Lapsiperheen talviloma Teneriffalla

Viime talven Teneriffan loma oli ensimmäinen ulkomaanreissu parin vuoden tauon jälkeen. Korona-aikana olimme pysyneet kotimaassa ja reissanneet kotimaata ristiin rastiin. Tämä reissu tuntui niin kutkuttavalta. Ja voi sitä tunnetta, kun pääsimme lähtemään lopulta matkaan! Matkustamista oli ollut niin kova ikävä ja erityisesti oli ihanaa odottaa matkan tulemista.

Tämä matka toi muutenkin mieleen muistoja vuosien takaa. Otimme pakettimatkan, joita on tullut tehtyä hyvin vähän. Varasimme matkan todella hyvissä ajoin, vaikka ei ollut tietoa, mikä koronatilanne tulisi olemaan puolen vuoden päästä. Lomia on tullut varattua ja tehtyä paljon lyhyemmällä aikajänteellä viime vuosina ja nyt olimme puoli vuotta aikaisemmin varaamassa matkaa. Lisäksi ennen oli aivan hullaannuttava tunne odottaa tulevaa matkaa ja fiilistellä sitä. Tätä Teneriffan lomaa odottaessa tuli pitkästä aikaa tällainen kutkuttava odottamisen tunne.

Lomakohde

Vietimme viikon Costa Adejessa. Hotelliksi valikoitui Tjäreborgin Sunwing Fañabé beach- hotelli. Olin luvannut lapsille, että kun korona hellittää, niin sitten lähdetään oikein kunnon lapsiperhelomalle. Tällainen lapsiperhehotelli oli itselleni täysin uusi tuttavuus ja olin aika kauhuissani, että miten minä itse mahdun tähän konseptiin. Mahduin ja sopeuduin hyvin, vähän liiankin hyvin. :D

Hotelli ja sen palvelut olivat erinomaiset. Halusin myös ensimmäistä kertaa ottaa ilon irti hotellin tarjoamista liikuntapalveluista. Aamujoogaa kattoterassilla, salitreeniä ja erilaisia jumppia. Kaikki tänne kiitos! Olin suunnitellut monenlaisia polkujuoksulenkkejä viikon ajalle, mutta lopulta tein vain yhden pitkän juoksulenkin. Keho kaipasi lepoa ja taukoa juoksusta.

Costa Adejen palvelut olivat meille juuri sopivat. Ravintoloista suurin osa oli auki korona-aikana, mutta paikka ei ollut niin ylikansoitettu kuin Playa des Americas. Meressä käytiin uimassa vain kerran, mutta rannalla useampaankin kertaan leikkimässä.

Costa Adejesta vinkkinä juoksulenkkikohteeksi on La Galetan jälkeen tuleva rosoinen ja kallioinen puisto La Cuevasta Los Morteroksen rannalle. Täällä rantapromenadi muuttuu kiviseksi ja kallioiseksi pätkäksi, jota oli nautinnollista juosta.

Tekemistä Teneriffalla

Päiväretki Teiden kansallispuistoon

Meillä oli auto käytössä koko viikon, joten teimme pari pidempää päiväretkeä koko perheen voimin. Teiden kansallispuisto on Teneriffaalla ihan ehdoton vierailukohde. Teiden huipulle olin kytännyt huiputuslupaa ja hissilippuja, mutta sitten selvisi, ettei hissiin ole alle 3-vuotiaalla mitään asiaa ja huiputukset jäivät seuraavaan kertaan.

Sen sijaan kävin sitten lasten kanssa kävelemässä tunnetun Roques de Garcían ympärysreitin, joka on 3,5 kilometrin mittainen ja reitiltä on hienot maisemat Teiden suuntaan. Reitti on maastoltaan aika helppo ja lasten kanssa juuri sopivan mittainen. Maisemat ovat karun kauniit ja ihastuttavat.

Päiväretki Anagan luonnonpuistoon

Toisen päiväretken teimme Anagan luonnonpuistoon, jossa en ollut aiemmin käynyt. Saaren koillisosassa sijaitseva luonnonpuisto on niin upean vehreä ja vihreä. Sää juuri tuolla saaren nurkassa vähän sateinen, joten mitään pidempää patikointiretkeä ei tuolla tehty vaan pysähtelimme autolla useampaan kertaan ihastelemaan maisemia. Lisäksi kävimme lounaalla Tagananan kylässä. Luonnonpuistossa on melkoisia serpentiiniteitä ja välillä jo pelkkä autossa istuminen hirvitti. Anagan luonnonpuistossa on paljon patikointi- ja juoksureittejä ja tänne haluan ehdottomasti palata joskus uudelleen.

Fiilikset

Teneriffa on aivan mahtava lomasaari. Viikon loma tuntui paljon pidemmältä ja saimme kukin tehdä paljon mieluisia juttuja. Tämä oli ensimmäinen ulkomaanlomamme nelihenkisenä perheenä. Kaikki muut perhelomat on vietetty Lapissa ja pakko myöntää, että oli tosi outoa olla jossain muualla lomailemassa kuin Lapissa.