Japanilainen puutarha Tallinnassa

Tallinna yllättää aina. Näin olen todennut vaikka kuinka monta kertaa. Syyskuun toisella visiitillä Tallinna näytti taas uudenlaisen puolensa. Skippasimme Tallinnassa vanhankaupungin ja Kalamajan ja suuntasimme askeleemme kohti Kadriorgin puistoa ja sen pohjoisosassa olevaan japanilaiseen puutarhaan. Tallinnan japanilainen puutarha on avattu 2011. Se on japanilaisen maisema-arkkitehti Masao Sonen suunnittelema.

Yhtä asiaa kaipaan erityisesti Japanista. Nimittäin niitä kauniita ja rauhoittavia puutarhoja kauniine yksityiskohtineen. Ennen kuin puistoon päästiin, oli vähän skeptinen millainen paikka tämä olisi. Japanilainen puutarha Tallinnassa tarjoaa ihan erilaista maisemaa kuin muualla kaupungissa. Kun astelin puutarhaan, tuli sellainen olo, että olisin teleportannut yhtäkkiä itseni Japaniin. Kadriorgin puiston laidalla voi astella kauniiseen puutarhaan, joka on mitä lupaa eli japanilainen puutarha lampineeen, puineen ja kivineen. 

DSC_0041.JPG
DSC_0040.JPG
DSC_0045.JPG
DSC_0044.jpg
DSC_0042.jpg

Japanilaisissa puutarhoissa on jännä tunnelma. Se on meditatiivinen. Täällä voi kävellä, pohtia syvällisiä ja rauhoittua. Tekee mieli käydä istumaan ja vaan uppoutua katselemaan maisemaa. Kummallisesti siihen tunnelmaan vain uppoutuu. Kiersimme puutarhan kaikessa rauhassa ympäri minireissaajan tuhistessa vaunuissa. Puheenaihe siirtyi matkailuun Japanissa ja taisi tuo ensi vuoden kaukomatkakohdekin tulla aika selväksi. 

Japanilainen puutarha näyttää loistokkuutensa eri vuodenaikoina. Launtaina ihmisiä oli paikan päällä vain muutama, joten täällä ei tarvinnut ahdistua turistimassoista. Paikka on sympaattinen vierailukohde, joka antaa ihan erilaisen fiiliksen koko Tallinnasta. Menkää tänne joskus vanhakaupungin sijaan. Kadriorgin puisto on myös ihastuttava. Siitä tuli mieleen Versaillesin puutarha. Tosin hiukan pienemmässä koossa vaan ;)

Japanilainen puutarha
Kadriorgin puisto
Auki päivittäin 24/7