Lattemamman kahvilat Espoossa ja Helsingissä

Kahvi & minä = Erottamaton kaksikko.
Kahvilat= Mukava viihdyke ja piristys arkeen.

Helsingin ja Espoon kahviloissa on tullut notkuttua jonkin verran äitiysloman aikana. Kahvi on itselle tärkeä osa elämää ja nautinto, josta en ole luopunut, vaikka kukkaron nyörejä on tullut kiristettyä paljon. Imettäminen on vaikuttanut myös siihen, miten paljon kahvia saa päivän aikana juoda. Olen juuri ja juuri pysynyt kohtuukäytön rajoissa.

DSC_3203.JPG

Käyn ulkona kahvilla ehkä kerran viikossa, joskus en sitäkään ja joskus muutamana päivänä viikossa. Riippuu ihan millaisia menoja viikkoon mahtuu. Usein vaunulenkeillä tulee ostettua kahvi ärrältä, jonka kahvipassilla joka kuudes kahvi on ilmainen. Noita ilmaisia kahveja on tullut tienattua..öh.. muutama. Otsikko voisi antaa ymmärtää, että pidän erikoiskahveista, mutta olen suodatinkahvin ystävä ja en edes muista, milloin olisi viimeksi juonut erikoiskahvia.

Olen ennenkin kirjoitellut suosikkikahviloistani Helsingissä. Valitettavasti noista suosikeista Cafe Kokko on mennyt jo ajat sitten kiinni. Mukana menossa kulkevat vauhtivankkurit ovat hiukan rajoittaneet kahvilavalikoimaani. Esteettömästä pääsystä kahvilaan on tullut merkityksellinen valintakriteeri kahviloiden suhteen. Pienempiin kahviloihin en ole edes lähtenyt sulloutumaan vaunujen kanssa. Joihinkin kahviloihin ei edes saa ottaa vaunuja sisään pienen kokonsa vuoksi (esim. Brooklyn cafe).

Helsingissä on kuitenkin paljon takuuvarmoja kahviloita, joihin voi mennä vaunujen kanssa. Näistä useammista löytyy myös kätevästi vaipanvaihtopiste tai kahvila sijaitsee kauppakeskuksessa, jossa on vaipanvaihtoon sopivat fasiliteetit. Usemmasta alla olevasta kahvilasta saa myös hyvää lounasta. Kahvilat eivät ole suosituimmuusjärjestyksessä.

1. Musiikkitalon kahvila

+ Aina tilaa

Musiikkitalon kahvilassa on paljon tilaa ja se on kätevä paikka treffata keskeisen sijaintinsa ansiosta.  Aamuisin tarjolla on puuroa. Kaffa Roasteryn kahvi maksaa 3,5€, joka on ehkä hiukan liian kallis omaan makuuni. Invavessasta löytyy vaipanvaihtopiste. Tunnelmaltaan Musiikkitalo ei nouse suosikeihin, mutta sinne mahtuu isokin määrä äitejä ja vauvoja juonimaan kuvioita ja seurustelemaan.

2. Cafe Köket

+ Leikkitila

Köket on tunnettu leikkitilastaan, jonka vuoksi moni äiti suuntaa sinne lapsiensa kanssa. Leikkihuone on muuttanut muotoaan muutamankin kerran tässä vuoden aikana ja mielestäni hiukan huonompaan suuntaan. Plussaa kuitenkin tilasta, miinusta sotkuisuudesta. Köketin aulassa on vaunuparkki, johon vaunut voi jättää. Vaunut voi kuitenkin ottaa sisään, kunhan ne eivät ole käytävällä. Tykkään Köketin tunnelmasta ja tilasta. Henkilökunta on ystävällistä ja palvelualtista.

IMG_20171031_144224.jpg

3. Sanomatalon Fazer

Sanomatalon Fazerilla olen käynyt useammin lounaalla kuin kahvila. Kalasoppa maksaa 8,5€ ja lasagnea saa kympillä. Täällä lounastavat työntekijät ja äidit vaunujen kanssa ovat sulassa sovussa. Sanomatalon aulan kahvila on eläväinen ja siellä tapahtuu koko ajan. Ihmisten vilinää on kiva seurata kahvikupposen tai lounaslasagnen äärellä. 

4. La Torrefazione, Kamppi

Korttelin La Torre on noussut vakkaritreffipaikaksi Kampissa. Syöttötuoleja on iso liuta, vaunuille on tilaa ja vaipanvaihtopiste lähellä. La Torren valikoima on monipuolinen ja lounaskin hyvä. Kahvikupponen ehkä hintsusti liian pieni (ei santsikuppia edes alennuksella) ja maksaa 2,9€. La Torresta löytyy usein paljon äitejä kahvittelemassa. La Torre on varma valinta, mitä tulee kahviloihin.

DSC_1950.JPG
DSC_1951.JPG

5. Muumikahvilat

Muumikahviloita löytyy ympäri keskustaa. Itse olen käynyt vain Mechelininkadun ja Fabianinkadun Muumikahviloissa, joissa on lapsille oma leikkinurkkaus. Tunnelma näissä kahviloissa on usein tosi rauhallinen. Muumikahviloiden sisustus on miellyttävä ja kahvin saa juoda rauhassa (ja kuumana), minireissaajan touhutessa leikkipisteellä.

6. Moko Market Cafe, Punavuori

Silloin tällöin on tullut kahviteltua Moko marketin kahvilassa Punavuoressa. Olen yhdistänyt Mokon yleensä vaunulenkkiin Kaivarissa. Vaunuilla pääsee helposti sisään. Valikoima on herkullinen ja paikka persoonallisempi kuin monet muut vaunuystävälliset kahvilat. Aamiaissetti irtoaa 12€:lla. Kahvittelun jälkeen voi ihastella kaupan tarjontaa.

7. Sis.Deli Weegee, Tapiola

Espoon kahviloista suosikkini. Hyvä lounas, paljon tilaa ja pulppuava tunnelma. Kahvi maksaa 2,5€ ja sisältää santsikupin. Espoon äitien takuuvarma valinta kahvitreffeille. Samalla voi piipahtaa katsomassa EMMA:n näyttelyn. Kahvilasta löytyy mikro, jossa voi käydä lämmittämässä ruokaa ja syöttötuoleja on aina vapaana.

IMG_20171101_130628.jpg

8. Kaisan kahvila, Tapiola

Kaisan kahvila kauppakeskus Ainoassa saa ehdottomasti pisteeni, koska kahvi&pulla-hintalaatusuhde on täydellinen. 3,7€:lla saat herkullisen kahviln ja pikkukorvarin. Kaisan kahvilan korvapuustit ovat niin herkullisia. Itse kahvilan tila ei ole niin viihtyisä, mutta toimii hyvin kuitenkin vaunujen kanssa.

IMG_20171025_093316.jpg

Näiden alla mainittujen lisäksi Cafe Picnic (esim. Forumissa), Espresso Houset (esim. Kamppi) ja useammat Robertsit (Citykäytävä) ovat käteviä paikkoja kahvitteluun vaunujen kanssa. Espoossa taas Iso Omenan MEET:n lukuisat kahvilat ovat käteviä paikkoja treffata. Moni suosii myös Kluuvinkadun Fazeria ja Stockan kahviloita, mutta näitä olen itse vältellyt. Jos haluaa käydä shoppailemassa lastentarvikkeita ja -vaatteita ja samalla hörpätä kahvit, niin Hakaniemen Ipanainen on hyvä paikka tämän yhdistämiseen. Ipanaisen toiminnalle muutenkin iso peukku!