Haussa Helsingin paras kiinalainen ravintola

Viime aikoina on ollut ihan käsittämätön hinku päästä Kiinaan. Haluaisin herkuttelemaan Chongqingiin tulista hot pottia. Mieluusti myös menisin testaamaan täysin uuden kiinalaiskaupungin katukeittiötä. Valitettavasti se ei ole tällä hetkellä mahdollista, joten kiinalaisia ruokaelämyksiä on haettava lähempää. Kotimme keittiössä valmistuu kiinalaistyyppistä herkkuruokaa viikoittain. Joskus on kuitenkin kiva mennä syömään kiinalaiseen ravintolaan, mutta mistä löytää hyvä kiinalainen ravintola Helsingissä? Mikä on paras? Itse nostan käden ylös ja tunnustan, että en ole tutustunut kovin moneen kiinalaiseen ravintolaan pääkaupunkiseudulla.

Siispä etsintäkuulutimme Helsingin parhaan kiinalaisen ravintolan. Perustimme kahden hengen testiryhmän ja päätimme ottaa selvää siitä, mikä on meidän mielestämme Helsingin paras kiinalainen ravintola. Katsotaan, mihin tulokseen päädymme vuoden 2016 aikana. Tavoitteena on testata 10 ravintolaa tänä vuonna. 

Olen käynyt siis vain parissa kiinalaisessa syömässä Helsingissä. Viimeisin taisi olla viime vappuna, jolloin kävimme Vallilan syömässä. Sen jälkeen kiinalainen ruoka on maistunut lähinnä Aasiassa ja esimerkiksi Sveitsissä, jossa annoksien hinta nostattaa vieläkin hien pintaan.

Ravintola Nanking

Aloitimme kiinalaisten ravintoloiden testaamisen viime lauantaina ravintola Nankingista (Kalevankatu 28). En ollut aiemmin ravintolasta kuullutkaan, mutta suositukset veivät meidän sinne. Lauantaina klo 18 aikaan ravintolassa oli melko hiljaista. Vain muutama pöytäseurue oli syömässä meidän lisäksi.

Iäkkäämpi herrasmies ohjasi meidät pöytään. Hän oli ilmeisesti myös paikan omistaja. Hänen käytöksensä oli suorasukaista, mutta ystävällistä. Tuli jopa vähän mieleen ravintoloiden palvelukokemukset Kiinassa. Pisteet täytyi antaa hänelle siitä, että hän uskalsi tulla vitsailemaan toisen testiryhmäläisen chilin ja soijan käytöstä.

Menusta löytyi tuttuja vaihtoehtoja. Päätimme ottaa Menu D:n, jossa oli alku- ja jälkiruoan lisäksi neljä pääruokaa. Pääruokina meillä oli katkarapuja, kanaa, nautaa ja possua, joista kahta jälkimmäistä toinen testiryhmäläinen kyllä maistoi, mutta ei voi arvostella sen enempää.

Alkuruoaksi meille tuli kevätkääryle erittäin hyvällä hapanimeläkastikkeella. Kevätkääryle maistui ihan hyvältä, mutta enää en muista siitä sen enempää. Pääruoista grillattu kana oli hyvää ja maistui hiukan sitruunalta. Katkaravut pähkinöiden ja kasvisten kanssa olivat ihan syötäviä, mutta liisterinen kastike vei annoksesta fiiliksen. Hapanimeläpossu oli toisen testiryhmäläisen mielestä maukasta. Kokonaisuudessaan pääruoista voisi sanoa, etteivät ne jääneet mieleen mitenkään. Yleensä kiinalaisessa ruoassa on kuitenkin makua, mutta nämä olivat kaikki melkein samaa sarjaa. Raaka-aineet vain vaihtelivat. Suomen kiinalaisissa ravintoloissa törmää myös tuohon "liisteriseen" kastikepohjaan, josta en oikein pidä. 

Jälkiruoaksi oli friteerattua banaania vaniljajäätelöllä. Tämä jälkiruoka oli oikein hyvä ja toimii aina. Hyvä jälkiruoka lisää aina pisteitä ravintolalle, vaikka itse pääruoka olisikin ollut vähän mitäänsanomaton. 

Maksoimme laskumme ja lähdimme kotiin. Nanking-ravintolaan en ehkä palaa. Ruoka ei ollut huonoa, vaan keskiverto kiinalaista. Maha tuli kuitenkin täyteen ja ravintola itsessään oli viihtyisä. Ravintolasta tuli mieleen Taipeissa nähdyt krääsämarkkinat, joilta pystyi ostamaan sisustustarvikkeita kiinalaisiin ravintoloihin.

Arvostelu

Ravintola Nanking
Osoite: Kalevankatu 28
Ruoka: 2,5/5
Hinta: Pääruoat n.15-25€
Menu D 19€/hlö
Tsingtao: 4,2€/pullo
Kokonaisarvio: 2,5/5
 

Tiedätkö hyvän kiinalaisen Helsingissä? Kerro kommenttiboksissa suosikkikiinalaisesi, niin me menemme testaamaan sen. Kuulemme mielellämme hyvistä kiinalaisravintoloista Helsingissä (ja Espoossa).

Vitsit, kun tekee mieli Kiinaan.