Aina yhtä ihana Tallinna

Jos minulle ehdotettaisiin extempore-retkeä Tallinnaan, niin kieltäytyisinkö? En varmasti, koskaan. Viime viikonloppuna pääsin ensimmäistä kertaa tänä vuonna Tallinnaan, joka on yksi suosikkikaupungeistani. Olen vieraillut tuossa Suomenlahden toisella puolella sijaitsevassa kauniissa kauni pungissa lähes 20 kertaa (tai enemmänkin) enkä ole koskaan pettynyt. Tallinna se vain toimii aina.

Viikonlopun Tallinnan reissu piti sisällään aika peruskauraa. Emme nähneet tällä(kään) kertaa uusia paikkoja. Mielessä kutitteli Lennusadam ja Kadriorgin vehreä puisto, mutta aika ei vain riittänyt. Joskus menemme kyllä Tallinnaan ihan koko viikonlopuksi.

Mihin se aika kului? Syömiseen, nautiskeluun ja kävelyyn tutuilla reiteillä vanhassakaupungissa ja Kalamajassa. Kun aikaa on yksi päivä ja aurinko paistaa (eikö Tallinnassa aina paista aurinko?), niin shoppailut ja sisätiloissa oleskelut saivat jäädä. Naureskelimme trubaduurille Kalamajassa, ihmettelimme romujen määrää paikallisilla markkinoilla, paahduimme La Tablan terassilla ja söimme mitä maukkaimman lounaan ravintola Pegasuksessa. Tällä kertaa yövyimme Nordic Hotel Forum- hotellissa Virua vastapäätä. Hotelli oli siisti ja viihtyisä. Luulenpa, että suosimme tuota hotellia myös jatkossa.

Ravintola Pegasus oli alunperin ajatuksissa illallispaikkana, mutta päädyimmekin sinne lounaalle. Palvelu oli ensiluokkaista ja ruoka miellytti kaikkia. Oma tofuannokseni upposi hetkessä mahaan ja Pegasuksen ylistetty leipä sai meiltäkin paljon kehuja. Ravintola oli kivan rouhea. Kaikinpuolin erittäin hyvä ravintola, jota ehdottomasti suosittelen testaamaan.

Illallista puolestaan nautittiin ravintola Saltissa. Tämä oli toinen vierailu tuossa suositussa kortteliravintolassa. Paikka oli puoli seitsemän aikaan melko tyhjä. Vain pari pöytää oli varattu, mikä teki ravintolasta rauhallisemman paikan nauttia ruoasta. Lista oli muuttunut viime käynnistä ja tällä kertaa jouduin oikeasti pitkään miettimään, mitä söisin. Lopulta päädyin mustekalaan, joka oli ihan hyvää, mutta annos oli aika tylsä. Pöytäseurueen muut jäsenet kommentoivat ruokaa sanoilla "ihan ok", mutta ei tulla tänne enää toiste. Salt oli ensimmäisellä kerralla paljon kivempi, mutta tämän toisen kokemuksen jälkeen, en palaa tuohon ravintolaan enää.

Ravintola Pegasus

Ravintola Pegasus

Maukas tofuannos

Maukas tofuannos

Pegasuksen herkullinen leipä

Pegasuksen herkullinen leipä

Monet googlettelevat Tallinnan matkavinkkejä löytääkseen jotain uutta. Teen sitä itsekin ravintoloiden ja nähtävyyksien osalta. Huomaan kuitenkin kerta toisensa jälkeen, miten aika ei riitä edes perushaahuiluun. Tallinnan TV-torni, museot (kuten Lennusadam) ja monet muut kohteet kyllä pysyvät siellä. Tallinna on erinomainen paikka nautiskeluun ennemmin kuin nähtävyyksien läpikäyntiin. Toisaalta haluan löytää kaupungista jotain uutta, mutta toisaalta minulle riittää vain, että pääsen haahuilemaan ympäri kaupunkia ja kokeilemaan jotakin uutta ravintolaa. Tämä onkin ehkä ainoa paikka maailmassa, jossa olen käynyt todella monta kertaa, mutta en voi sanoa tuntevani kaupunkia juuri lainkaan (ainakaan omasta mielestäni). Ehkä seuraavalla kerralla jo lähden tutkimaan Tallinnan lähiöitä ja fiilistelen jotain ihan täysin uutta.