Muutama ravintolavinkki Prahaan

Helmikuun Prahan reissulla kylmä viima viipotteli siihen malliin, että vietimme aikaa enemmän sisätiloissa kuin yleensä kaupunkilomilla. Prahassa on kattava ravintolatarjonta, jota ei ihan noin vain viikonlopun aikana koluta läpi, mutta ehdimme muutaman mielenkiintoisen paikan testaamaan. 

Tsekeissä ruoka on melko raskasta ja lihapitoista. Peruna ja liha ovat tsekkiläisen ruoan perusaineksia. Onneksi kuitenkin tarjolla on myös maukkaita salaattivaihtoehtoja sekä kana-annoksia. Ensimmäisenä iltana kävimme paikallisravintolassa syömässä ja oma kana-annokseni oli suolainen, mutta herkullinen. Suolaista ruokaa tulikin syötyä parin viikon edestä, sillä suolan käytössä ei nuukailtu.

Prahassa syöminen ja juominen on mukavan halpaa. Vesi maksaa luonnollisesti enemmän kuin olut. Suomalaiselle jälleen kerran haastavaa oli tippaamiskulttuuri. Prahassa on soveliasta jättää hyvästä palvelusta noin 10% tippi tai pyöristää lasku ylöspäin. Osa ravintoloista lisää palvelumaksun suoraan laskuun, joka kannattaa aina tarkistaa. Me yritettiin aina pyöristää lasku ylöspäin, niin että siinä oli myös tippi mukana. 135 korunan lasku pyöristettiin 150 korunaan jne. 

Seuraavaksi muutama ravintolavinkki Prahaan. Näistä kaksi ovat erityisesti oluenystävän makuun. Viihtyisiä kahviloita ja ravintoloita oltaisiin haluttu testata enemmänkin, mutta aika ja mahan tilavuus ei vain riittänyt. Harmi, että osa Prahassa ottamistani kuvista poistui bittiavaruuteen, joten kuvia paikoista on valitettavan vähän.

1.       Vytopna-junaravintola

Vytopna junaravintola löytyy Vaclavan aukion laidalta. Koko paikan hienous ja idea on siinä, että juomat saa pöytäänsä junan kuljettamana. Ravintola on täynnä junaratoja, jotka sukkuloivat oikeisiin pöytiin vaunuissaan asiakkaiden juomingit. Lauantai-iltana ravintolaan oli kovastikin jonoa. Emme saaneet lopulta omaa pöytää, vaan jaoimme isomman pöydän kahden paikallisen naisen kanssa. Oli ikä tai sukupuoli mikä tahansa, niin innostus oli valtava, kun juna puksutti rataa pitkin pöytäämme tuoden juomat. 

Itse ruoka ei ollut kovin kummoista enkä menisi tänne itse ruoan, vaan elämyksen vuoksi. Alueen muuhun hintatasoon nähden ravintola on edullinen.

Ainoa miinus oli meidän kohdalle sattuneet näsäviisaat tarjoilijat, joille ei tehnyt mieli jättää tippiä. Sain uuden mojiton automaattisesti pöytään, vaikka en sitä ollut edes tilannut. En tiedä, millä eleellä olisin tilannut uuden juoman, mutta juomatta se lopulta jäi. Tästä välittämättä, menisin tähän ravintolaan uudestaan. Todella hauska konsepti!

2.       Cafe Louvre

Jos jotain aina yritän katsoa ennen reissua, niin hyvää kahvilaa kaupungissa. Café Louvre tupsahti monella kanavalla suositukseksi, joten olihan se testattava. Tämän 1902 perustetun kahvilan asiakkaina ovat olleet muun muassa myös Franz Kafka ja Albert Einstein. Kahvila henki glamourista 1900-luvun alun henkeä ja palvelu oli ensiluokkaista. Café Louvresta löytyy muutakin kuin kahvila. On biljardihuone, kabinetteja ja onhan tämä paikka toiminut kirjailijoiden toimistonakin joskus. 

Olin koko päivän haaveillut jostain herkullisesta jälkiruoasta, mutta valintani oli lopulta tee ja salaatti (kuinka omaperäistä). Jälkiruoaksi join milkshaken, joka tyydytti silloisen makeannälän. Suosittelen kuitenkin testaamaan Café Louvren kakkuja ja leivonnaisia, sillä ne näyttivät ihan jumalaisen hyviltä. Tarkoituksenamme oli vain piipahtaa kahvilassa, mutta se oli niin viihtyisä, että pari tuntia vierähti nopeasti.  

Café Louvrea suosittelen lämpimästi. Kahvila sijaitsee keskustassa, Národni-kadulla ja metropysäkki on ihan kulman takana. 

3.       The Pub

Siirrytäänpä sitten olut-ravintoloiden puolelle. Kuten jo aiemmassa postauksessa kerroin, menimme tänne sunnuntaina ennen lähtöä lentokentälle. Meitä oli varoiteltu, ettei tästä ravintolasta pääse selvinpäin ulos. Ravintolassa jokaisessa pöydässä on oma hana, josta voi kaataa lisää huurteista tuoppiinsa sekä näyttö, josta voi tilata muita juomia ja ruokia pöytään. Otimme oluiden kylkeen vähän pikkunaposteltavaa ja testattiin, miten taidokkaasti osattiin kaataa olutta suoraan hanasta. Viereisessä pöydässä istui iso perhe, jossa lapsetkin harjoittelivat kaatamista. Taitaa olla tsekkilapsilla verissä, sillä näytti sujuvan paremmin tuo oluen kaataminen kuin toisella meistä! :D

Ravintolassa voi myös kisailla toisten pöytäseurueiden kanssa siitä, mikä pöytä juo eniten olutta. Isolta näytöltä voi seurata reaaliaikaisesti tilannetta. Myönnän, että me hävittiin ja juotiin vähiten.

The Pub voi olla melkoinen paikka viikonloppuiltana. Hauska konsepti. Tarjoilija opasti mielellään tilaamisessa sekä oluen kaatamisessa. Muutenkin palvelu oli todella ystävällistä ja rempseää! Ravintoloita on useita kaupungissa. Me vierailtiin The Pub 1:ssä, joka sijaitsee kivenheiton päässä vanhastakaupungista.

4.       Prague Beer Museum

Nimi voisi viitata museoon, mutta ei kuitenkaan. Tämä baari tarjoilee mahdollisuuden maistella erilaisia tsekkioluita, joihi muualla ei välttämättä törmää. Pitkästä listasta voi valita, mitä haluaa maistella. Hanasta löytyy 30 erilaista olutta. Toinen meistä testasi kolmea olutta (0,2dl) ja myhäili tyytyväisenä. Tsekkioluet ovat todella hyviä ja erilaisia oluita riittää. Erityisesti tästä ravintolasta jäi mieleen Pale Ale-tyyppinen tsekkiolut.