10 reissuhaavetta: juoksumatkoja ja luontokohteita

“Olisi tosi siistiä käydä joskus X- paikassa..”
”Ei vitsi, sinnekin mä haluisin.”
”Sitten joskus..”
”Mun bucket listalla on..”

Irtiottoja- blogin Laura heitti haasteen kertoa tän hetkiset 10 reissuhaavetta. Alunperin matkablogeissa tällä hetkellä kiertävä haaste reissuhaaveiden kertomisesta lähti Kohteena Maailma- Ramin ajatuksesta. Tämä on sellainen haaste, johon en voinut olla itsekään tarttumatta. Oma bucket list reissukohteista on venynyt ja paukkunut, lyhentynyt ja pidentynyt, deletoitu monesti ja kirjoitettu uudelleen. Olen muuttunut matkailijana viimeisten vuosien aikana. Kohteet, jotka olivat vielä kolme vuotta sitten kärjessä, eivät ole listalla enää ollenkaan. Kuten olen matkailuidentiteetti-kirjoituksessa todennut niin, matkailu ei ole vakavaa ja stabiilia puuhaa, vaan kulkee ja muuttuu elämän mukana. Ja tämä jos jokin on pitänyt paikkansa.

Tällä hetkellä omat reissuhaaveet ovat melkein kaikki toteuttamiskelpoisia ja osan aionkin tänä vuonna toteuttaa. Osa reissuhaaveista vaatisi pidempää lomaa ja kovempaa kuntoa, mikä valitettavasti tarkoittaa sitä, että ne pysyvät haavelistalla vielä hetken aikaa. Lisäksi minulla on listalla nykyisin myös paljon sellaisia reissukohteita, jotka liittyvät enemmän juoksuharrastukseen. Tämä uusi villitykseni nähdä paikkoja juoksemalla on aiheuttanut sen, että loman, rahan ja ajan lisäksi tarvitaan sellaista semi-hyvää kuntoa matkailuun. :D Vielä kun olisi aikaa siihen itse juoksemisharrastukseen ruuhkavuosiarjessa. Tavoitteita pitää aina olla haaveiden lisäksi.

Kuva: Laura / irtiottoja

Tässä omat 10 reissuhaavetta tällä hetkellä

Paikka - Senjan saari

Norjassa on liikaa kivoja paikkoja nähtäväksi. Tällä kymmen reissuhaaveen listallakin on nimittäin peräti kolme haavetta, jotka sijoittuvat Norjaan. Mietin pitkään, että haluanko laittaa tähän Senjan vai Lofootit, jotka sijaitsevat kyllä aika lähellä toisiaan. Lisäsin tähän kuitenkin Senjan saaren, sillä kuvittelen itseni niihin maisemiin patikoimaan hymyssä suin oli sää mikä tahansa. Tällä hetkellä mietin, saisinko yhdistettyä juhannusreissulle Senjan saaren. Jos en, niin toivon, että pääsisin sinne mahdollisimman pian. Senjan saaressa viehättää jylhät maisemat ja se vihreys. Selvitin myös, että Senjan saarella voisi osallistua joogaretriitille. Se ei varmasti olisi hassumpaa sekään.

Norjan upeita maisemia. Lähde: Monicure / Pixabay

Tapahtuma - Tromssa Midnight sun marathon

Tätä en ole vielä juhannuksena tehnyt. Nimittäin juossut juhannuspäivänä maratonia, jonka startti on klo 20.30 illalla. Tromssan kaupunki tulee ainakin tututuksi ja tätä juoksutapahtumaa ennen aion kaikessa rauhassa viettää juhannusta kaupungissa. En ehkä osaa kuvailla, miten innoissani tästä reissusta olen. Mikä olisikaan siistimpää kuin juosta yöttömänä yönä pohjoisessa?



Intriguing, unique and breathtaking: the Midnight Sun Marathon is an unforgettable Arctic experience

– Dan Quarrell, Eurosport –
— https://www.msm.no/en/arrangement/midnight-sun-marathon/

Kotimaan kohde - Saariston rengastie

Turun saaristo on itselle täysin tuntematonta aluetta ja olen jo pitkään halunnut toteuttaa pyöräilyreissun sinne. Haluaisin hypätä pyörän selkään ja pyöräillä Saariston rengastien reitin, jonka varrella fillaroidessa pääsisin näkemään paljon eri kohteita. Tämä olisi oivallinen kesäreissu ja toteuttavissa vähälläkin vaivalla.

Lähde: © copyright: Saariston rengastie

Kaupunki - Lissabon

Tämä oli vaikea! Tällä hetkellä itsellä ei ole oikein yhtää kaupunkikohdetta, jossa haluaisin välttämättä käydä. Tähän olisi tehnyt mieli kirjoittaa joku jo käydyistä kaupungeista, sillä olen hinkunut pitkään takaisin Hongkongiin ja Tokioon. Päädyin kuitenkin Lissaboniin, sillä sen ollut myös ikuisuuden reissukohteiden listalla. Tulevana syksynä pääsen vihdoin ja viimein Lissaboniin, sillä meinaan juosta siellä maratonin lokakuun lopussa. Pääsen näkemään kaupunkia vähän eri perspektiivistä, mutta ajatus on myös lomailla kaupungissa ennen maratonia. Lissabon näyttää kuvista niin kauniilta ja rennolta kohteelta. Ihan huippua päästä sinne vihdoin! Tälle listalle olisin voinut laittaa myös Aasian kaupungeista Japanin Fukuokan tai Etelä-Korean Busanin (jotka vois yhdistää samalle reissulle.)

Lähde: Falby83 / Pixabay

Maa - Kanada

Kanada on kieppunut kohdelistallani pitkään ja erityisesti haluaisin lähteä Banffin ja Jasperin kansallispuistoihin luontomatkailemaan. Kanadassa kiinnostaa erityisesti luontokohteet niin kesällä kuin talvella. Kanadan luonto näyttää niin mahtavalta. Vancouver on kaupungeista sellainen, jossa haluaisin käydä. Tälle reissulle voisi yhdistää luontomatkailun lisäksi vähän penkkiurheilua. Voisin tältä istumalta lähteä toteutumaan tätä ideaa, jos olisi mahdollisuus kahden tai kolmen viikon lomaan.

Lähde: Dendenkewolke / Pixabay

Saari - Huippuvuoret

Omalla listalla on hyvin korkealla Färsaaret, Azorit ja sitten Huippuvuoret. Jälkimmäinen on sellainen, jonka haluaisin näistä toteuttaa ensimmäisenä. Tämä saarikohde (tai enemmin saariryhmittymä) tarjoaisi hiukan erilaisempaa eksotiikkaa muihin saariin verrattuna. Tällä hetkellä en osaisi kuvitella matkustavani trooppiselle saarelle, vaan ennemmin laittaisin kaikki vaatteet päälle ja lähtisin ihmettelemään lumisia ja jäisiä maisemia Pohjoiseen. Jotenkin on hassua ajatella, että Huippuvuorilla asustaa enemmän jääkarhuja kuin ihmisiä.

Lähde: EinarStorsul / Pixabay

Extreme: Patagonian maraton

Toivon tällä hetkellä, että en saisi mitään ultrajuoksuvillitystä, sillä se olisi jo liikaa. Extreme-kategoriaan Patagonian maraton menisi, koska korkeuserot ja luonnon armoilla oleminen aiheuttaisivat kokeneellekin (jota en siis ole) juoksijalle haasteita. Mutta olisiko pikkusen siistiä toteuttaa tämä joskus! Patagonia on nimittäin kohteena ollut unelmien reissukohteissa myös todella pitkään ja aina ajoittain käydä fiilistelemässä Maailman äärellä- Heidin reissua sinne. Reissu Patagoniaan olisi varmasti takuulla muutenkin ihan mielettömän hieno kokemus, mutta tuo juoksutapahtuma ja itsensä voittaminen tekisi siitä vielä hienompaa.

Lähde: Patagonian international marathon

Majoitusmuoto - Glamping

En ilmeisesti ole ainoa tämän glamping-innostuksen kanssa. Monella muullakin matkabloggaajalla oli mainittu glamping majoitusmuotona. Haluaisin testata glampingia vihdoin ja viimein. Koska tällä listalla ei ole kotimaankohteita kuin yksi, niin mainittakoon, että yöpyminen esimerkiksi Aurora Domessa Torassiepissä olisi ihan mahtavaa. Sijaintikaan Pallas-Ylläs kansallipuiston kupeessa ei ole yhtään hassumpi. Toisena vaihtoehtona tähän olisi ollut Tentsile Nuuksiossa. Sekin olisi varmasti ihan mieletön kokemus! Saa nähdä kumman näistä ehdin testata ensin.

© copyright: Sari Venäläinen / La Vida Loca 2.0

Luontokohde - Dolomiitit

Kanadan luontokohteet olisivat sopineet tähänkin, mutta oma haaveeni olisi päästä mahdollisimman pian vihdoin ja viimein Dolomiiteille. Omissa silmissä Dolomiitit vaikuttaa aktiivilomailijan paratiisilta Euroopassa. Viikon pyöräily- ja patikointireissu Dolomiiteilla olisi hunajaa mun mielelle. Kauniiden vuoristomaisemien lisäksi haluaisin nähdä Dolomiiteille sijaitsevia kristallinkirkkaita järviä. Olisi ihanaa herätä aikaisin aamulla ja mennä katsomaan auringonnousua vuorille. Hassumpaa ei olisi kyllä nähdä auringonlaskua jonkin kauniin järven rannalla. Tämä kohde voisi olla alkusyksyn juttu.

Lähde: LaraBadioli / Pixabay

Ruoka ja juoma - Japani

Voisin lähteä vaikka heti ruoka- ja juomamatkalle Japaniin. Olen syönyt viimeisen vuoden aikana sushia vain kerran (!). En tiedä, miksi, mutta japanilaiset ravintolat ja sushimestat Suomessa ei houkuttele. Olen haaveillut niin paljon tuoreesta sushista pienessä japanilaisravintolassa tai running sushissa. Japanissa on toki paljon muutakin hyvää ruokaa, kuten maukkaat ramenkeitot. Juomista japanilainen viski, asahi-olut tai tee autenttisissa japanilaismaisemissa maistuisi myös oikein hyvin. Japanilainen teeseremonia olisi hauska joskus kokea.


Tässä oli mun kymmenen reissuhaavetta. En heitä haastetta enää eteenpäin, sillä niin moni sen on jo saanut. Haluan kuitenkin vielä täsmentää, että tämä on tosiaan tämänhetkinen OMA reissuhaave-listani. Minulla ja minireissaajalla on ihan oma bucket list ja voin joskus kertoilla, mihin kohteisiin olen ajatellut matkustavani lapsen kanssa. Sen lisäksi minulla on muun muassa TOP 10 -maratonkohteet- lista. Slltä listalta tulikin jo mainittua tässä postauksessa kaksi maratonia.

Vaikka näitä reissulistoja alkaa olla jo muutamia, niin aina sama teema toistuu kaikissa. Oma matkustamistapani on nykyisin aktiivilomailua luontokohteissa.