Kuuma kesäpäivä Hvarin saarella

Hvarin saari on mykistävän kaunis. Rosoinen Hvar Town ja sen läheiset kivirannat sopivat täydellisesti kuuman ja kauniin kesäpäivän viettämiseen.

Yksi viime kesän parhaimpia auringonottohetkiä oli ehdottomasti päivä Hvarin saarella Kroatiassa. En itse ole mikään innokas auringonottaja. Jaksan olla paikallani korkeintaan muutaman tunnin ja silloinkin pitää nenän edessä olla kirja tai pelikortit. Mutta tuolla Hvarin saarella jaksoin koko päivän olla yhdessä paikkaa. Tuijotin koko päivän ihanaa merta ja nautin ihan sieluni kyllyydestä kauniista maisemista. Vesi oli ihanan lämmintä ja kirkasta. Hiekkarannasta saa saarella vain unelmoida, koska isoimmat rannat ovat kivirantoja. Mutta kiviranta sopii Hvarin saarelle kuin nenä päähän. Itse viihdyin loistavasti ison kiven päällä puun katveessa, enkä kaivannut hiekkaa varpaiden väliin.

Teimme Hvarin saarelle päiväretken Splitistä, josta lauttamatka Jadroline-laivalinjalla kesti n.2h. Menopaluu oli 12euroa ja sillä rahalla sai vastineeksi ihania sinisiä maisemia. Jos haluaa ihastella tuota sinistä merta niin lautan kannella istuskelu on ehdotonta. Kannattaa muistaa ottaa aurinkorasva mukaan. 3 viikon reissun aikana ainut kerta, jolloin poltin pahasti itseni, oli tuolla kyseisellä merimatkalla. Seksikkäät kellon rusketusrajat näkyvät vieläkin.

Me emme ehtineet tutkailemaan saarta sen tarkemmin. Olimme vain Hvarin kaupungissa ja sen lähirannalla. Ehdottomasti kannattaisi varata enemmän aikaa saaren näkemiseen. Olisin halunnut ajella skootterilla mutkaisia teitä pitkin ja pysähdellä matkan varrelle ihastelemaan maisemia. Myös veneen vuokraaminen olisi hyvä idea.  Hvarin saarta ei suotta kehuta mielettömän kauniiksi. Saarella oli myös mielettömän puhdasta huolimatta siitä, että saarella liikkuu isot turistimassat.

Instagram Travel Thursday on viikoittain kokoelma blogipostauksia. Kuka tahansa voi lähteä mukaan tempaukseen kirjoittamalla blogipostauksen omilla instragram-kuvilla. Suosittelen ehdottomasti osallistumaan, sillä näin löydät itsellesi paljon uusia blogeja luettavaksi ja matkakuvia kuolattavaksi instagramin puolelta. Lisäohjeita löydät täältä.

Suomessa tempauksen viralliset järjestäjät ovat Nella (Kaukokaipuu), Veera (RWWH) ja Satu (Destination Unknown).