Huanglongxi

Chengdun lähellä, reilun tunnin bussimatkan päässä sijaitsee historiallinen kaupunki nimeltä Huanglongxi. Paikka on saanut nimensä Huanglong joen mukaan. Kävimme uudenvuodenaattona päiväretkellä siellä ja tykkäsimme kyllä kovasti. Off-seasonin aikana paikka oli oikein miellyttävä, sillä turisteja oli vain kourallinen (huom. Kiinan kourallinen) ja kaikkialla oli hiljaista. Éniten ehkä otti pattiin ne korvanpuhdistusta ja hierontaa tarjoavat naiset, joista ei meinannut päästä kirveelläkään eroon. HS kirjoitti muuten näistä hierojista alkuvuodesta. Pirun sitkeitä naisia.

Kaupunki oli ihanan seesteinen. Rauhallinen tunnelma näkyi kaikkialla. Kävelimme hiljaisilla pikkukujilla, ihmettelimme kuivunutta jokea ja istahdimme kerran jos toisenkin ihmettelemään vaan elämää. Kaupunki on yli 1700 vuotta vanha. Rakennukset ovat Qing dynastyn tyylin mukaisia. Kaupunkia on restauroitu useaan otteeseen vuosien varella, mutta kaupungin tunnelmassa huokuu vanhan Kiinan tunnelma.

Juuri tämmöisistä Kiinan kaupungeista mä pidän. Isojen kaupunkien hulinaa on mukavaa ihmetellä päivästä toiseen, mutta kyllä Chengusta oli kiva päästä hetkeksi pois nauttimaan pikkukaupungin tunnelmasta. Täällä kaikki oli jotenkin niin...rauhoittavaa! Huanglongxi oli erinomainen kohde viettää vuoden 2014 viimeinen päivä.

Turistikojuja ja ruokaa kaupungista riittää moneen lähtöön. Me otimme lounaaksi katuruokaa ja suussa sulava chilitofu kirvoittaa vieläkin veden kielelle. Kaupungin vieressä on useita mansikkatiloja, joten tuoreita mansikoita sai ostaa hyvin suopeaan hintaan. Valitettavasti maku ei ollut kovin makea.

Näin pääset:

Näin pääset:

Xinnanmenin bussiasemalta menee suoraan bussi Huanglonxin bussiasemalle, josta matkaa kaupunkiin n.500m.

Bussi maksaa 14RMB, paluu 10,5RMB.

Bussiliput ostetaan bussiasemalta etukäteen

Aikaa kaupungissa vierähtää fiiliksen mukaan. Sanoisin, että 3-4 on ihan riittämiin. Jos haluaa syödä kunnolla ravintolassa, niin kannattaa varata aikaa enemmän.

Huomaattehan muuten blogin uuden osoitteen: www.hugepassionforlife.com

Jos luette blogia Bloggerin kautta, niin kannattaa päivittää uusi osoite Bloggerin lukulistalle. Uusi sivusto on vielä väkertämisen alla ja odottaa sitä, että tämä rouva löytäisi ajan viimeistellä ja julkaista uudet blogisivut ensi viikolla. Stay tuned!