Kahvilatärppi Tallinnaan: Must Puudel

Elokuun ensimmäisenä päivänä lähdimme minireissaajan ja ystäväni kanssa päiväretkelle Tallinnaan. Tallinna kuuluu ehdottomasti kesään ja olin jo vähän huolissani, että ehdinkö sinne ollenkaan tänä kesänä. Aikaa meillä oli hitusen päälle viisi tuntia, joka on aivan liian lyhyt aika Tallinnaan, mutta minireissaajan päivärytmille tämä reissu oli juuri optimaalinen. Lähdettiin aamukasin lautalla ja takaisin kotona oltiin jo puoli kuusi. 

Suunnitelmia yhden päivän reissulle oli TAAS liikaa. Olimme ajatelleet, että lähtisimme lounaalle Mustanmäen huudeille, mutta aikaa ei valitettavasti ollut. Päädyimme nimittäin vanhassakaupungissa niin kivaan kahvilaan, jossa istuimme tovin jos toisenkin. 

Kahvila Must Puudel löytyy kapealta mukulakivikadulta Tallinnan vanhastakaupungista. Olin merkannut tämän paikan muistiin jo monta monituista kertaa, mutta tällä kertaa päästiin paikanpäälle asti. Kahvila pääsi heti omiien suosikkikahviloiden joukkoon Tallinnassa (tähän asti yksi ehdoton suosikki on ollut muun muassa Nop)

Must Puudel on suosittu kahvila paikallisten joukossa. Turistejakin oli paikalla useampi, mutta keskellä tiistaipäivää kahvilassa oli muuten oikein rauhallista (vanhakaupunki muuten oli aivan tukossa turisteja). Kahvilan sisustus oli urbaanin rustiikkinen. Vähän sellainen hipsterimäinen mesta myös. Me istahdimme ihastuttavalle sisäpihalle nauttimaan pientä purtavaa, josta lopulta tulikin lounas, kun aikaa ei riittänyt varsinaiseen syömiseen. 

Must Puudelissa olisin voinut istua koko päivän kirjoittelemassa blogia tai tekemässä töitä. Muutamia töitä tekeviä paikallisia olikin paikalla. Listalta löytyi runsaasti muun muassa gluteenittomia ja kasvisruokavalioon sopivia tuotteita. Hinta-laatusuhde kahvilassa oli erinomainen. Oma herkullinen smoothiebowl maksoi 5€ ja K:n maukas avokadoleipä 6€. Kahvilasta löytyy syöttötuoleja, mutta siellä ei ole vaipanvaihtopistettä. Vaunuja saa vähän nostella, jos haluaa viedä ne sisäpihalle.

Kahvila Must Puudel
Müürivahe 20
Tallinnan vanhakaupunki

Ps. Tallinna on vaan niin ihana <3 Onneksi syksylle on tiedossa peräti kaksi reissua Tallinnaan. Silloin pääsee tutkailemaan lisää Tallinnan kivoja kahviloita ja ravintoloita.