"Mun pakko matkustaa on jonnekin..." TOP50 lista tehty

En tiedä oletteko huomanneet tai tehneet tämän Maailman valtiot -pelin, jossa on 12 minuuttia aikaa kirjoittaa muistamasi maailman valtiot HUIJAAMATTA. Euroopan valtioista ja muista isoimmista valtioista kertyy jo aika iso määrä maailman maita. Itselläni Aasian ja Euroopan maat tuli listattua hetkessä, mutta 53 Afrikan valtiota oli vähän hakusessa. Samoin Etelä-Amerikka ei ollutkaan niin tuttu kuin ajattelin. Maksimimäärä on 198, itse sain kasaan (vain) 118, kun jäin pohtimaan missä olikaan Salomonin saaret ja mitä ne Afrikan maat nyt olivat. Vähän noloa, kun meillä on kotona iso maailmankartta seinällä, jota tulee tuijotettu joka ikinen päivä. Tainnut vähän maantieto ruostua niistä lukion kymppinumeroiden ajasta.

CYMERA_20140516_205904.jpg

Noh mutta, tuosta pelistä sain ajatuksen listata tänne blogiin ne maat/saaret/paikat, joissa haluaisin vielä matkustaa elämäni aikana. Ja niitähän riittää! Olisipa vaan rahaa ja elinikää reissata noissa kaikissa maita. Jätän nyt väliin maat, joissa olen jo käynyt ja listaan ihan näin miettimättä ne maat, jotka ekana tulevat mieleen. Katsotaan mitä tulee.

1. Australia

2. Uusi-Seelanti

3. Fidzi

4. Papua-Uusi Guinea

5. Meksiko

6. Taiwan

7. USA Roadtrip (New Yorkissa olen käynyt, mutta muuta Jenkkilää tekis mieli koluamaan)

8. Venäjä Trans-Siperia

9. Nepal

10. Intia

11. Mongolia

12. Myanmar

13. Etelä-Korea

14. Peru

15. Argentiina

16. Brasilia

17. Kuuba

18. Jamaika

19. Belize

20. Guatemala

21. Kap Verde

22. Mauritius

23. Kenia

24. Tansania

25. Mosambik

26. Etelä-Afrikka

27. Oman

28. Kanada

29. Ranskan Polynesia

30. Vanuatu

31. Chile

32. Kolumbia

33. Panama

34. Nicaragua

35. Cooksaaret

36. Tonga

37. Sri Lanka

38. Malediivit

39. Albania

40. Jordania

41. Kazakstan

42. Uzbekistan

43. Georgia

44. Armenia

45. Serbia

46. Montenegro

47. Romania

48. Bosnia Herzegovina

49. Azerbaidzan

50. Ecuador

No eihän ollutkaan ku muutama! Nuo siis, mitkä tuli ekana mieleen. :D Japani on nyt ihan ykkösenä omalla maalistalla, mutta en laittanut sitä tähän, kun ollaan menossa sinne elokuussa. En ole myöskään käynyt vielä koskaan Ranskassa, joten sekin jäi puuttumaan tuolta listalta. Mutta Ranska onkin niin lähellä, ettei se näköjään top50 maalistalle mahtunut.

Millainen teidän matkailulista on? Missä maissa teidän on pakko päästä käymään?