Balti jaama turg - hehkutuksien arvoinen kohde Tallinnassa?

Syksyn ensimmäinen reissu Tallinnaan on nyt heitetty. Viime viikolla teimme ihanan rennon tyttöjen reissun Tallinnaan, jossa tällä kertaa ehdittiin nähdä myös jotain uutta. Tallinnan reissujen jälkeen voivottelee usein, miten aika loppui kesken ja miten ei taaskaan ehtinyt tehdä ja nähdä kaikkea sitä, mitä oli suunnitellut. Tämä reissu oli pitkästä aikaa poikkeus. Tällä kertaa aurinko ei paistanut etelässä. Päinvastoin, kumpparit olisivat olleet oikein hyvä reissuvaruste, mutta fiilistä kaatosade ei päässyt pilaamaan. 

Yksi vierailukohde, jossa halusin käydä, oli Balti jaama turg eli uusittu torikeskus rautatieaseman kupeessa. Torirakennus on rakennettu vanhojen vaunuvarastojen sisälle. Tallinna uudistuu kovaa vauhtia ja halusin nähdä, mitä tälle alueelle oli tapahtunut. Jo Kesällä 2016 alue oli muuttanut muotoaan paljon ja olihan asema-alueen entinen huonomaineinen alue muuttunut täysin. Asema-alueesta on tullut siisti ja moderni. Tallinna modernisoituu ja uusiutuu kieltämättä kovaa vauhtia. Entinen rouhea venäläismarkkina-alue oli muisto vain ja tilalle oli rakennettu uuden karhea rakennus, jossa oli myynnissä edelleen kaikenlaista, mutta tunnelma oli ihan erilainen.

DSC_0254.JPG
DSC_0256.JPG
DSC_0259.JPG
DSC_0261.JPG
DSC_0265.jpg
DSC_0268.jpg
DSC_0269.jpg
DSC_0271.jpg

Torikeskuksesta löytyy useita myyntikojuja, ravintoloita, kauppoja ja putiikkeja. Putiikeista löytyy muun muassa virolaista designia ja käsitöitä. Yläkerrassa myydään antiikkia ja vaatteita. Vanhaa tavaraa on siis edelleen myynnissä. Tuoreita vihanneksia, marjoja ja hedelmiä voi käydä ostamassa edulliseen hintaan. Lisäksi on biomarket, Kalevin herkullinen suklaapuoti, juustopuoti ja lihakauppa ja kauppahallin tapainen liha- ja kalamaja. Vanha vaunuhalli on täynnä viihtyisän näköisiä ravintoloita ja kahviloita, jotka tällä erää jäivät testaamatta. Torikeskuksesta löytyy myös kuntosali, kampaamo ja ruokakauppa. 

Itse torirakennus on ihan siisti ja yleisilme on moderni. Tämä paikka kerää varmasti sekä turisteja että paikallisia. Ehkä vähän kliininen omaan makuuni. Kaikkialla oli jotenkin liian siistiä. Tuli vähän sellainen olo, että meillä Helsingissä on kivempia kauppahalleja. Torikeskus oli ihan kiva mesta, josta löytyy vähän kaikkea, mutta ei ehkä sittenkään omaan makuuni. Se vanha toritunnelma oli täysin pilalla. Viereiseltä depoo turgilta voi käydä toki vielä hakemassa.

Oman näkemykseni mukaan Balti jaama turg on vähän liian kauppakeskusmainen. Onko tämä kaikkien hehkutuksien arvoinen? No ei kyllä. Tulipa ainakin käytyä. Tuli ainakin itselle sellainen fiilis, ettei tänne välttämättä tarvitse toistamiseen mennä.

Balti Jaama Turgin aukioloajat:
Ma-La 09.00-19.00
Su 09.00-17.00