Hienostunut Kadriorgin puisto Tallinnassa

Tallinna osaa kyllä aina yllättää. Viimeisen neljän kuukauden aikana olen käynyt jo neljästi Tallinnassa ja jokaisella reissulla olen löytänyt kaupungista jotain uutta.

Kaupunkilomilla askeleet vievät usein kaupunkien vihreisiin puistoihin. Olen käynyt Tallinnassa yli kaksikymmentä kertaa, mutta vasta syyskuussa vierailin ihastuttavassa Kadriorgin puistossa. Miksi ihmeessä en ollut käynyt täällä aiemmin?

Kadriorgin puisto sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä Tallinnan keskustasta. Paikan päälle voi hurauttaa ratikalla, jos kävely kohteeseen ei kiinnosta. Me käppäilimme satamasta Kadriorgin puistoon pysähtyen matkalla aamiaisella herttaisessa Nop-kahvilassa. Olin nähnyt useita kuvia Kadriorgin puistosta ja erityisesti Pietari Suuren 1700-luvulla rakennuttamasta palatsista. Silti, syksyn väreissä loistava puisto pääsi yllättämään kauneudellaan.

DSC_0019.JPG
DSC_0027.jpg
DSC_0025.JPG
DSC_0031.JPG
DSC_0030.JPG
DSC_0018.JPG
DSC_0017.JPG
DSC_0011.JPG

Kadriorgin puistoalue on kauniiden yksityiskohtien täyttämä. On viehkeää huvilaaa, lampia ja harkittuja kukkaistutuksia. Paikasta tulee mieleen Versaillesin linnan valtava puistoalue. Tallinnan oma versio on vain paljon pienempi ja paljon kotoisampi.

Kesällä tänne pitäisi suunnata kukkamekko päällä, viinipullo kainalossa ja mansikat korissa. Syksyllä puolestaan puistossa voi tunnelmoida rauhallisen kävelyn merkeissä. Ilma oli meidän vierailulla valitettavasti hieman liian kylmä istuskeluun.

Syksy- ja talviaikaan sään ollessa kylmempi voi aikaa käyttää myös museoihin. Kadriorgin puiston alueelta löytyy myös käymisen arvoisia museoita, kuten taidemuseo Kumu ja lastenmuseo Miiamilla. Kadriorgin palatsista löytyy myös taidemuseo.

Kadriorgin pohjoisosasta löytyy aivan oma maailmansa, josta kirjoittelin jo aiemmin. Japanilaisen puutarhan tunnelma on aivan erilainen kuin muualla Kadriorgin puistossa. Japanilainen puutarha on kyllä melkoinen "hidden gem" Tallinnassa.

Lisää juttuja Tallinnasta löydät täältä.

Psst. Lisää postauksia Tallinnasta on tuloillaan, sillä syksyn viides Tallinnan reissu on jo pian edessä! Olisikohan se jo viimeinen tälle vuodelle :D