Hotel St. George: omaa laatuaikaa viettämässä Helsingissä

Itsensä hemmottelu on mitä parhain tapa viettää omia synttäreitä. Viime vuonna juhlittiin pyöreitä Järvisydämessä ja silloin päätin, että tästä synttärihotellilomasta pitää tehdä jokavuotinen tapa. Jo keväällä varasin itselleni houkuttelevan tarjouksen inspiroimana hotelliyön elokuulle Helsingin uusimmasta St. George- hotellista, joka avattiin oukokuun alussa vanhan kirkkopuiston nurkalle Yrjönkadulle.

Suuntasin hotelliin viime sunnuntaina aktiivisen urheilupäivän jälkeen. Olin aamulla käynyt juoksemassa pitkän lenkin ja suunnannut siitä melko suorilta Bikram-joogaan hikoilemaan. Joogan jälkeen marssin ihanan raukeissa fiiliksissä hotellille, josta olin kuullut entuudestaan pelkästään positiivisia kokemuksia. 

P1000991.JPG
P1000978.JPG
Photo 3.8.2018 18.53.29.jpg
P1000971.JPG
P1000989.JPG
P1000976.JPG
P1000987.JPG
P1000984.JPG

Tiedättekö, kun on niitä lomia, jolloin hotelli on vain paikka nukkua? Joskus taas se on paikka, josta ei aio poistua laisinkaan. Oma huoneeni sijaitsi 7. kerroksessa (ylin kerros). Sky Attic studio oli kookas ja näkymät ikkunasta tarjosivat vähän erilaista perspektiiviä Helsinkiin. Kivana yllätyksenä sängyllä odotteli hotellin kirjoittama synttärikortti ja hedelmälautanen. Huoneen feng shui oli ehdottomasti kohdallaan ja huoneessa oli niin kotoisaa, ettei sieltä tehnyt lähteä minnekään. Tällä kertaa pysyttelin visusti sisätiloissa. Luin kirjaa, katsoin leffan, söin hyvin, herkuttelin, ihastelin maisemia ja kävin tutkimassa hotellin ravintolatarjontaa,

Jos haluaa löytää rauhallisen paikan treffata ja drinksutella, niin ykköskerroksessa sijaitseva Wintergarden on oikea paikka tähän. Jos pöytävaraus on tehty ravintola Andreaan (jonne kannattaa tehdä pöytävaraus, koska NYT-lehden jutun jälkeen paikka on kovassa suosiossa), niin tänne voi suunnata aperitiiveille. 

Photo 3.8.2018 18.21.19.jpg

St. George sisustus on yksi upeimmista, joita olen Helsingin hotelleissa nähnyt. En halua lähteä vertailemaan hotelleja keskenään, mutta tämän hotellin maanläheinen ja loft-henkinen sisustus oli enemmän omaan makuuni kuin minkään muun. Jokainen yksityiskohta on mietitty tarkasti ja huoneissa oleva taide on peräisin suomalaisilta taiteentekijöitä. Jokainen huoneessa ollut suomalainen kirja tuntui olevan harkittu sisustuselementti. 

Ja se sänky? Ihan paras. Tosin, ehkä helteillä oli myös jotain tekemistä sen kanssa, että oli ihanaa nukkua ilmastoidussa huoneessa peiton alla. 

Hotellin aamiainen tarjoillaan Andrea-ravintolan tiloissa. Aamulla seitsemän aikaan aamiaisella oli lähinnä aasialaisia turisteja. Aamiainen oli mukavan suppea ja harkittu. Vertailen usein eri hotellien puuroja ja pitkään haudutettu ohrapuuro oli jumalaisen hyvää. Myös runsas hedelmä- ja marjatarjonta kirvoitti veden kielelle heti aamusta. Kahvi ei valitettavasti ollut kovin hyvää. Siitä ainoa pitkä miinus.

Photo 6.8.2018 7.00.25.jpg
Photo 5.8.2018 16.35.37.jpg

Hotelliyö St. Georgessa oli ihan mahtava synttärilahja itselleni ja tähän hotelliin tulee varmasti palattua vielä joskus. Tällaisia elämyksiä sitä näin vanhetessa tarvitseekin. Pakko myös myöntää, että olihan se kivaa nautiskella omasta ajasta tällä tavalla.