Pääsiäisloma Mallorcalla

Vietimme pääsiäisen tänä vuonna Mallorcan saarella. Siinä missä Gran Canaria oli itselleni ihan uusi tuttavuus, niin sitä oli myös tämä tunnettu lomailusaari. Huhtikuussa alkaa vasta Mallorcan lomasesonki ja kauden alku oli aivan mahtavaa aikaa aktiivilomailla siellä. Mallorca oli niin positiivinen yllätys, että voin varmaksi sanoa, että tälle saarelle teemme tulevaisuudessakin aktiivi-ja perhelomareissuja.

Kohde

Vietimme viikon Alcudiassa, joka on tunnettu pitkistä hiekkarannoistaan. Tällä reissulla ei vuokrattu autoa eikä tarkoitus ollut kiertää koko saarta, joten Alcudia toimi loistavasti kohteena. Juosten ja pyörällä pääsi näkemään lähiseutuja. Alcudian rannat ovat kauniit ja tähän aikaan vuodesta todella rauhalliset. Merivesi on viileää ja samoin lämmitettyjen uima-altaiden vesi saattaa tuntua vielä arkajaloille liian kylmältä säätä. Sää oli viikon aikana vaihtelevaa, pari päivää satoi ja sitten paistoi. Lämpötila oli 15 - 21’c välillä.

En kaivannut kohteelta mitään lisää, joten ehdottomasti lomailen täällä toistekin, mutta en ihan ydinsesongin aikaan. Alcudialla on myös kaunis vanhakaupunki, joka kannattaa käydä kävelemässä läpi.

Majoitus

Lapsen kanssa Tjäreborgin Sunwing-hotelli oli ehdottomasti napakymppi majapaikkana. Tämä oli toinen kerta, kun majoitumme Sunwing-hotellissa ja vaikka olen matkailuidentiteeltäni ollut “pakettilomia vastaan”, on pakko myöntää, että jos lähden lasten kanssa reissuun, niin Sunwing on varma valinta. Sunwing-hotelleissa riittää ohjelmaa lapsille viitenä päivänä viikossa. Lomaviikon hinta oli myös hyvin halpa. 950 euroa kahdelta aikuiselta ja lapselta ei ollut paha. Aikuisille järjestettiin erilaisia jumppa- ja joogantunteja ja parhaimmilaan kävin ensin juoksemassa ja sitten vielä jumpassa ja välillä jopa kahdessa jumpassa per päivä.

Tykkäsin myös siitä, että pyörävuokraamo löytyi hotellista ja siellä palvelu oli joustavaa ja hyvää. Pidensimme lopulta lennosta pyörän vuokrausta, koska olin niin hullaantunut pyöräilyyn, että halusin pyöräillä lisää. Seuraavalla kerralla haluan pyöräillä niin paljon kuin vaan takamus ja reidet kestävät.

Aktiivilomailua

Tämän loman tarkoitus ei ollut alunperinkään rantalomailu tai joutenolo, vaan tarkoitus oli urheilla ja liikkua mahdollisimman paljon. Arjessa on niin haastavaa saada lisättyä treenin määrää. Tällä lomalla liikuin lähes 20 tuntia, joten mukavasti onnistuin lisäämään treenitunteja verrattuna arkeen. Silti ehdin levätä, nukkua päiviäunia, leikkiä lapsen kanssa ja lukea kaksi kirjaa. Miten viikkoon voi mahduttaa näin paljon kaikkea?

Alcudian läheltä löytyy mukavia patikointi (itselleni juoksu)reittejä. Talaia d’Alcudian kukkula oli aivan ihastuttava paikka ja kävin siellä pari kertaa juoksemassa 20- 25 kilometrin lenkin. Talaian kukkulan huipulla oli hauska vuohi, joka halusi poseerata kuvissa ja mielellään olisi popsinut retkeilijöiden kaikki eväät. Tuolta seudulta löytyy myös mukava ja rauhallinen rantapaikka Coll Baix, jonne voi tehdä päiväretken vaikka fillareilla. Toinen helposti saavutettava patikointi- ja juoksukohde on Puig de Sant Marti, ihan Alcudian lähellä.

Sitten se pyöräily. Itse en ehtinyt pyöräillä kuuluisaa Cap De Formentor- reittiä eli niemimaan kärkeen ihastelemaan majakkaa. Alue on tosi suosittu myös autoilijoiden keskuudessa, joten tänne kannattaa lähteä pyöräilemään aikaisin aamulla. Alcudiasta menopaluumatka on noin 60 kilometriä. Itse suuntasin Alcudiasta toiseen suuntaan ja pyöräilin Betlemiin. Betlemista lähtee paljon myös mukavia patikointipolkuja ja tuolla näkyi myös paljon juoksijoita. Alcudiasta yksi suosittu pyöräilyreitti on myös pyöräillä Artan kylään ja takaisin.

Pyöräily tuntuu olevan todella suosittua ja pyöräilylomalla tuntui olevan 80% lomailijoista. Haastavia pyöräilyreittejä riittää viikon jokaiselle päivälle. Nousumetrejä ja kilometriä kertyy helposti. Tuntui hauskalta, kun 60 kilometriä tuntui lopulta pikkulenkiltä. Harmittelin, kun en itse ehtinyt pyöräilemään enempää.

Mitä kaipasin?

En mitää. Tämä loma oli erityisesti Kanarian “epäonnistuneen” loman jälkeen aivan ihana ja tekisi mieli hehkuttaa jokaista hetkeä tuolla lomalla. Ihan mahtava reissu! Seuraavalla kerralla kuitenkin haluan nähdä myös Palman kaupungin ja paljon muitakin paikkoja saarella. Tätä varten pitää vuokrata auto ja ehkä myös päättää, että ihan niin paljon ei sitten ehdi urheilla.

Aktiivilomailuun Mallorca on kyllä ihan paras kohde! Jatkoon!