Ravintola Mei Lin

Helsingin parhaan kiinalaisen ravintolan metsästys jäi hetkeksi aikaan paitsioon kevään kiireiden vuoksi. Ei olla ehditty testaamaan kiinalaisia ravintoloita ihan siihen tahtiin kuin olisin ajatellut, mutta nyt meinattiin taas skarpata. Tulevana kesänä testiryhmä meinaa olla ahkera ja toivottavasti voittaja on selvillä syksyllä. 

Tiistaina kävimme testaamassa ravintola Mei Liniä Lönnrotinkadulla. Ravintola on saanut kovasti suosituksia teiltä lukijoilta ja lähipiiristä, joten meidän testilistalle se pääsi heti. Tässä ravintolassa olimme käyneet kerran aikaisemminkin jokunen vuosi sitten. Silloin koko ravintolasta jäi paha maku suuhun - niin ruoasta kuin palvelustakin. Olin hiukan skeptinen tämän toisen mahdollisuuden antamisesta, mutta onneksi palattiin ravintolaan. Tämä kokemus oli ihan toisenlainen.

Tiistai-iltana ravintola oli kahdeksan jälkeen hiljainen. Paikalla oli vain yksi kiinalaisseurue. Muistini ravintolan sisustuksesta pätki pahasti ja muistelin sen edellisellä kerralla olleen epäviihtyisämpi. Ravintola on kuitenkin sisustettu pelkistetysti ja kiinalaista härpäkettä täältä ei juurikaan löydy. Omaan silmään puinen sisutus näytti viihtyisältä ja ravintolassa oli mukava tunnelma. Ravintola onnistui ensivaikutelman tekemisessä. Palvelu oli niukkasanaista, mutta ystävällistä. 

Mei Linin hintataso pääsi ehkä vähän yllättämään. Tämä oli hiukan kalliimpi kiinalainen kuin mihin, mitä muistelin, mutta kuitenkin samassa linjassa Nankingin ja Chengdu-ravintolan kanssa. Ravintolasta saa myös hot pottia hintaan 28€ henkilö, mutta nälän ollessa pieni, jätettiin hot potit tällä kertaa välistä. Myös alkuruoat eli meidän suosikit dumplingit jäivät tällä kertaa testaamatta. Aluksi tuntui, etten löytäisi menusta oikein mitään syötävää, mikä on kyllä aika harvinaista. Chongqingin tyyliin tehty kana ei luineen houkutellut eikä kasvisruoat näyttäneet kutsuvilta, joten päädyin tofu-jauheliha vaihtoehtoon. Jauhelihaa ei olekaan tullut syötyä...öööö...hetkeen, joten yhden rastin voisi vetää taas seinään. Toinen testiryhmäläinen otti paistettua naudanlihaa Chongqingin tyyliin.

Ruokaa saimme hetkisen aikaa odotella. Siinä välissä ehdimme muistella Chongqingin herkullisia ruokia ja hot potteja, jotka meinasivat viedä tajun. Kuten olen sanonut monesti, niin voisin koska tahansa lähteä Chongqingiin vain syömään ja puhaltelemaan lohikäärmeen lailla tulilieskoja.

Ruoka oli maukasta ja annoksemme hupenivat melkoisella vauhdilla.  Ruoka ei kuitenkaan aiheuttanut wow-fiilistä tai sellaista, että onpas todella hyvää kiinalaista. Sanoisin, että ruoka oli parempaa keskikastia ja hyvää, mutta ei mitään ihmeellistä. Oma annokseni olisi voinut olla huomattavasti tulisempi. Toisen testiryhmäläisen annos oli herkullinen ja se muistutti ruokaa Chongqingissa. Tällaista perushyvää ruokaa odottavaa saavansa hyvässä kiinalaisessa ravintolassa. Mei Linin annokset maistuivat, mutta itselleni ei jäänyt sellaista fiilistä, että tänne tarvitsisi mennä toistamiseen. Olin kuitenkin tyytyväinen, että mentiin, sillä tämä kokemus oli huomattavasti parempi kuin edellinen.

Arvostelu

Ravintola Mei Lin
Osoite: Lönnrotinkatu 33-35
Ruoka: 3,5/5
Hinta: Pääruoat 10 - 30€
Tsingtao: 5,9€/pullo
Kokonaisarvio: 3,5/5

Haussa Helsingin paras kiinalainen - etsintäkuulutuksen löydät täältä