Polignano a mare - Puglian kaunokainen

Puglian kesälomareissun viimeisenä kohteena meillä oli Polignano a mare, joka on varmasti yksi tunnetuimmista Puglian nähtävyyksistä eikä suotta. Jos matkustat Pugliaan, niin älä missään nimessä jätä Polignano a marea väliin.

puglia21.jpg
puglia1.jpg
P1030168.jpg
P1030185.jpg

Olin ollut skeptinen yöpymisestä kaupungissa, joka oli selvästi kohteistamme eniten täynnä turisteja. Tämä rantakaupunki osoittautuikin aivan upeaksi kohteeksi. Yksi syy tähän oli varmasti reissumme kivoin majoitus. Aivan ytimessä, mutta rauhaisella pikkukujalla sijaitseva AnSe’ casa vacanze oli symppis huoneisto, joka oli hyvällä maulla sisustettu ja omistajan ystävällisyys oli vertaansa vailla. Minireissaajan vedellessä sikeitä, majapaikan omistaja haki meillä kaupasta valmiiksi maitoa, jotta minun ei tarvinnut sunnuntaina lähteä etsimään kauppaa.

Varsinaisesti mitään tekemistä kaupungissa ei ole. Nautiskelemalla kiireettömästi tunnelmasta saa paikasta parhaimman kuvan. Toimiva konsepti minun mielestä oli: haahuile pikkukujilla, käy näköalatasanteella, ihastele maisemia sekä syö ja juo. Minireissaaja olisi lisännyt listaa karusellikyydit. Hämmästelin ravintoloiden määrää paikassa. Ravintolan valitseminen olikin koko illan vaikein tehtävä, sillä tunnelmallisia ja viihtyisiä ravintoloita oli joka kadun kulmalla. Lopulta päädyimme valitsemaan ravintolan melko vilkkaan kujan varrelta. Vielä mahtui napaan burrata-juustoa, chiliä ja pastaa. Kehun ansaitsee myös puglialainen valkoviini. Siitä saattoi tulla rieslingin rinnalle yksi suosikkiviineistäni.

Illalla pysähdyimme paikkaan ihastelemaan auringonlaskua. Vielä kerran reissullamme liilat värit täyttivät taivaan ja saatoimme minireissaajan kanssa jätskiä syödessä todeta, että onpa meillä ollut upea reissu.

P1030190.jpg
P1030207.jpg
P1030209.jpg
P1030192.jpg

Miksi matkustaa Polignano a mareen?

Sen tunnelma, kauneus ja ainutlaatuisuus on nähtävä Puglian reissulla itse. Monet tekevät kaupunkiin päiväreissun, mutta minä tulisin tänne ennemmin viettämään iltaa ja yöpyisin kaupungissa ennen kuin jatkaisin matkaa muihin Puglian kohteisiin.

Kaupunkiin pääsee kätevästi myös julkisilla. Barin tai Leccen suunnasta voi saapua junalla. Busseihin en tällä seudulla luottaisi pätkääkään. Sen verran saimme seikkailla ja säätää niiden kanssa.

Tätä Italia-postausta kirjoittaessani, mieleni siirtyy jo seuraavaan Italian reissuun. Ensi viikolla nimittäin mennään taas. Instan puolella seikkailujani voi seurata @jennaasi nimimerkin takaa..