Retkeilijämimmin kesäkatsaus

Hei kesä 2020! Oletpa ollut antoisa tähän asti. Siinä missä blogi on pitänyt hiljaiseloa, olen itse vipeltänyt menemään pitkin metsiä ja retkeilyreittejä. Sitten kun maltan istahtaa koneen ääreen enkä väsyneenä äitinä nukahda ennen tarinointia, saatte kuulla meidän seikkailuista lisää.

Keväällä perheeseen syntyi pieni seikkailijatar, joka teki ensimmäiset retkensä metsään viikon iässä. Siitä lähtien olemme retkeilleet koko perheen voimin monissa eri retkeilykohteissa. Parhaat mikroseikkailut on tehty lähimetsässä, jossa esikoinen osaa jo johdattaa meidät reitin alusta loppuun.

Vieläkin ihmettelen, että nyt mulla on kaksi lasta. Olen elänyt sellaisessa onnenhuuruisessa vauvakuplassa, joka nostattaa kyyneleet silmiin ja tuntuu rakkauskuplina vatsassa. Nukkunut olen vähän. Hyvin vähän. Mutta kesällä sitä jotenkin jaksaa porskuttaa. Parhaimmat yöunet olen nukkunut teltassa Liesjärven kansallispuistossa. Miniseikkailijatar nukkui tuolloin ensimmäisen yönsä teltassa (6 viikon ikäisenä).

Korona on muuttanut ajatuksia matkailusta, mutta ei ole vienyt matkakuumetta. Niin kuin kaikki muutkin, niin mekin panostamme kotimaanmatkailuun tänä kesänä. Yksi pidempi pätkä on vietetty Saimaan maisemia ihastellen. Vaikka mieli tekisi kauemmaksi ja ulkomaille, niin Pohjois-Norjaan ei silti lähdetä. Päiväristeily Riikaan kuuluu meidänkin ohjelmistoon. Juniori pääsee ensimmäiselle ulkomaanmatkalle laivalla niin kuin isosiskokin.

Aikaa on vietetty paljon missäs muuallakaan kuin kesämökillä kesän aikana. Elämä siellä tuntuu niin kotoisalta. Vihdoinkin on sellainen kesä, että mökillä malttaa ollakin. Aiempina kesinä kesälomasta on puolet mennyt ulkomaanreissuihin.

Kesän pääaktiviteetit ovat olleet pyöräily, juoksu ja retkeily. Puumalan 60km saaristoreitti pyörällä oli aivan ihana. Samoin kävely- ja juoksulenkit Punkaharjulla. Juoksu on tuntunut hyvältä nopeasti synnytyksen jälkeen ja olen vetänyt useampia yli kympin lenkkejä. Järki kuitenkin sanoo, että pitäisi malttaa juosta rauhallisemmin vielä.

Päiväretkellä Fiskarsissa

Seuraavaksi suuntaamme kohti Pohjoista. Ehkä hiukan mietityttää, miten vaellushommat sujuvat meidän 12 viikkoisen kanssa, mutta pian se nähdään.

Jos haluat seurata meidän reissua ja sua kiinnostaa, miten vauvan kanssa vaellus sujuu, niin ota seurantaan @jennaasi Instagramissa.

Ihanaa kesää kaikille! <3