Naschmarkt - herkuttelijan markkinat Wienissä

Kulinaarisia nautintoja etsivälle Wien on unelmakohde. On kahviloita ja ravintoloita moneen eri makuun. Jos sacherkakku alkaa kuitenkin kyllästyttää ja kaipaa vähän rouheampaa elämystä ja ruokamarkkinoita, niin kannattaa suunnata Wienin suosituimmille markkinoille eli Naschmarktin markkinoille.

Naschmarkt on ilahduttanut wieniläisiä herkkusuita jo vuodesta 1774. Nykyisessä muodossa markkinat ovat olleet vuodesta 1913. Markkina-alueelta löytyy elintarvikkeita, luontaistuotteita, kukkia, matkamuistoja ja ruokaa ennen kaikkea. Torialueella on kojuja on yhteensä 120 kappaletta, joten valikoimaa riittää.  Lauantaisin alueella on  myös kirpputori, josta voi tehdä löytöjä.

Pystybaarista voi nauttia esimerkiksi lasillisen itävaltalaista viiniä juustojen kera. Toisille maistuu schnitzel ja olut. Toisille taas itämainen ruoka. Ravintoloita on moneen eri makuun ja ruuhkaisesta lauantaista huolimatta vapaita istumapaikkoja löytyy varmasti. Keväällä ilman ollessa hiukan kolea lämpölamppujen alla voi nautiskella myös mukillisen kuumaa. Markkinoiden suosituimpiin ravintoloihin kuuluu esimerkiksi Tewa ja Neni.

Tällaisesta ruokahifistelijän keitaasta ja paikallisten suosimasta paikasta, jossa on ihanan iloinen tunnelma, minä erityisesti pidän. Väkeä oli lauantaina paljon liikkeellä, välillä ihan tungokseksi asti. Silti jokainen voi kaikessa rauhassa tutustua naposteluvalikoimiin. Upeat tulppaanit ilahduttivat meitä erityisesti. Olisin voinut ostaa itselleni yhden kimpun, jos se olisi vain säilynyt kotiin asti.

Ota siis suunnaksi Naschmarkt, jos liikut Wienissä. Mukavaa vaihtelua ylellisissä kahviloissa kykkimiseen. Voit maistella erilaisia herkkuja useasta eri kojuista eikä hintakaan päätä huimaa. Tänne voi myös suunnata aamiaiselle, sillä markkinat avautuvat aamuisin jo kuudelta.

DSC_3004.jpg

Naschmarkt
Wienzeile, 1060 Wien
Avoinna: Ma- pe (klo 6-19.30), La (klo 6 - 17)
Lähin metro: Karlsplatz tai Kettenbrückengasse