Radisson Blu Plaza - vappulomalla Helsingissä

Viimeinen vuosi on muuttanut omia matkailutottumuksiani - ja mieltymyksiäni. Olen alkanut arvostamaan enemmän aikaa, jota erilaisilla matkoilla on käytettävissä erilainen määrä. Aika on kuitenkin aina rajallinen, joten haluan ottaa useimmiten siitä kaiken irti. Vappulomalla Helsingissä halusin ottaa irti kaiken siitä ajasta, mikä oli käytettävissä majoittuessamme Radisson Blu Plazassa. Ei kiirettä, ei hässäkkää. Vain hotellihuone ja me. Tällä minilomalla aika oli luksusta.

Saavuin Helsingin Mikonkadulla sijaitsevaan komeaan Radisson Blu Plazaan vappuaattona iltapäivällä. Matkatoveri oli vielä viheriöllä golffaamassa, joten päätin mennä rentoutumaan hotellille itsekseni. Olin aiemmin käynyt useaan kertaan Plazassa, mutta en vielä aiemmin ollut yöpynyt siellä. Silmäni ihastelivat hotellin useita pieniä yksityiskohtia, jotka loivat heti modernin ja viihtyisän ensivaikutelman. Tiesin jo huoneeseen kävellessä, että tulisimme viihtymään täällä. Radisson Blu Plaza tarjoaa tiettyä arvokkuutta ja laatua, joka on ehdottomasti sen valttikortti. Olin ennen Plazaa yöpynyt Tukholmassa Radissonissa ja saanut vaikutelman, että Radissonin valintaan ei voisi pettyä.

Huoneemme Excutive Business Class huone hätkähdytti heti huoneeseen saapuessa. Miten kaunis huone se olikaan. Huoneessa oli mukavasti tilantuntua ja sellainen ilmapiiri, joka henki kodikkuutta ja tyylikkyyttä samaan aikaan. Tarkasti harkittu sisustus miellytti heti silmää. Erityisen kaunis suomalainen design näkyi tässä huoneessa. Huoneessa oli kaunista, mutta ei liian prameaa. Muhkea sänky suorastaan kutsui päiväunille. Testasin heti huoneen kaikki mahdolliset valaistusvariaatiot, josta annan kyllä huoneelle plussaa. Matkatoveria odotellessa lukaisin lehtiä, ihastelin huoneen komeutta ja laitoin silmät kiinni.  En nukahtanut, vaan nautin siitä hiljaisuudesta ja rauhasta, mitä olin kaivannut. Pois pyyhkiytyi mielestä arjen kiireet ja sadat asiat, jotka olivat agendalla. Tunsin vajoavani nojatuolissa sellaiselle meditaatiomatkalle, joka toi aivan uudenlaista energiaa. Meidän tarkoitus oli viettää hemmotteluvappu, ja jo kymmenen minuutin hotelliloman jälkeen oli päässyt täysin rentoon fiilikseen. 

Hetken hengähdystuokion jälkeen päätin suunnata iltapäiväkahville Plaza Loungeen, jonne sisäänpääsy kuuluu Business Class ja Suite luokkien huonehintaan. Lounge oli kello viiden aikaan hyvin suosittu ja vapaita pöytiä ei ollut montakaan tarjolla. Klo 17 - 19 välisenä aikana tarjolla oli pikkupurtavaa ja virvokkeita. Vaikka säästelin nälkääni sushille, oli pakko testata pöydän herkullisen näköisiä antimia. Iltapäivälehteä lukiessani ja kahvia hörppiessäni myös matkatoverini tuli paikalla maha kurnien. Nautimme kaikessa rauhassa loungesta ennen kuin päätimme lähteä testaamaan huoneemme saunaa. 

Hauska yksityiskohta, TV kylpyhuoneessa

Hauska yksityiskohta, TV kylpyhuoneessa

O toimi saunamestarina ja napsautti saunan päälle. Löylyt olivat ylälauteilla oikein kosteat ja hyvät, mutta jalkoja paleli alalauteilla. Saunan löylyt ja lämpö eivät yltäneet tasaisesti alalauteille saakka, mutta saimme kuitenkin saunottua sekä illalla että aamulla. Saunan jälkeen nautimme vappudinnerin huoneessamme. Olin käynyt hakemassa meille sushia, joka upposi molempien vatsoihin hyvin nopeasti. Huoneessa ollut Moet-shamppanjapullo muistutti meitä myös siitä, että nythän oli myös vappu. Juhlava vappufiilis vaihtui tänä vuonna rentoon ja nautinnolliseen vappufiilikseen, joka koostui pienistä jutuista. Huoneessamme meitä valmiiksi olleet mansikat olivat pisteen iin päälle. 

Illalla käväisimme ihmettelemässä Helsingin vappukarkeloita ennen kuin palasimme hyvissä ajoin makoisille yöunille. Vaikka Plaza sijaitsee Rautatientorin kupeessa, eivät kadun äänet kantautuneet kuudenteen kerrokseen saakka. Pääni oli myös niin syvällä tyynyjen seassa, että korvatulppia ei olisi muutenkaan tarvittu. Sängyssä ollut peitto ja tyynyt tarjosivat maistuvat yöunet. Mahdollisuus olisi ollut myös valita itselle sopiva tyyny ja peitto Blu Dreams-valikoimasta. Tähän ei kuitenkaan ollut tarvetta. 

Makoisien yöunien jälkeen vietimme kiireetöntä aamua BBC Newsiä katsellen. Television äänet kuuluivat hiukan huonosti eikä ihan tajuttu, olisiko kaiuttimia saanut vielä jostain kovemmalle. Aamun kohokohta oli ehdottomasti Radisson Blu Super Breakfast, joka toimi samalla meidän vappubrunssina. Olin kuullut tästä aamiaisesta niin paljon hyvää, että odotukseni olivat hyvin korkealla. Super Breakfast maksaa muutoin 25 euroa, joka ei ole ollenkaan paha hinta näin runsaasta buffetaamiaisesta. Valikoima oli tosiaan todella kattava ja valinnanvaikeus iski, kun yritin miettiä, mitä kaikkea mahaani mahtuisi. Aamiaisbuffetin sisustus toi aamiaiskokemukseen kivaa piristystä. Vaikka mahani kurni aamulla, niin tällä kertaa valittetavasti maha tuli aivan liian nopeasti täyteen. Suositukseni aamiaisella menevät tilattaville munakkaille ja pannukakuillle. Hiukan jouduin moittimaan palvelun tasoa, sillä santsikuppia kahvia ei saatu pyynnöstä huolimatta pöytään.

Tarjolla oli myös gluteenittomia vaihtoehtoja

Tarjolla oli myös gluteenittomia vaihtoehtoja

Ennen aurinkoiseen ulkoilmaan suuntaamista, sulattelimme vielä täyttä mahaa ja kävimme aamusaunassa. Raikkaana, levänneenä ja täysin rentoutuneena olin hyvin iloinen, että vappulomamme oli näin rauhallinen ja onnistunut. Radisson Blu Plaza on tyylikäs hotelli, joka kuitenkin tarjoaa mutkattomia hotellielämyksiä ripauksella juurikin sitä luksusta. Minulle luksusta oli tänä vappuna kiireettömyys, pienet yksityiskohdat, hyvät unet ja ennen kaikkea se aika, josta nautin täysillä matkatoverini kanssa. Vappuloma Helsingissä: 5/5.

* Majoitus yhteistyössä Radisson Blu Plazan kanssa. Mielipiteet ovat omiani.