Schladming laskettelukohteena

Vietimme tänä vuonna pääsiäisen Itävallassa ja Alpeilla. Loma-ja laskettelukohteemme oli Schladming, joka sijaitsee Steiermarkissa Salzburgista n. 1,5h junamatkan päässä. Schladming on sopivan pieni, mutta monipuolinen laskukohteena. Mitään muuta meininkiä kuin laskettelu ei tälle lomalle tarvittukaan. Päivät laskelteltiin ja illat levättiin. After ski meinasi yhtä vehnäolutta ja päikkäreitä. Hurjaa menoa. Näin sen loman pitikin mennä. Pääpaino oli laskettelussa ja energiavarastojen täydentämisessä.

Laskettelimme viisi päivää Schladmingin neljässä eri laskettelukohteessa (Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen ja Reiteralm). Laskettelulipulla sai lasketella kaikissa noissa keskuksissa (Hinta 43,50€/pv). Keskuksesta toiseen pystyi laskettelemaan suht iisisti, pari pidempää siirtymää ja hissimatkaa tarvittiin. Schladmingin kylän viereinen laskettelukeskus oli nimeltään Planai, jonka rinteet olivat pitkiä ja melko loivia. Mukavimmat rinteet löytyivät ehdottomasti Hauser Kaiblingista. Rinteet olivat pitkiä ja haastavampia. Jalat menivät mukavasti hapoille niitä rinteitä suhaillessa.

Rinneravintoloita oli moneen eri lähtöön. Hintataso oli kaikissa aika sama.
Radler/Olut: 4-5€
Limu: 2-3€
Leipä: 4-5€
Kahvi: 2€
Kunnon ruoka: 8-15€
Pizza (suurehko): 7-10€

Majapaikkamme oli nimeltään Appartments TaxiMaxi. Huone oli pieni, mutta siitä löytyi kaikki tarvittava. Hyvin varusteltu keittiö, kylppäri, ruokapöytä ja sänky. Hintaa kuudelle yölle kertyi 420€, joka oli mielestäni pääsiäisen aikaan oikein kohtuullinen hinta majoituksesta. Majapaikalta oli matkaa Planain rinteisiin nippanappa 100 metriä. Näkymä parvekkeelta oli suoraan maailmancupin rinteeseen. Schladming onkin tunnettu alppihiihtokisoistaan, muun muassa alppihiihdon MM-kisat järjestettiin 2013 Schladmingissa.

Schladmingin kylä on pieni ja söpö. Asukkaita on muutama tuhat. Kaikkialle pääsee nopeasti kävellen ja koko kylä on aika nopeasti nähty. "Pääkadulle" , josta löytyy ravintoloita, baareja ja kauppoja, oli meiltä muutaman minuutin kävelymatka. Lähikauppa Billa oli sekin parin minuutin kävelymatkan päässä. Kylässä oli oma panimo, joka valitettavasti jäi meillä kokematta. Omassa köökissä tuli valmistettua pääsiäisen herkkuruoat, joten ehdimme vain testaamaan loman aikana kaksi Schladmingin ravintolaa. Toinen oli sellainen semiookoo kiinalainen ja toinen urugualainen ravintola nimeltä Gauchos. Jälkimmäistä suosittelen.

Mites se sää suosi? Vaikka sosiaalisen mediaan tuli laitettua kauniita ja aurinkoisia kuvia, niin totuus oli kuitenkin toisenlainen. Lunta satoi paljon muutamana päivänä ja ääneen tuli kyllä ihmeteltyä sitä lumen määrää. Sitä lunta oli ja paljon. Näkyvyys rinteessä oli huono sadepäivinä, mutta eihän se menoa haitannut. Muutaman kerran teki mieli murmuttaa huonosta säästä. Jos jokin niin säästä murmuttaminen on turhaa, sillä sille ei mitään voi. Siksipä pidin valitukset taka-alalla ja nautin laskemisesta niiiiiiiiin paljon. Tämä pääsiäisloma oli niin MAHTAVA. Aktiviteettilomailu tekee oikeasti niin höpöä keholle ja mielelle. Kyllä ensi vuoden laskureissuakin suunniteltiin jo. Kyllä ne Japanin puuterilumet olisi vaan niin kiva kokea.

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday- blogitempausta, jonka tarkoituksena on koota yhteen Instagramissa olevia matkakuvia ja niihin liittyviä tarinoita. Suomessa sitä vetävät Destination Unknown -blogin SatuKaukokaipuun Nella ja Veera Bianca. Minut löytää Instagramista nimimerkillä @jennaasi