Clarion Hotel Helsinki

Jos jonkun hotellin valmistumista on odotettu kuin kuuta nousevaa, niin viime viikolla avautunutta Clarion Hotel Helsinkiä. Tuo Jätkäsaaressa sijaitseva uusi maamerkki on näkynyt ja kuulunut mediassa aina sen suunnittelusta, suureellisesta rekrykampanjasta avajaispäivään saakka. Vuonna 2015 HS:n jutussa hotelli rakennuttaja Arthur Buckhart sanoi, että hotelli avautuu 17. lokakuuta 2016. Ja niinhän se teki! Hotelli avasi ovensa sovitun päivän mukaisesti, mutta kannattiko? Ehkä, ehkä ei.

Kaiken jännityksen äärellä, "viimeisellä" raskausviikolla päätin, että haluan vielä lähteä viettämään omaa laatuaikaa hotellilomalle Helsinkiin. Joku voisi sanoa tätä babymooniksi. Minä kutsuin tätä matkabloggaajan viimeiseksi minilomaksi ennen äiti-tittelin saavuttamista. 

Alkuviikosta saavuin sateiseen ja tuuliseen Helsinkiin. Astuessani hotellin aulaan odotin, että minut täyttäisi tervetullut lämpö. Vaikka aulassa olikin viileää, niin respan lämmin ja erittäin ystävällinen palvelu toivotti minut viimeistään tervetulleeksi. Asia, johon kiinnitin huomiota oli, että itse respan kyltti puuttui ja muutenkin "respa" tarkoitti muutamaa pelkistettyä valkoista pöytää, joiden takana henkilökunta heilui. En tiedä, mikä tarkoitusperä tällä on, mutta itse ajattelin tätä ekana vain konferenssien vastaanottopisteeksi. Päivän aikana oli ollut menossa useampi konferenssi, joten aulassa riitti kuhinaa. Aula oli kaunis, avara ja tyylikäs.

Deluxe-huone

Sain kulmahuoneen 4. kerroksesta. Tämä huone oli deluxe-huone, jossa riitti kyllä hyvin tilaa yhdelle (kahdelle) ihmiselle. Näkymät huoneesta olivat merelle moneen eri suuntaan. Ensitunnelma huoneesta oli oikein positiivinen ja huone ei jättänyt kylmäksi. Kaikki oli pelkistetyn kaunista, mutta ei kuitenkaan mitään prameaa. Mieleeni tuli vähän kotoinen Sokos-hotelli. 

Ainoa korvia kovisteleva ääni oli ilmastoinnin hurina, jonka naksautin heti pois päältä. Huoneilma oli todella kuiva jo muutenkin. Kylppärissä huomioni kiinnittyi, ettei siellä ollut naulakkoa märälle pyyhkeelle. Yksi huono puoli oli myös jumittava telkkari. Jos halusi vaihtaa kanavaa, meni koko telkkari useaan kertaan pimeäksi. Pikkujuttuja, jotka jäivät kuitenkin häiritsemään.

Hotellin sänky monella muhkealla tyynyllä suorastaan kutsui lepäämään. Sammaleenvihreästä väristä sisustuksessa syttynyt, mutta se oli vain pieni yksityiskohta. Sängyllä odotteli kylpytakki ja tossut. Heitin tossut jalkaan ja köllähdin hetkeksi pitkäkseni lueskelemaan. Kovin pitkään en malttanut kuitenkaan levätä, sillä utelias mieleni halusi lähteä katsomaan, millainen on 16.kerroksen paljon hehkutettu olohuone Sky Room ja kattouima-allas. Kylpytakki jäi tällä kertaa huoneeseen, sillä sitkeähkö flunssa esti uima-altaan ja saunan testaamisen.

Sky Room 

Sky Room oli kahdeksan maissa illalla tupaten täynnä väkeä. Väki kuitenkin vaihtui koko ajan, joten pöytiä vapautui tasaiseen tahtiin. Tämänkaltaisessa ravintolassa tulisi ilta-aikaan ehdottomasti olla pöytiintarjoilu, sillä tiskille jonottaminen oli sekavaa puuhaa eikä henkilökunta itsekään muistanut, ketä oli palveltu ja ketä ei. 

Halusin nauttia hyvän mocktailin, joten annoin baarimikolle vapaat kädet loihtia minulle kirpsakan ja raikkaan drinkin. Mocktail oli erinomainen ja varmasti yksi parhaista alkoholittomista drinkeistä, jota olen juonut. Hinta 4,20€ tipautti leukani tiskiin. Eihän tuolla hinnalla saa edes tuoremehua ravintolasta? 

Sky Room on tunnelmallinen illanviettopaikka. Näkymät merelle ilta-aikaan avaavat Helsingin kauneutta uudesta perspektiivistä. Paikka huokuu ihan ison kaupungin meininkiä. Näköalan takia tänne todellakin kannattaa tulla. Sky Room on varmasti kiva aloittelupaikka illalle, mutta ihan keskustassahan tämä ei ole. Ratikalla pääsee kyllä oven eteen, mutta riittääkö se tuomaan tarpeeksi väkeä tänne?

Ennen paluuta huoneeseen kävin katsomassa, millainen uima-allas oli ilta-aikaan. Yllätykseksi allas oli aivan täynnä väkeä, joten jätin kuvaamisen ja päätin lähteä suoraan pehmeiden lakanoiden väliin koisimaan.

Nukuttiko?

Pehmeä ja iso sänky vain itselle oli luksusta. Laitoin silmät kiinni, mutta uni ei tullut. Kuulin ääniä kaikkialta ja olin varma, että yksi äänistä oli poraamisen ääni. Aamukuudelta minut herätti palohälytys, joka sai välittömästi jalkeille. Ensin ajattelin, että aiheeton tämä on enkä lähde minnekään, mutta heitin kuitenkin vaatteet niskaan. Hissille menevät ovet olivat suljettu ja paloauton ääni kuului jo läheltä. Hätäpoistumistie, joka oli rappukäytävä, johdatti portaita alas, mutta ykköskerrokseen päästyäni minua tervehti työmiehet, jotka olivat tukkineet ulospääsyn. Aiheeton se palohälytys lopulta siis oli. Olin kuitenkin jo hereillä, joten painelin suoraan aamiaiselle klo 6.30.

Aamiainen 

Aamiainen oli juuri saatu katettua, kun menin Kitchen and Table-ravintolaan. Tarjolla oli luettavaksi päivän HBL ja eiliset iltapäivälehdet. Aamiaisen tarjonta oli hyvin perus ja taas tuli mieleen tuo tuttu Sokos-hotelli etenkin Suomenlahden toiselta puolelta. 

Esillepanosta on pakko antaa palautetta. Hedelmät, vihannekset ja tarjottavat oli järjestetty epäloogisesti. Lämpimät ruoat olivat kivasti esillä, mutta koko ravintolasta ei löytynyt esimerkiksi kuin yksi ketsuppipullo. Omelettien paistaja odotteli asiakkaita, mutta missään ei mainostettu, että tällainen palvelu olisi aamiaisella tarjolla. Painelin vahingossa gluteenittomaan pöytään ottamaan leipää, sillä se oli aivan tavallisten leipien vieressä. Koko aamiainen vaikutti vähän hutaistulta. Ravintolassa oli myös jäätävän kylmä aamulla, joten söin aamiaisen nopeasti ja painelin takaisin pehkuihin. 

Loppufiilikset 

Viihdyin itse hotellihuoneessa erinomaisesti ja se oli viihtyisä. Rentoutumaan minä tänne lähdinkin, joten siinä mielessä hotelli tarjosi, mitä pitikin. Näkymät hotellihuoneesta hyiselle merelle olivat myös kivat. Vaikka yöunet olivatkin kehnot, niin teki tämä hotellilomaa terää.

Keskeneräisyys, kuten tyhjät pahvilaatikot ja joka puolella vastaantulevat raksamiehet, näkyy hotellissa vielä selvästi. En antanut tämän häiritä, mutta parantamiseen varaa hotellilla on vielä. Hotelli haluttiin avata aikataulun puitteissa, joten pienet keskeneräisyydet korjataan varmasti vielä ja nopeastikin (ainakin toivon mukaan). Jos hotelli kärsiikin pienestä keskeneräisyydestä vielä, niin ainakin hotellin henkilökunnan palvelualttius ja ystävällisyys saa pisteet kotiin. 

Mietin, mikä minua tässä paikassa jäi häiritsemään. Nopeasti tulin johtopäätökseen, että eihän tämä mikään luksustason hotelli ole, vaan ihan tavallinen Skandinaavinen hotelli, jolla nyt on vain kattouima-allas ja skybar. Sijainti Jätkäsaaressa on hyvä risteilymatkustajia ajatellen ja uskon, että tämä hotelli toimii oikein hyvin konferenssihotellina. Muutoin, en keksi, miksi majoittuisin Clarionissa uudestaan. Sellainen kiva jälkikutina jäi puuttumaan. Drinkeille tulen varmasti menemään Sky Roomiin toistekin. 

Arvio hotellista: 3,5/5

Hotellista kirjoitettuja muita arvosteluita:

Siveltimellä-blogi: KAUPUNKILAISTEN UUSI OLOHUONE - TÄLLÄINEN ON UUSI CLARION HELSINKI HOTELLI
Matkakuume.net: Minilomalla Clarion Helsingissä - mitä hypen jälkeen?

*Majoituin Clarioniin Matkamessuilta saamallani lahjakortilla*