Leppoisat lomapäivät Dubrovnikissa

Kesälomamme toinen reissu starttasi Helsinki-Vantaalta kohti Dubrovnikia, jossa meidän oli tarkoitus ottaa iisisti päivää ennen Balkanin kierrosta. Aasian reissun jälkeen silmissä välkkyi vieläkin neonvalot ja mieli halaji rannalle, joten päätimme viettää Dubrovnikissa peräti kolme yötä. Halusimme viettää rantalomaa. Tiedättekö, 1,5 päivää sitä rantalomaa jaksoi viettää. Sen jälkeen alkoi turbovaihde jo huudella, että lähdetään eteenpäin.

Mitä tulee niihin ennakkoasenteisiin, niin olin todella (ehkä liiankin) skeptinen Dubrovnikiin menosta. Olin jo aiemmin sanonut, etten halua edes käydä koko Dubrovnikissa, koska siellä on a) liikaa turisteja b) siellä on kallista c) Kroatiassa on paljon kivempia paikkoja. Muutin kuitenkin mielipidettäni ja päätin antaa kaupungille mahdollisuuden. Ja kuinka kävikään? Ei se Dubrovnik nyt niin paha ollut. Vanha kaupunki oli kaunis ja saatiin löhötä ihan tarpeeksi. Mitä tästä opimme? Heitä ennakkoasenteet roskikseen.

Varasimme aika myöhään majoituksemme ja päädyimme varaamaan Babin Kukissa sijaitsevan Villa Antea Apartmentsin, joka oli saanut hyvät arviot Tripadvisorissa. Valinta olikin täysi napakymppi. Kumpikaan ei halunnut yöpyä ihan keskustassa ja Babin Kuk alueena oli loistava. Bussilla numero 6 vanhaan kaupunkiin kesti n. 10 min. Huoneistolta Copacabananan biitsille oli kävellen 7 min, ravintoloita ja ruokakauppa oli n. 5 - 10min kävelymatkan päässä.

Huoneistomme oli perus kolmen tähden huoneisto omalla parvekkeella. Ei mitään erikoista, mutta kaikki tarvittava. Huoneistohotellin katolta löytyi oma uima-allas kauniilla maisemilla. Tuolla uima-altaalla oli kiva vain köllötellä. Ahmin myös viimeistä päivää niitä dekkareita. 

Mitään muuta ei tarvittu kuin paras seura, hyvä kirja, ystävämme aurinko ja lämmin sää. Yksi kokonainen päivä vierähtikin rannalla, parvekkeella ja uima-altaalla aurinkoa palvoen. Osittain oli todella vaikeaa rentoutua ja pysyä paikallaan. Oleminen tekee joskus tällaiselle ikiliikkujalle erittäin hyvää, mutta vaikeaa se kyllä oli :D

Kävimme myös Dubrovnikin vanhankaupungin muurien sisällä ihmettelemässä turistimassoja, josta lisää myöhemmin. Löysimme kivoja kallioilla olevia baareja (Buza 1 ja 2), joilta löytyi auringonottopaikkoja. Mereen pääsi kätevästi hyppäämään kallioilta. Vanhassakaupungissa emme kuitenkaan liian pitkään viihtyneet, vaan hyppäsimme lauttaan ja menimme ottamaan aurinkoa Lokrumin saarelle. Lokrumin saari ei ollut mikään ihmeellinen, mutta toimi loistavasti auringonotolle ja uimiselle.

Kahden kokonaisen rentoutumispäivän jälkeen, olimme valmiit jatkamaan matkaa. Dubrovnik toimii hyvin muutaman päivän rantalomakohteena, jossa on kuitenkin myös kaikkea muuta tarjolla. Babin Kukin aluetta suosittelen lämpimästi, jos on etsimässä majoitusta hiukan kauempaa keskustasta.

Kroatia on tullut parin vuoden aikana jotutuksi, mutta edelleen siellä on kohteita, joihin haluan matkustaa. Seuraavalla Kroatian reissulla haluaisin Korculan ja Bracin saarille. Aiempia Kroatia-postauksiani löydät muuten täältä.