Juttutuokio Pata Degermanin kanssa

Tiistaina kotiin tullessani meillä käytiin normaali keskustelu:

O: Miten sun päivä meni?
J: Tosi hyvin, mä kävin sushilla ja Forumin seinällä jutustelemassa Pata Degermanin kanssa
O: Aha. Oliks kivaa?
J: Joo oli!

Niin siis anteeksi, missä Forumin seinällä? 

Löytöretkeilijä Patrik "Pata" Degermanin uusi prokkis on Expedition Arcada. Suomen suurin retkikunta on lähdössä seikkailemaan Grenobleen, Ranskaan ensi viikolla. Retkikuntaan kuuluu Patan lisäksi, Aron Anderson ja 45 opiskelijaa Arcada AMK:sta. Retkikunnan tarkoituksena on kiivetä 300 metrin La Graven pystysuoraa seinämää ylös. Kuulostaa jo aika jännältä? Retkikunnan mukaan on muuten lähdössä muun muassa Kaukokaipuun Nella

Expedition Arcada järjesti Kauppakeskus Forumin kanssa viime tiistaina tempauksen, jossa Pata hengaili päivän Forumin lasiseinällä, n. 16metrin korkeudessa pienellä tasanteella ja jopa yöpyi siellä valokuvaaja Max Edinin kanssa. Tasanne oli n. 2metriä pitkä ja vähän alle 2metriä leveä. Tasanne oli siis yhtä kuin pehmeä retkikangaspala 16 metrissä. Hui. Päivän aikana oli mahdollista päästä juttelemaan Pata kanssa niitä näitä. Kun kuulin asiasta, laitoin heti sähköpostia ja sovin ajan. Klo 18 PekkaNiska nosti nosturilla minut Forumin lasiseinälle. Oli muuten aika jännää ryömiä sille tasanteelle siitä nosturista. Pääsin ihan näppärästi, mutta pelkäsin koko ajan puhelimen tippumista. 

Ja siinä sitten oltiin! Nosturi lähti alas ja minä jäin jutustelemaan mukavia Patan kanssa. Jalat roikkuivat telttakankaan ulkopuolella ja en uskaltanut ajatella, että me tosiaan oltiin 16 metrissä. Ehdimme juttelemaan Patan kanssa hänen seikkailuistaan Etelä-Mantereella, löytöretkeilijän ensimmäisistä reissuista, Expedition Arcada-prokkiksesta ja siitä, miten sitä oli suunniteltu ja retkeilystä yleensäkin. Aika vierähti kuin iltamissa ja pian olikin aika ryömiä takaisin nosturiin ja palata katutasoon.

Olipa kokemus. Oli mahtavaa päästä tapaamaan Pata ja päästä kokemaan, miltä tuntuu istua yläilmoissa. Oli myös siistiä päästä näkemään Helsinki vähän eri perspektiivistä. 

Semmoinen tiistai. On kyllä ihan mieletön seikkailu tuolla retkikunnalla edessä.

Ps. Maija Ilmoniemi oli juuri ennen minua haastattelemassa Pataa. Haastatelun voit katsoa täältä.