8 suosikkikahvilaani Helsingissä

Olen aina ollut enemmän tai vähemmän koukussa kahviin. Tänä päivänä kahvin kulutukseni pysyy hyvin aisoissa, mutta en koskaan sano ei kupilliselle cappucinoa oikein kivassa kahvilassa. Olen aina pitänyt kahviloista ja ne ovat sellaisia paikkoja, joihin voi mennä pohdiskelemaan elämää, treffaamaan kavereita tai tekemään etätöitä. Hyvä musiikki ja iloinen puheensorina kahvikupposen äärellä vie keskittymisenkin aivan uudelle tasolle.

Olen vieraillut monissa eri kahviloissa Helsingissä, ja joihinkin kahviloihin tulee palattua aina uudelleen ja uudelleen. Roberts Coffee, tuo arjen helppo treffipaikka toimii isoista kahvilaketjuista. Uusi Espresso House Kampissa on myös ihan kiva paikka tavata kavereita, mutta enemmän sytyn pienistä ja persoonallisista kahviloista. Starbucksia en Helsingissä suosi.

Alla on listattuna "muutamat" suosikkikahvilani Helsingissä. Näissä kahviloissa korostuu erityisesti kahvilan tunnelma, persoonallisuus ja aito asiakaspalvelu. Ajattelin, että viisi suosikkiani olisi helppo valita, mutta niin vain kahdeksan kovaa kahvilaa tuli heti mieleeni. En voinut jättää yhtäkään pois tältä listalta, sillä omatuntoni ei sallinut sitä.

1. Café Kokko
Kalevankatu 31 A 6

Café Kokko on samalla olohuone, vintagevarasto, vanhojen maailmankarttojen galleria sekä mainio paikka herkutella raakakakulla. Raakakakut maistuvat taivaallisilta, vaikka ovatkin hiukan kalliihkoja. Tämä on paikka, jossa aika vaan vierähtää ja tuntuu, että olen aina ollut viimeisten joukossa poistumassa kahvilasta sen mennessä kiinni. Cafe Kokossa tekee mieli kertoa tarinoita ja supattaa toisen korvaan salaisuuksia. Sijainti on vähän piilossa, joten tänne ei ihan extempore välttämättä eksy.

2. Andante
Fredrinkinkatu 20

Uusin omalla suosikkilistallani on Andante, joka toimii kukkakaupan yhteydessä. Andantessa parasta on paikan yksinkertaisuus ja kauneus. Kahvilassa ei ole paljon asiakaspaikkoja ja joskus voi käydä huono tuuri, ettei paikkaan mahdukaan. Andante pääsee kategoriassa "paras tunnelma" ehdottomasti ykköseksi. Plussaa matkakirjoista, vanhoista nojatuoleista ja telkkarista, joka toi lapsuuden mieleen. Kahvi maistuu täällä erityisen maukkaalle.

3. Gran Delicato
Kalevankatu 34, 00180 Helsinki

Kreikkalaistyylinen kahvila on ollut useimmiten vierailtujen kahviloiden joukossa jo pitkään. Tämäkin kahvila sijaitsee Kalevankadulla, mukavan etäisyyden päässä Kampista. Palvelu on aina mutkatonta ja kahvi tuodaan pöytään. Täällä ei tarvitse ihmisen hosua ja maksukin hoidetaan vasta lähtiessä. Jos nälkä yllättää, niin kannattaa maistaa ciabattaa tai salaattiannosta.

4. Sinisen huvilan kahvila
Linnunlauluntie 11H, 00530 Helsinki

Kesällä ehdottomasti yksi viihtyisimmistä kahviloista koko Helsingissä. Tänne olen päätynyt useasti Töölönlahden ympärikävelyn jälkeen. Tuoreiden korvapuustien tuoksu on kerrassaan huumaava ja maisemat Töölönlahdelle kauniina päivänä oikein mahtavat. Sinisen huvilan kahvila on rauhallisempi kuin Regatta.

5. Kuppi & Muffini
Kalevankatu 17, 00100

Jo kolmas Kalevankadulla sijaitseva kahvila pääsee suosikkieni listalle. Cupcake-kahvila Kuppi&Muffini muistuttaa tunnelmallista citymummolaa, jonne aina tekee mieli. Kahden käden sormet ei valitettavasti riitä laskemaan, kuinka monta kertaa olen joutunut kääntymään ulko-ovella. Paikka on pieni ja hyvin suosittu. Kahvilan tuotteet tehdään omassa pienessä leipomossa ja tuoreet herkut maistuvat kyllä hyviltä. Tänne pitää suunnata joskus aamiaiselle.

6. Cafe Regatta
Merikannontie 8, 00260 Helsinki

Ajattelin ensin, että jättäisin Regatan kokonaan pois suokkilistaltani, mutta en vain voinut. Tämä kuuluisa kahvila toimii sekä kesällä että talvella. Aurinkoisena päivänä tiskille saa tovin jonottaa, mutta se odotus palkitaan aina (erityisesti jos valitset herkullisen korvapuustin). Regatassa voi paistella makkaraa samalla kuin vaihtaa kuulumisia tovereiden kanssa. Auringonlaskun aikaan pidän itse Regatasta eniten.

7. Tin Tin Tango
Töölöntorinkatu 7

Töölöntorin kupeessa oleva Tin Tango on vanha tuttuni. Tin Tin Tangossa on syöty useamman kerran vege-aamiaista, käyty kehittäviä keskusteluja ja rupateltu joutavia. Tin Tin Tango on töölöläisten olohuone ja hymyilen aina erityisesti vanhemmille pariskunnille, jotka ovat lähteneet päiväviinille. Tin Tangossa voi pestä myös pyykkiä. Yksi koneellinen pyykkiä maksaa 4€.

8. Cafe Birgitta
Hernesaarenranta 22, 00150 Helsinki

Birgittaan eksyy liian harvoin, sillä sen sijainti Hernesaaren alussa on vähän kaukana kaikesta. Birgitta on avoinna keväästä syksyyn. Viime syksynä kävimme päivätreffeillä Helsingissä ja tämä paikka oli kuin tehty täydelliseksi treffipaikaksi. Nurkassa hohkava kamina toi tunnelmaa ja tiskiltä olisi voinut maistella kaikkia mahdollisia herkkuja. Birgitan merellinen tunnelma on ainutlaatuinen ja tarjonta monipuolinen. Tänne voisi mennä joskus viikonloppulounaalle.

Tätä kirjoittaessa mieleeni pulpahteli vielä lisää mukavia kahviloita, jotka sopivat hengailuun, treffailuun ja kahvitteluun. Helsingissä on yllättävän paljon kivoja kahviloita tänä päivän ja hyvä niin. 

Mikä on sun suosikkikahvila Helsingissä?