Ruokahaaste – Mikä maistuu matkalla? Entä kotona?

Matkabloggaajien keskuudessa on pyörinyt hetken aikaa maukas haaste, nimittäin ruokahaaste. Veeran, Sofian ja Lenan herkulliset postaukset luettuani päätin itsekin osallistua tähän. Haastetta en itsekään heitä eteenpäin vaan siihen saavat tarttua kaikki halukkaat.

Tässä siis omia ruokailutottumuksiani niin maailmalla kuin kotipuolessa nautittuna.

1. Mikä on lempiruokalajisi?

Tämä on aina ollut vaikea kysymys. Pitääkö mainita jokin tietty ruokalaji? Voin vain todeta, että rakastan aasialaista (tulista) ruokaa. Omiin suosikkiruokiini kuuluvat nuo ihastuttavat ja herkulliset dumplingsit, joihin ihastuin tulisesti Kiinan reissulla 2012. Myös sushi, nuudelikeitot ja tuliset wokit maistuvat aina! Kotipuolessa suosikkini on salaatti. Sen rouskuttamiseen ei voi kyllästyä. Iskän savustamat savumuikkuset ansaitsevat TOP 1-paikan.

DSC_0501.JPG
DSC_0934.JPG
IMG_20140826_163557.jpg
20140809_195548.jpg

2. Miten hoidat yleensä ruokailut matkustaessasi - tyyppailetko ravintoloita, etsitkö street food-kojuja vai kokkailetko mieluiten ihan itse?

Street food ja paikalliset herkut maistuvat aina ulkomailla reissatessa. Katuruoan syöminen kuuluu matkailuun ja sen tuomiin huippuelämyksiin. Ehkä siksi rakastankin Aasiassa reissaamista (halvalla paljon hyvää). Ulkomailla usein tulee reissattua suht niukalla budjetilla, joten aamupala ostetaan kaupasta (jollei kuulu hotellin hintaan) ja korkeintaan keskihintaisissa ravintoloissa tulee useimmiten syötyä. Itse en kokkaa ulkomailla. En ole mikään ruokahifistelijä, mutta haluan reissuilla käydä syömässä aina jossain siistissä ja erilaisessa ravintolassa. 

IMG-20130725-WA0029.jpg
2012-09-28-978.jpg

3. Oletko jossain matkakohteessasi joutunut pettymään safkoihin?

Hmm...

Ei tule mitään tiettyä maata tai kohdetta mieleen. Ehkä Egyptistä on jääny vähän huonot muistot ruoasta. Joitain yksittäisiä kamaluuksia on tullut syötyä Kroatiassa, Slovakiassa ja Tsekeissä. Sanotaan myös, että aika kultaa muistot. Tosin Japanissa natto oli jotain niin K-A-M-A-L-A-A!

4. Alkupala, jälkkäri vai pääruoka?

Alkuruoka on lähes aina paras annos, joka tulee syötyä ravintolassa. Alkuruoka nostattaa ruokahalua ja maistuu yleensä parhaimmalta. Harvemmin tulee tilattua jälkkäriä, jollei se ole jäätelöä.

Pääruokiin pettyy turhan usein.

20140606_182552.jpg

5. Entä pizza - millä täytteellä?

Syön ehkä kerran vuodessa pizzaa, jos silloinkaan. Tomaatti-mozzarella-pinaatti-rucola- yhdistelmä toimii kyllä aina.

6. Oletko ikinä osallistunut (lomallasi tai muuten) ruoanlaittokurssille?

Ystävä oli vaihdossa joskus Phuketin yliopistossa. Pääsin hänen kanssaan yliopiston köksän tunnille ja se oli kyllä mielenkiintoinen kokemus :D Opettaja ei antanut kenenkään juuri tehdä mitään. Mutta hauskaa oli!

7. Missä maassa on mielestäsi parhaimmat safkat?

Japani. Ehdottomasti Japani. Voi taivas, se ruoka on niin taivaallisen hyvää siellä. Okonomiyaki maistui just nyt!

DSC_0389.JPG

8. Entä juomat?

Kaljaloma Saksassa kuulostaa aina hyvältä idealta (sanoo 3 kertaa Oktoberfesteillä käynyt). Saksalaiset ja belgialaiset oluet ovat erityisesti makuni mukaisia. Viineistä Riesling toimii parhaiten, joten Saksan ja Itävallan suuntaan kallistun viinien suhteen. Moselin viinialueelle olisi niin hienoa päästä! Parhaita alkoholittomia juomia olen juonut Kiinassa ja Japanissa.

9.  Kuinka 'kansainvälistä' ruokavaliosi tavallisesti on?

Pidän kotimaisesta kalasta ja kauden kasviksista tehdyistä wokeista ja kasvispadoista. Kuitenkin kotona kokkailtuun ruokaan tulee aina enemmän tai vähemmän laitettua Aasia-kaupasta ostettuja sooseja. Sanoisin kyllä, että ruokavalioni on kansainvälinen. Aasialainen keittiö on vallannut myös keittiömme.

IMG_20140529_163136.jpg

10. Mitä evästä otat yleensä mukaan matkoille?

En mitään, paikan päältä saa aina kaiken tarvittavan.

11. Entä mitä syötäviä tuliaisia kannat takaisin asuinmaahasi?

No niitä sooseja tulee kyllä ostettua reissuilta. Samoin tee on vakiostos ulkomailta.