Mt. Rigi - ihastuttava päiväretkikohde Luzernista

Lehmän kellot kilkattaa, edessä siintävät vihertävät niityt ja taustalla komeilee Sveitsin Alpit. Olen huokaillut aamupäivällä Luzern-järvellä katsellen maisemia, jotka olivat jo edellispäivänä vakuuttaneet minut. Laiva vie meidät Vitznaun kylään, josta puksuttelemme ylös Mt. Rigille ratasjunan kyydissä. Ylhäällä ymmärrän, miksi kauniina sunnuntaipäivänä niin moni on suunnannut tänne. Maisema on täydellinen. Sää on täydellinen. Ja kolme reissaajaa kerrankin ovat sanattomia yhtäaikaa. Olo on kuin olisi sellaisessa alppimaisemassa, jonka ei koskaan uskonut olevan todellinen.

Sveitsin reissun toisena kokonaisena päivänä lähdimme päiväretkelle Mt. Rigille, mikä on toinen loistava päiväretkikohde Luzernista Mt. Pilatuksen lisäksi. Pilatus tarjoili jylhiä vuoristomaisemia, mutta Rigi on paljon pehmeämpi ja helpommin lähestyttävissä. Rigin huippu on 300 metriä Pilatusta matalammalla eikä siellä tarvitse suorittaa hardcore-vaellusta. Rigin tunnelma on paljon mutkattomampi kuin jylhällä Pilatuksella. Ylhäältä löytyy maisemaravintola niin kuin Pilatukseltakin. Pilatuksella ei kuitenkaan voi istahtaa vihreälle niitylle piknikille niin kuin Rigillä. Rigillä näkyy enemmän perheitä kuin Pilatuksella ja tämä on varmasti perheelle viihtyisämpi kohde kuin Pilatus.

DSC_0463.JPG
Tämän kuvan meistä räpsäisi   Laura

Tämän kuvan meistä räpsäisi Laura

DSC_0451.JPG
DSC_0454.JPG
DSC_0459.JPG
DSC_0475.JPG
DSC_0471.JPG
DSC_0484.JPG
DSC_0490.JPG
DSC_0487.JPG
DSC_0495.JPG
DSC_0497.jpg
DSC_0504.JPG
DSC_0510.JPG

Sunnuntaipäivä Rigillä on suoraan kuin Sound of Music-musikaalista. Tekee mieli lähteä kirmailemaan niityille ja laulamaan ylistyslauluja vuoristomaisemille. Kävelemme pieniä polkuja alaspäin pysähdellen ihastelemaan maisemia alas Luzern-järvelle ja vuorille. Välillä pysähdymme syömään jäätelöä, kostuttamaan kurkkua sekä antamaan energiaa minireissaajalle ja sitten matka taas jatkuu. Matkalla alas on toinen toistaan ihastuttavampia kahviloita ja majapaikkoja. Ja jotkut ihan oikeasti myös asuvat noiden vuorien rinteillä! Puolessavälissä vuorta hyppäämme jälleen ratasjunan kyytiin ja palaamme alas kylään ja sieltä takaisin laivalla Luzerniin. Laivamatkalla silmäni tallentavat mielensopukoihin noita kauniita maisemia, joista en vain saa tarpeeksi.

Rigin kauniilla poluilla kävellessäni hyräilen mielessäni Sound of Musicin tunnussäveltä. Tekee mieli laulaa (en kuitenkaan uskalla, ettei matkatoveri hylkää minua vuoren rinteelle :D). Koen saavuttaneeni ihan uudenlaisen tason rentoudessa ja hyvässä fiiliksessä. Tähän fiilikseen tarvittiin maisema, seura ja aurinkoinen sää. Niin ja tietenkin Sveitsi. Olen vakuuttunut, että Sveitsin maisemat ovat paras piristyslääke kelle tahansa. 

Maisemaonnellisuus. Se vain kuvastaa tätäkin päivää.