Kupponen kuumaa merimaisemissa Espoossa

Viime viikonloppuna päästiin nauttimaan aurinkoisista talvikeleistä. Vihdoinkin! Kun vetelee Espoon rantaraittia päivittäin vaunuilla poikkeuksetta harmaassa säässä, niin meinaa välillä mielikin mennä harmaaksi. Viime viikonloppuna puolestaan naama loisti kuin Naantalin aurinko, kun vietettiin kaksi päivää ulkoillen ja auringosta nauttien. Olipa monet muutkin lähteneet viettämään talvipäiviä ulos, sillä Matinkylän rannassa oli porukkaa lähes ruuhkaksi asti. 

Meri on nykyisin mukavan lähellä kotia. Vaunulenkeillä tulee lähes aina kierrettyä jokin lenkki merenrannassa ja vielä kun lenkin saa yhdistettyä johonkin metsäpolkuun niin siinähän on jo täydellinen lenkki valmiina. Vesi on aina jollain tapaa rauhoittanut mieltäni ja usein saatan vaan pysähtyä haaveilemaan elämästä merenrantaan ja tuijottamaan merta. 

Viime syksynä suuntasin aurinkoisina päivinä kahville Cafe Merenneitoon Matinkylän rantaan. Kun lauantaina aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja kahvihammasta alkoi kolottaa kesken lenkin, päätin pistäytyä tutussa Cafe Merenneidossa nauttimassa kupposen kuumaa kahvia. Oli siellä muutama muukin jonottamassa korvapuustia ja kahvia. Minimimmikin oli hereillä, joten kuuma kahvi jäi tällä kertaa haaveeksi. 

Sain vasta vähän aikaa sitten tietää, että Nokkalan satamaan Matinkylän rannan toiselle laidalle on avautunut rantakahvila nimeltä Nokkalan Majakka. Tätähän oli päästävä heti testaamaan, joten sunnuntaina suuntasimme kävelylle Nuottaniemeen ja sieltä Nokkalan Majakalle. Puinen rakennus istuu kauniisti merimaisemaan. Sunnuntaina paikka oli kuitenkin aivan täpötäynnä, joten marssimme jään poikki merenneitoon kahville. Tällä kertaa sain nauttia kahvin kuumana ja vielä korvapuustin kera. 

Maanantaina halusin päästä näkemään Majakan sisältä. Vaunuilla ei kannata mennä sisälle, koska sisätilat ovat sen verran pienet. Minimimmi oli unten mailla, joten nappasin kopan mukaani. Vaunukopankin kanssa oli vähän haastavaa, sillä porukkaa oli liikenteessä maanantainakin. Nokkalan Majakka tarjoilee arkisin lounasta. Lounasvaihtoehdot eivät tällä kertaa houkutelleet. Sen sijaan katseeni osui kerrassaan herkullisen näköiseen lohileipään. Tuo lohileipä ansaitseekin kaikki ylisanat. Oli muuten paras lohileipä ikinä! Myös cappucino maistui erinomaisen hyvältä. 

Onpa kivaa, että Espoo on saanut tällaisen uuden merenrantakahvilan. Kesällä Nokkalan Majakan kattoterassilla tulee varmasti nautittua muutama virvoke merimaisemia ihastellessa.

Viime viikonlopun sää oli myös tavallaan pieni pilkahdus keväästä. Aurinko kutitteli lämpimästi poskipäitä ja linnut lauloivat. Sieltä se kevät pian tulee! :)