6.12.2017 - satavuotias Suomi

Tänään kaunis kotimaamme Suomi täyttää sata vuotta. Itsenäisyyspäivä on ollut juuri niin upea kuin syntymäpäivä vain voi olla. Olen monena vuonna ollut itsenäisyyspäivänä ulkomailla. Viime vuoden itsenäisyyspäivästä en muista yhtään mitään, mutta tämä satavuotis syntymäpäivä jää mieleen. Päivä on ollut tunnelmaltaan niin kiva.

Olen niin ylpeä urheasta ja rohkeasta kotimaastani, joka on kokenut sadan vuoden aikana niin paljon. Olen myös niin kiitollinen monesta asiasta, jotka kuvastavat Suomea. Näitä ovat muun muassa puhdas vesi, luonto, koulutus, tasa-arvo ja terveydenhuolto. Tänään olen erityisesti ajatellut, että onpa monta asiaa, josta voi olla kiitollinen. Kannattaa olla kiitollinen kaikesta siitä, mitä on saavuttanut ja mitä itsellä jo on. Se olkoon ajatelma tähän päivään.

Eilisiltana alkoi sataa lunta. Kävellessäni illalla kotiin, lumihiutaleet leijailivat taivaalta. Tuo lumisade oli ehkä kaunein näkemäni lumisade. Se oli juuri sellainen kuin tarinoissa ja elokuvissa. Sellainen, joka sopii juuri siihen hetkeen ja tunnelmaan.

Tänä aamuna puut olivat kauniissa lumipeitteessä. Päivän ensimmäinen ohjelmanumero oli suunnata Espoon rantaraitille ihastelemaan maisemia. Olipa siellä paljon väkeä ihastelemassa maisemia meidän kanssa. Maisema oli satumaisen kaunis. 

Päivän ohjelmaan kuului myös Tuomaan markkinat ja keskustan tunnelman fiilistely. Tuomaan markkinoillta oli väkeä, niin että glögi oli muutamalta pisteeltä väliaikaisesti loppunut. Kauppatorin lippuja oli ihastelemassa paljon väkeä. Keskustan kahviloissa keskustelu raikasi. Päivän tunnelma on ollut iloinen ja kiitollinen. 

Onnea 100-vuotias Suomi! Olet niin urhea, rohkea ja kunnianhimoinen maa! <3