Hotel Lilla Roberts

Viime viikonlopun teemana tällä reissaajapariskunnalla oli "ripaus luksusta ja romantiikkaa". Kalenterissani oli merkintä lauantaille 28.11: Romanttinen viikonloppu Helsingissä. Tämä päivämäärä oli varattu molempien kalentereista jo alkusyksystä. Aina ei tarvitse matkustaa ulkomaille rentoutumaan ja viettämään sitä kuuluisaa laatuaikaa yhdessä. Yhden yön romanttiselle reissulle valitsimme hotelliksi Hotel Lilla Robertsin, josta olin kuullut erittäin paljon kehuja monesta eri lähteestä. 

Odotukseni oli, että Lilla Roberts tarjoaa jotain raikasta, modernia ja uniikkia Helsingin hotellivalikoimaan. Odotukseni osuivat oikeaan, mutta olin silti aivan ällikällä lyöty. Kuulkaa pojat ja tytöt, tämä hotelli se vasta on jotain! Small Luxury Hotels Of The World- ketjuun kuuluva hotelli on sekoitus modernia ja vanhanajan mystiikkaa. Mieleeni tästä hotellista tulee vanhan ajan herrasmiesmatkailijat, jotka siemailevat viiksineen drinkkejä hotellin aulassa ja ratkaisevat ongelmiaan hotellihuoneissa. Ehkä Sherlock Holmes tai Hercule Poirot olisivat entisaikaan olleet yhdet hotellin asiakkaista.

Hotel Lilla Robertsin Jugend-rakennuksen alkuperäissuunnittelija on suomalainen arkkitehtuuri Selim. A Lindqvist. Rakennus toimi ensivuosinaan sähkövoimalan pääkonttorina ja energiakeskuksena, joka toi lämpöä helsinkiläiskoteihin. Ennen hotellin paikalla toimi Helsingin poliisilaitos, joka koostui yhteensä kolmesta eri rakennuksesta. Nykyisen hotellin miljöön suunnittelija Jaakko Puro halusi kunnioittaa ja jatkaa edeltäjänsä Lindqvistin kädenjälkeä ja lopputuloksena oli erittäin upea luksushotelli, joka hivelee silmiä.

Glamouria hotellihuoneessa

Saavuimme iltapäivällä tuuliseen Helsinkiin ja Kasarmitorin nurkalla sijaitsevaan hotelliin. Aulaan astuessa meidän molempien silmät osuivat Lilla Robertsin logoon, joka on raikas. Se jäi myös mieleen. Sisäänkirjautuessa meitä palveli hymyilevä henkilökunta, joka toivotti tervetulleeksi. Aula näytti todella viihtyisältä ja tyylikkäältä. Tässä hotellissa tyylikkyyden rinnalla oli rento, ei mikään jäykkä tunnelma. Lilla E:n puolella oli paljon ihmisiä istumassa drinkkien äärellä, joten päätimme skipata drinkit ja mennä suoraan tutkimaan LUX-huonettamme. 

Hotelli tuntui aluksi hiukan sokkeloiselta ja hetken aikaa harhailimme ennen kuin löysimme oikean rakennukse oven. Huoneemme sijaitsi rauhallisessa kulmassa kolmannessa kerroksessa ja vieressä ei ollut muita huoneita. Ennen kuin avasin huoneemme numero 332 oven, ajattelin, että tämä huone on varmasti hieno.

Hieno? Täysin väärä termi tälle huoneelle. 38m2 kokoinen huoneemme oli mykistävä ja upea. Huonekorkeus toi huoneeseen enemmän tilan tuntua. Tumma mustanpuhuva sisustus oli miellyttävä ja tunnelma huoneessa oli heti lämmin. Nipistin itseäni ja kysyin mielessäni: oliko tämä huone ja hotelli tosiaan Helsingissä? Hotellin tervehdyksenä meitä odotti herkulliset tryffelit ja huoneessa oleva Nespresso-kahvikone pääsi heti testiin, sillä kyllähän tryffeleiden kanssa piti kahvia saada. 

Huoneen yleisilme huokui glamouria. Sängyssä nukutti vallan mainiosti ja olisin voinut jäädä peiton alle nukkumaan koko päiväksi. 55' tuumaisesta telkkarista katsoimme totta kai heti BBC Newsiä. Viihdejärjestelmästä pystyi katsomaan myös Helsinki-vinkkejä ja muun muassa pyörittämään omia valokuvia screeniltä. Kätevää! 

Asia, joka sai myös suuresti plussaa, oli erillinen WC ja kylpyhuone. Erityisesti aamulla, kun toinen oli suihkussa, toinen pystyi käyttämään vessaa. 

Huoneen sisustus oli tosiaan tyylikäs ja tähän huoneeseen ainutlaatuisuutta toi se, ettei se ollut mikään "perus laatikon mallinen" hotellihuone. Mustat huonekalut, tumma lankkuparkettilattia ja musta huopa sängyllä toivat huoneeseen tietynlaista syvyyttä. 

Aamiainen

Menimme aamiaiselle yhdeksän jälkeen, jolloin aamiaisella ei ollut ruuhkaa. Krog Roba-ravintolassa tarjoiltava aamiainen oli paljon suppeampi, mitä odotin. Tosin, miksi valikoiman pitäisikään aina olla niin laaja. Suppeampaa valikoimaa kompensoivat tuoreet karjalanpiirakat, herkullinen mannapuuro sekä gluteenittomat vaihtoehdot. Ruisleipä maistui niin hyvältä, samoin lohi ja kotijuusto olivat kuulemma todella herkullisia. En tiedä, mitä kahvia join, mutta se oli täydellisen makuista. Maha tuli täyteen ja se oli pääasia.

Aamiaisen tasomittarina käytän aina munakasta ja sen makua. Valitettavasti täytyy todeta, ettei munakas ollut kovin onnistunutta. Aamiaisella tunnelma oli rauhallinen ja seesteinen. Lisämaksusta olisi saanut mm. omeletteja. Ehkä odotukseni aamiaisesta olivat liian korkealla, sillä hotellin aamiainen ei valitettavasti jäänyt millään tavalla mieleen. 

Kokemus

Yksityiskohdat - niistä on Lilla Roberts tehty. Tämä hotelli on tervetullut piristys Helsinkiin. Kasarmitorin kulmalla olevan hotellin sijainti on erinomainen. Krog Roban ravintolan antimet kannattaa testata, jos ei halua lähteä kauemmaksi syömään. Kaiken kaikkiaan Lilla Roberts meni kertaheitolla TOP10 hotellikokemuksissa kärkeen. Hotellin yleisilme ja tyylikkyys ansaitsevat täydet pisteet. Niin ja mikä tärkeintä, meidän romanttinen viikonloppu oli oikein onnistunut!

Lämmin suositukseni hotelli Lilla Robertsille. Menemme varmasti toistekin. Nyt on muuten joulukuu ja Kämp Groupilla oma joulukalenteri, josta voi löytää hyviä tarjouksia mm. Lilla Robertsiin.

*Yhteistyössä Hotel Lilla Roberts*