Päiväretki kesäiseen Porvooseen

Miten joku suomalainen kaupunki voikin olla niin ihastuttava. Porvoo on kesäretkeilijälle unelmakohde. On kahviloita, ravintoloita, kauppoja, toreja, jäätelöä, vesistö ja vihertävää luontoa ympärillä. Porvoossa voi viettää muutaman tunnin, kokonaisen päivän ja miksei viikonlopunkin. Porvooseen kannattaa hurauttaa myös herkullisten ravintoloiden ja kahviloiden vuoksi. 

Vanha Porvoo on päiväretkikohde, jonne suuntaan useimmiten kesällä. Koska käyn vain kerran vuodessa Porvoossa, tuppaan aina unohtamaan, kuinka kaunis tämä paikka on. Ja niin kuvauksellinen! Joskus haluan yöpyä jossain Porvoon söpössä majapaikassa. joita vanhasta kaupunginosasta löytyy muutamia. 

Ravintoloita ja kahviloita Porvoo on pullolaan. Hinta-laatusuhde etenkin lounaissa on erinomainen. Zum Beispiel on Rihkamakadulla sijaitseva ravintola, jonne olen viimeisillä visiiteillä eksynyt. Ruoka on herkullista, palvelu ystävällistä ja hinta-laatusuhde kohtaa. Mutta olisihan niitä muitakin ravintoloita, kuten Cafe Postres, Sicapelle, Meat District, Johans ja niin edelleen. 

Vanha Porvoo on toisaalta aika nopeasti kävelty läpi, mutta täällä maltti on valttia. Sisäpihoilta voi löytää pieniä suloisia puoteja tai puutarhoja. Joka kerta löydän Porvoosta jotain uutta, vaikka olenkin siellä niin monta kertaa käynyt. Seuraavallekin kerralle jäi jotain tehtävää. En nimittäin maistanut Vanhan Porvoon jäätelötehtaan jäätelöä.

Viime viikkoiselle kesäretkelle lähdimme vähän extempore. Tarkoituksena oli käydä lounaalla, kahvilla ja ihastelemassa. Sää oli Suomen kesään sopiva. Sateen uhka näkyi taivaalla koko reissumme ajan, mutta ulkona oli silti lämmintä ja kirkasta. Kantoreppu oli vauvan kanssa matkatessa oikein riittävä, joten lyhyelle reissulle ei välttämättä tarvitse ottaa vaunuja.

Cafe Fanny Raatihuoneentorin kupeessa tarjosi herkullisia korvapuusteja, jota mutustellessa tuumailin, että onpa tämä elämä kivaa. Tässä sitä vain istun Porvoon torilla syömässä pullaa keskellä päivää eikä ole paljon huolta huomisesta. Mainittakoon, että juuri tänä hetkenä minireissaaja tuhisi syvässä unessa sylissäni ja äiti sai ottaa itselleen hetken.

Kesäinen Porvoo. Se kannattaa todellakin kokea joka kesä.