin vihdoin julkistaa suosikkini.

Joulun välipäivinä kävimme testaamassa Punavuoressa sijaitsevan Bumi Cafen tarjonnan. En ollut itse tästä paikasta aiemmin kuullut, mutta kuulemma paikka on muun muassa aasialaisten turistien suosiossa. Bumi Cafe tarjoaa aasialaista fuusioruokaa, joka on saanut vaikutteita muun muassa Vietnamista, Kiinasta ja Thaimaasta. Täältä ei löydä raskasta ruokaa, vaan kevyempiä vastaa täyttäviä herkkuja. Kasvisruokailijoille ja vegaaneille on paljon hyviä vaihtoehtoja. Hinnat eivät päätä huimaa. Esimerkiksi pho-keiton saa kympillä, samoin 14 kappaleen dimsum-setin.

Kahvila on kuin pieni ja soma olohuone, jonne mennään täyttämään vatsaa herkullisilla annoksilla ja samalla juoruamaan. Tämmöisissä pikkuisissa paikoissa minä ennemmin viihdyn kuin isoissa ja hälyisissä ravintoloissa. Ravintola on Woltin ja Foodoran listoilla ja moni hakeekin täältä ruokaa mukaan. Asiakaspaikkoja on kymmenkunta. Valikoimasta löytyy muun muassa pho-keittoa, vietnamilaisia rullia, dimsumeja, vermicellisalaattia, vietnamilaista kahvia, moctaileja, taiwanilaista kuplateetä ja tavallista kahviakin saa. Tämä kahvisieppo jätti tällä kertaa kahvin juomatta ja keskittyi itse ruokaan. 

DSC_0141.JPG
DSC_0143.JPG
DSC_0139.JPG
DSC_0135.JPG
DSC_0116.jpg
DSC_0105.jpg

Testasimme menusta dimsumit (14kpl), vietnamilaiset rullat ja tilasimme pho-keitot (toinen lihalla ja toinen tofulla). Kun annokset tulivat pöytään, alkoi nälkä kurnia mahassa toden teolla. Ensin testasin dimsumeita, jotka olivat hyviä, mutta eivät yltäneet parhaimpien syömieni dimsumien joukkoon. Olen aika kriittinen dimsumien suhteen, sillä Aasiassa on tullut syötyä ylistyssanoja ansaitsevia nyyttejä. Vietnamilaiset rullat olivat kooltaan isoja ja neljä rullaa olisivat riittäneet täyttämään jo minun mahani. Rullien mukana tullut kastike oli todella maukas ja herkullinen ja sopi täydellisesti rullien kanssa. Sitä olisi voinut olla vähän jopa enemmän tarjolla.

Itse päätähti, pho-keitto oli raikas ja sai kyllä kieltämättä hymyilemään. Pho-keitossa oli paljon hyviä makuja ja huomasi, että se oli tehty tuoreista ja laadukkaista raaka-aineista. Keitossa oli kaikkea sopivassa suhteessa. Limeä olisin ehkä kaivannut tosin hiukan lisää antamaan piristystä. Useiden aasialaisten ruokien itse salaisuus piilee herkullisessa liemessä. Pho-keiton liemi oli onnistunut ja niin maukas. Keitto ylsi parhaimmaksi pho-keitoksi, jonka olen syönyt pitkään aikaan. Tosi raikasta ja hyvää, nam! Minireissaajan vähäsuolainen ruokavalio otettiin myös hienosti huomioon ja hän sai nenänsä eteen oman kulhollisen nuudelikeittoa. Ja sehän upposi oikein hyvin! Vielä hän ei osannut valitettavasti kertoa tarkemmin, miltä keitto maistui.

Suosittelen testaamaan Bumi Cafen ruokatarjonnan, ja jos paikan päälle menette, niin henkilökunta on oikein ystävällistä ja avuliasta. Tästä ravintolasta jäi kiva fiilis ja sen tunnelman vuoksi menen varmasti syömään paikan päälle toistekin pho-keittoa. Oli mukavaa käydä pitkästä aikaa testaamassa tällaista pienempää paikkaa ja vieläpä Punavuoressa, jossa tulee harvemmin käytyä (saati syötyä).

Bumi Cafe
Pursimiehenkatu 21
Avoinna ma-la 11-22, su 12-19

Ruoka: 4/5
Palvelu: 5/5
Paikka: 4/5
Hinta-laatusuhde: 4/5

*Testasimme Bumi Cafen menun paikan kutsumana. Mielipiteet ovat omiani*