Ravintola Chengdu

Helsingin parhaan kiinalaisen ravintolan metsästys vei meidät eilen retkelle Kulosaareen. Nytin artikkelissa Chengdua hehkutettu jopa Suomen parhaaksi kiinalaiseksi. Kysellessäni vinkkejä hyvistä kiinalaisista, suosituksia sateli tälle ravintolalle, joten olihan se sitten testattava. Lähdimmekin uteliain mielin ajelemaan kohti Kulosaarta (jossa ainoastaan tulee vierailtua Kiinan suurlähetystössä).

Ravintola Chengdu sijaitsee Kulosaaren ostarilla Alepaa vastapäätä. Paikka on aika huomaamaton ja sisään astuessa ei välttämättä ajattele olevansa kiinalaisessa ravintolassa. Tästä ravintolasta puuttuvat lähes kaikki kiinalaisten ravintoloiden punaiset hilpetöörit. Ilmassa tuoksuu rasva ja kengätkin vähän tarttuvat lattiaan kiinni. Pöydässä ei ole mitään ylimääräisiä sooseja (soijaa, chilimaustetta tai suolaa) ja niin pitääkin olla. Paikalla on muutamia pöytäseurueita, joista osa kiinalaisia turisteja. Ensivaikutelma on aito ja mielenkiintoinen. Paikka vaikuttaa heti hyvältä.

Ruokalistaa tutkaillessamme huomaamme hintatason olevan aika samaa luokkaa kuin Nankingissa. Ruokalista on monipuolinen ja valinnanvaikeus tulee heti. Alkuruoaksi otamme dumplingit (8,90€), sillä edellisestä kerrasta on liian pitkä aika. Hot potit eivät näytä houkuttelevilta, joten skippaamme ne. Toinen testiryhmäläinen päättää ottaa spicy chickenin (16,90€), tunnetaan myös Sichuanin kana- tai Chongqingin kana-annoksena. Itse valitsen ikisuosikkini eli mapo tofun (14,90€). Tilauksen jälkeen jään odottelemaan, millä tavalla ravintolassa käytetään sichuanin pippuria.

Alkuruokamme tulee hetken odottelun jälkeen. Dumplingit tulevat maukkaassa kastikkeessa, jota toinen taitaa hörppiä jälkeenpäin lusikalla. Kastike jää mieleen, kun taas dumplingit maistuvat aika tavallisilta. Seuraavana pöytään tulee kupillinen riisiä ja kana-annos, joka ei näytä niin tuliselta (eikä sitä olekaan) kuin Menussa. Kana on todella hyvin tehtyä ja erittäin herkullista. Oma annokseni, mapo tofu näyttää siltä, miltä pitääkin. Maku on hyvin herkullinen, mutta tajunnan räjäyttävä tulisuus puuttuu.

Tänään oman kotikokkini tekemä mapo tofu on parempaa kuin ravintola Chengdun annos. Jos kotikokki sai arvosanaksi 10, niin Chengdun mapo tofun pisteet ovat 9/10. Maut ovat kohdillaan ja vaikka chiliä olisi saanut olla rutkasti enemmän, niin molemmat testiryhmäläiset ovat erittäin tyytyväisiä ruokiin. Tänne kannatti tulla, vaikka emme ehkä saaneet sellaista aitoa sichuanilaista ruokaa kuin olimme ajatelleet. Jälkiruoan joudumme jättämään väliin, sillä kummankin vatsa on aivan täynnä.

Maksaessamme laskua huomaan, että Chengdu-ravintolasta löytyy tietenkin muutama panda. Palvelu on mutkatonta ja ystävällistä. Chengdu-ravintolaan kannattaa mennä syömään hyvän ruoan vuoksi. Jos siis eksyt Kulosaareen, niin piipahda Chengduun herkuttelemaan. Maut vievät ainakin hyvin lähelle Sichuania, jos nyt eivät ihan perille asti.

Arvostelu

Ravintola Chengdu
Svinhufvudintie 1 (Kulosaaren ostoskeskus)
Ruoka: 4,5/5
Hintataso: Pääruoat 15 - 20€
Tsingtao: 6,20€/pullo
Kokonaisarvio: 4,5/5

Haussa Helsingin paras kiinalainen - etsintäkuulutuksen ja ensimmäisen ravintola-testauksemme löydät täältä.

Kolmas kiinalainen ravintola, jonka menemme testamaan, on Mei Lin! Vinkkejä hyvistä kiinalaisista ravintoloista otetaan yhä vastaan.