Goexpo- messuilla inspiroitumassa

GoExpo-messut ylittivät tänä vuonna odotukseni. Tai ehkä taisin olla niin hyvillä fiiliksillä eilen liikenteessä, että messutkin tuntuivat ihan superonnistuneilta. Aikaa messuilla vierähti puolet enemmän kuin mitä olin alunperin suunnitellut. Väkeä lauantaipäivänä riitti ihan ruuhkaksi asti.

IMG_20140308_125445.jpg
CYMERA_20140308_134446.jpg

Aiemmassa postauksessa listasin messusuunnitelmia. Aikomuksena oli saada juoksuvinkkejä, löytää golf-hame ja saada tietää, mitä on esim. golfjooga. Suurin osa suunnitelmistani ei toteutunut lainkaan.  Mutta sehän ei juuri haitannut, sillä sain messuista paljon irti.

Esportin (ah, tuo rakas salini) pisteellä oli mahdollisuus päästä ilmaiseen kehonkoostumusmittaukseen. Edellisestä kehonkoostumusmittauskerrastani oli kulunut reilu vuosi, joten minua kiinnosti todella paljon tietää, mitä kropalleni oikein kuuluu. Ja hyväähän sille kuului! :)

CYMERA_20140308_131355.jpg
CYMERA_20140308_131734.jpg

Viime mittauskerrasta rasvaprosentti oli pienentynyt hiukan, samoin kilogrammoissa rasvan määrä kehossa oli laskenut. Painoni oli 1kg vähemmän kuin viime vuonna. Lihasmassa oli kasvanut hiukan. Viskeraalinen rasva-arvo oli 1, mikä on täydellinen. Lihasmassaa (kuva yllä) minulla on ihan normaalin verran, sitäkin oli viime vuoteen tullut hiukan lisää. Joten positiivisesti voi todeta, että minulle on vuodessa tullut enemmän lihaksia kuin rasvaa kehoon. Ainahan lihaksia voisi olla enemmän, mutta olen kuitenkin tosi tyytyväinen tällä hetkellä. Kehon metabolinen ikä on 12, mikä on todella alhainen verrattuna omaan ikääni (26). Myös nesteprosentti oli hyvä 57,1% (suositus naisilla 45-60). Kaiken kaikkiaan, tosi hyvä mittaustulos! :) Mitään suuria muutoksia ei ole vuodessa tapahtunut, mutta sellaisia en ole hakemassakaan. 

Kehonkoostumusmittauksesta menin suoraan tankkaamaan vähän Ingmanin rahkaa, ettei vaan nälkä iskisi. Maustamaton rahka oli aika kuivakkaa nieltäväksi, mutta menihän se lopulta kurkusta alas ilman lisukkeita.

Yksi suunnitelmani oli saada hiukan vinkkejä ja vauhteja tulevaan juoksukauteen. Vinkkien saaminen ja niiden kysyminen jäi tällä kertaa välistä. Menin ensimmäiseksi ASAn ständille ihmettelemään uusia Merrelin juoksukenkiä, jotka näyttivät todellakin juoksukengiltä korkeine pohjineen ja holvikaaritukineen. Itse olen juossut paljon Merrellin paljasjalkakengillä ja ne alkavat olla jo puhki juostut. Testailin noita uutukaisia Merrelleitä, mutta ne tuntuivat kovin jäykiltä jalassa. Kun kerroin tykkääväni vanhemman malliston paljasjalkakengistä sain testattavaksi muutamat "vanhat" merrellit. Ne istuivat heti jalkaan ja juoskuaskeleet ympäri messusosastoa tuntuivat tosi hyviltä. Lopulta sainkin nuo vanhan malliston merrellit itselleni. Iso kiitos ASAn ständin mukavalle Merrell-herralle, joka lahjoitti kengät minulle. Teit yhden naisen todella iloiseksi! :)

CYMERA_20140309_143156.jpg

Sitten se

golf

. Minulle ei vieläkään selvinnyt tällä reissulla, mitä on tuo golfjooga. Messujen kovin kuhina oli ehdottomasti golf-puolella. Eniten ihastuin lasten golf-pisteeseen, jossa lapset yrittivät lyödä kohti valtavaa dinosaurusta. Itsekin olisin tasoni mukaan enemmin sopinut sinne. Jätin dinosauruksen tähtäilyn kuitenkin väliin ja menin haistelemaan aikuisten meininkejä. Kuhina oli kova. Halukkaita lyöjiä riitti jonoksi asti. Heiluttelin muutamaa mailaa käsissäni ujosti ja kävin puttaamassa pari kertaa. Pieni kipinä kyllä heräsi jo pelkästään siitä, kun katsoi, miten muut olivat innostuneita lajista. Kipinän saaneena suuntasinkin hypistelemään golf-vaatteita ja niitähän oli moneen lähtöön. Päätin, että jos meinaan ensi kesänä tarttuna mailaan ja astella viheriölle, täytyy minulla olla lajiin sopivat housut. Eikä mennyt montaa minuuttia kuin ensi kesän unelmasortsit olivat löytyneet. Ja sitten kassalle ja golf pointin kassi kädessä eteenpäin.

Golf-puolelta menin kiertämänä retkeily- ja kalastuspuolen. Sieltä katselemaan Ms. Bikini Helsinki -kisaa. Ihmisiä oli kuitenkin niin paljon, etten nähnyt mitään edes varpaillani, joten siirryin muualle kiertelemään. GoExpo tarjoaa valtavan määrän lajeja testattavaksi. Palloilupuolella riitti vilinää ja vilskettä. Sinkoilevia lapsia ja heidän perässä juoksevia vanhempia oli hauska katsella. Lapsiperheelle tekemistä messuilla riitti varmasti koko päiväksi.

Viimeisenä menin ihastelemaan tämän kauden uusia fillareita fillariosastolle. Kuola valui, kun katsoi niitä uusia menopelejä. Tunturin mallistosta löytyikin itselleni unelmafillari, jota pääsin vähän testailemaan (kiitos jälleen kerran mahtavasta palvelusta). Tuntuma pyörään oli heti oikea. Otin tiedot ylös ja toivon, että hybridipyörä löytää oikeaan osoitteeseen mahdollisimman pian.

CYMERA_20140308_143752.jpg
CYMERA_20140308_143440.jpg

All in all, mahtava päivä ja mahtavat messut! Nyt olen taas täynnä intoa kaikkiin mahdollisiiin uusiin lajeihin ja tämän innon ja energian siivittämänä suuntaan seuraavaksi juoksulenkille ja sieltä salille venyttelemään. 

Kiitos GoExpo!