Ne kauniit illat Zadarin kaupungissa

Viime kesänä vietetyt illat Zadarissa jättivät hymyn huulille. Illat olivat taas niitä, jotka jäävät varmasti ikuisesti mieleen. Toki yhteen iltaan mahtui myös yksi sairaalakeikkakin, mutta siitä joku toinen kerta lisää. Zadarin vanhankaupungin pienet sokkeloiset kadut ja uskomattoman kauniit rakennukset saavat jokaisen haukkomaan henkeä. Niin söpön pieni keskusta on kuitenkin tarpeeksi suuri. Zadar on yli 2400 vuotta vanha, entinen Dalmatian pääkaupunki. Kaupungin arkkitehtuuri on vanhan ajan loisteliaisuutta kunnoittavaa. Tunnetuimpia kaupungin nähtävyyksiä ovat 800-luvulla rakennettu Pyhän Donatuksen kirkko sekä 1100-luvulla rakennettu Pyhän Stošijan katedraali.

DSC_0759.JPG

Iltoihin mahtui säätä laidasta laitaan. Etenkin mieleen painui myrskyisä ilta, jolloin taivaalla välähteli salamat ja aallot paiskautuivat satamassa kadulle asti. Myrskyn pauhatessa ja sadetta pidellessä vanhan rakennuksen reunustalla oli kiva painautua toisen kainaloon.

Satamassa oleva valoinstallaatio "Sun Salutation" keräsi ihmisiä säästä huolimatta. Jotkut hupsut kävi uimassakin. Etenkin lapset hullaantuivat vaihtelivasta väreistä. Olo oli kuin olisi ollut ulkomailmadiskossa. Ilman musiikkia tosin.

DSC_0660.JPG
IMG-20130730-WA0018.jpg

Ravintolassa laulajaseurue viihdytti muita syöjiä kauniilla sulosävelmillä. Ravintolan ruoka oli todella hyvää ja muutenkin tunnelma oli sellainen, jota harvoin ravintolassa kokee. Katsokaa video niin ymmärrätte, miksi ravintolassa oli niin tunnelmallista tuona iltana. Voikun itsekin osaisi laulaa. Hyviä ja tunnelmallisia ravintoloita kaupungissa on muuten todella paljon. Harmi, kun en muista niiden ravintoloiden nimiä, missä me söimme.

Pyhän Donatuksen kirkon tornista nähty auringonlasku painui mielensopukoihin ikuisiksi ajoiksi. Pääsy torniin maksoi muistaakseni euron kaksi. Ylhäällä oli todella kova tungos, sillä kaikki turistit halusivat ikuistaa tuon kauniin auringonlaskun kameralle ja kännykälle ja videolle. Sitten piti ottaa vielä muutama selfie ja kuvat toisten kameroilla toisista ja voi jestas, miten moneen kuvaan sitä itsekin päätyi :D Mutta mekin saimme kuvamme ja kauniit muistot tuosta illasta.

1235414_10151865256298324_417798491_n.jpg
DSC_0762.JPG

Zadarin kaupunki on näkemisen arvoinen. Suosittelen tutustumista Zadarin kaupunkiin ennemmin kuin Splitiä. Yksi ilta riittää kuitenkin fiilistelyyn, sillä kaupunki on pieni.

Kroatiasta ei kyllä nämä kivat paikat lopu heti kesken!