Risteilykuumetta nostattamassa Norwegian Star-risteilyaluksella

Viime viikon maanantaina unohdin harmaan ja sateisen syysilman ja laitoin silmille Karibia-aurinkolasit, joiden takaa näkyi vain palmuja, sinistä merta ja aurinkoa. Pian edessäni komeilikin Norwegian Star- risteilyalus, jonne pääsin tutustumaan Travel Specialist Groupin kutsumana. Kun laivalla matkaavat turistit lähtivät päiväksi ihmettelemään harmaata Helsinkiä, niin me hyppäsimme pienellä porukalla laivaan.

Norwegian Star oli viimeistä kertaa kesäkaudella vierailemassa Helsingissä ennen siirtymistään lämpimämpiin kohteisiin. Laiva risteilee kesäkaudella toukokuusta-syyskuuhun Itämerellä. Talvisin se seilaa Karibialla ja reilun vuoden päästä sen suuntana on Aasia.

En ole koskaan ollut Ruotsin risteilyä pidemmällä risteilyllä. Karibian risteilyille sun muille olen aina vähän nyrpistellyt nokkaani. Miksi? Koska olen ajatellut, ettei tällainen duracelpupu jaksaisi viettää laivalla paria päivää pidempää. Vierailu Norwegian Starilla oli erinomainen paikka testata sitä, kiinnostuisinko tuon vierailun jälkeen enemmän risteilemisestä.

Norwegian Star on rennompi laiva, freestyle-konseptilla eli pukua ja pikkumustaa ei tarvita illalliselle, vaan pukukoodi on rennompi. Illastamassa voi käydä vaikka joka ilta eri ravintolassa. Ravintoloita laivalla oli yhteenä 14. Osan ravintoloiden illallisista kuuluu risteilyn hintaan eli voit käydä syömässä 5-6 ruokalajin menun haluamassasi ravintolassa. Sitten erikoisempia ravintoloita, jotka ovat lisämaksullisia. Katsellessani tuota ravintoloiden tarjontaa, aloin vakuuttua siitä, että syömään tänne tullaan.

Laivalla on toki paljon muutakin kuin ravintoloita. On kuntosali, juoksurata, kauneushoitoja ja spa-osasto. Erityisesti kuntosali on omaan makuuni. Lisäksi laivalta löytyy pelihimoisille kasino, josta voi voittaa vähän lisää risteilyrahaa. Sitten on niitä baareja (10kpl), joissa voi nauttia päivän ensimmäisen ja toisen GT:n tai Pina Coladan.

Eniten laivalla kiehtoi kultainen ja kimaltava teatteri. Teatteriesityksiin panostetaan paljon ja näytöksiä on yleensä kaksi, jolloin osa porukkaa menee ensin syömään ja sitten katselemaan esitystä tai toisin päin. Itse teatterissa emme päässeet käymään harjoitusten vuoksi.

Laivaa on tänä vuonna uudistettu pintapuolisesti. Kaunishan se on, mutta innostukseni risteilemiseen ei sen kummemmin nouse. Muutaman päivän viihtyisin tällaisella laivalla, mutta sitten kyllästyisin. Vai kyllästyisinkö? Aloin vierailun aikana pohtimaan, josko Aasiassa voisi tehdä jonkin 2-5 päivää kestävän risteilyn vaikka Hongkongista tai Kiinasta. Samalla mietin, että Alaskan risteily vasta hieno olisikin. Eli kyllä tämä risteilyvierailu insproi jollain tapaa.

Neljän tunnin "miniristeilyllä" nautimme oikein maittavan kolmen ruokalajin lounaan. Alkuruoaksi keitto on erittäin maukas ja pääruoan lohipala hillittömän kokoinen. Jälkiruokana meille tarjoillaan makeaa panna cottaa kahvin kera. Joudun lähes pyörimään pois laivalta ja loppupäivä meneekin sulatellessa ruokaa. Laivalta lähtiessä mieleeni jäi  kytemään ajatus siitä, millainen olo olisi 5 päivän risteilyn jälkeen.

Kaiken kaikkiaan laivavierailu oli oikein kiva ja onnistunut. Ehkä jonain päivänä pidempi risteily alkaakin kuulostaa hyvältä idealta. Sitä ennen minulle riittää edelleen se Ruotsin risteily.